پخش زنده
امروز: -
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: میزان مراجعه مردم به رسانه ملی ۸۰ درصد و صداوسیما همچنان در مقایسه با رسانههای اجتماعی و شبکههای بیگانه، مرجع است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ سعید رضا عاملی پس از جلسه ستاد هماهنگی و راهبری نقشه فرهنگی کشور در جمع خبرنگاران گفت : رسانه ملی هم در خبر و هم در فیلم ها و مجموعه های تلویزیونی از بالاترین اعتماد مردم برخوردار است .
وی ، میزان اعتماد مردم به رسانه های اجتماعی را ۱۱ درصد دانست و تصریح کرد : مردم به علت اخبار ساختگی این رسانه ها به آن اعتماد ندارند.
عاملی ، اعتماد مردم به رسانه های بیرون از کشور را همچنان در سطح بسیار پایینی دانست و افزود : صدا و سیما هم از نظر میزان مراجعه و دریافت خبر و هم در تولید و پخش برنامه ها اعم از فیلم و مجموعه های تلویزیونی ۸۰ درصد و در برنامه های خاص تا ۹۰ درصد ، اعتماد مردم را به خود جلب کرده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: تشکیل کمیته تلفیق برای اجرای نقشه فرهنگی کشور
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از تشکیل کمیته تلفیق در حوزه فرهنگ مبتنی بر سند مهندسی فرهنگی کشور خبر داد.
آقای سعیدرضا عاملی همجنین با تبیین مباحث مطرح و مصوبات این جلسه گفت: این کمیته متشکل از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، معاون فرهنگی اجتماعی سازمان برنامه و بودجه و نماینده نهاد ذی نفعی که در جلسات این ستاد که درباره آن صحبت می شود و به ریاست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ایفای نقش می کند.
وی مسئولیت این کمیته تلفیق را تدوین برنامه های پنج ساله فرهنگی کشور مبتنی بر سند پنج ساله توسعه فرهنگی، اقتصادی و سیاسی دانست.
عاملی تأکید کرد: بسیار اهمیت دارد که این نگاه یکپارچه به حوزه فرهنگ در کمیته ای ملی شکل بگیرد و تشخیص اولویت های فرهنگی مبتنی بر پیمایش های اجتماعی که انجام می شود بر عهده این کمیته تلفیق خواهد بود.
وی تقسیم کار ملی در حوزه فرهنگ را به رغم دریافت دیدگاه مردم، انجمن های مردم نهاد، دانشگاه ها و نهادهای حوزه فرهنگی بر عهده کمیته تلفیق فرهنگی دانست.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: این کمیته تلفیق برنامه های پنج ساله را بر اساس مصوبه نقشه فرهنگی کشور و نیز در برنامه های سالانه تدوین و تلفیق می کند.
عاملی همچنین از تدوین شاخص های قطعی در حوزه فرهنگی در چارچوب نقشه فرهنگی کشور خبر داد.
وی تصریح کرد: متأسفانه معیار و شاخص قطعی ای که مورد اذعان همه مسئولان فرهنگی کشور و مبتنی بر سندی ملی باشد نداریم و شاخص های پراکنده ای در حوزه فرهنگی وجود دارد به همین علت لازم بود که به شاخص های معیار برسیم.
عاملی افزود: نقشه مهندسی فرهنگی، شاخص های معیار را تدوین کرده است که امیدواریم در جلسات بعدی ستاد هماهنگی و راهبری این نقشه بتوانیم آن شاخص ها را تصویب کنیم.
وی گفت : ارزش این شاخص ها این است که می شود به صورت سالانه رصد فرهنگی انجام داد و نیازها و اولویت های فرهنگی جامعه را در نظر گرفت.
عاملی افزود: اجتماعی شدن برخی تصمیمات فرهنگی که در کشور اتخاذ می شود در کنار مطالعات آماری ضروری است و شناخت جامعه قطعاً محور هر نوع تصمیم خواهد بود زیرا مهمترین ذی نفع حوزه فرهنگ، مردم هستند.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی، تعیین معاون ذیربط در دستگاه های فرهنگی عضو ستاد مهندسی فرهنگی برای اجرای این سند مهندسی را از دیگر مصوبات جلسه امروز برشمرد.
عاملی گفت: بر اساس این مصوبه رئیس این دستگاه های فرهنگی باید این معاون فرهنگی را مشخص و به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کنند و مسئولیت این معاون ایجاد ارتباط با کمیسیون های تخصصی فرهنگی و کمیته تلفیق است.
وی افزود: نکته دیگری که در جلسه امروز به آن توجه شد گروه نسل جوان است نسلی که اکنون وارد دانشگاه ها می شوند متولدان سال 80 و 18 ساله ای هستند که ظرفیت های فرهنگی متنوع، خواسته های فرهنگی متفاوت و سبک اجتماعی خاصی دارند.
عاملی تأکید کرد: توجه به این نسل بسیار مهم است و باید به خواسته ها و نیازهای فرهنگی آنان توجه کرد و بر اساس آن نیاز داریم که پیمایش های اجتماعی ناظر به گروه های خاص باشد.
وی افزود: بر اساس مصوبه جلسه امروز توجه به این گروه سنی محور مطالعات فرهنگی قرار خواهد گرفت.
عاملی گفت: در آغاز جلسه امروز گزارش پیمایش های انجام شده در خصوص وضع فرهنگی کشور در چارچوب حوزه های 13 گانه برنامه های کلان فرهنگی مبتنی بر سند مهندسی فرهنگی ارائه شد و اعضا با توجه بسیار دقیق آمارها را بررسی و در باره آن اظهار نظر کردند.
دومین جلسه ستاد هماهنگی و راهبری نقشه مهندسی کشور عصر امروز به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.
نخستین جلسه این ستاد 29 تیر برگزار شد.
دبیر شورای عالی انقلاب همچنین برخی آمارها در پیمایش های میدانی نشان دهنده نگرانی هایی دانست و تصریح کرد: شیب گرایش مردم به حوزه اقتصادی رو به افزایش است و مسئله اصلی مردم در فضای اجتماعی همچنان اقتصاد محسوب می شود.
عاملی تأکید کرد: بر این اساس در حوزه فرهنگی به لزوم توجه بیشتر به اقتصاد فرهنگی و فرهنگ اقتصاد نیاز داریم و امیدوارم که مطالعات اجتماعی مبنای هر نوع تصمیم سازی باشد.