وی با بیان اینکه کشور را نمیتوان با خام فروشی اداره و اشتغالزایی کرد، اضافه کرد: شرکتهای دانش بنیان میتوانند خام فروشی را کاهش دهند.
آقای ستاری گفت: شرکتهایی داریم که از استخوان گاو پودر استخوان تولید میکنند که در دندانپزشکی کاربرد دارد و هر ۶ دهم گرم آن ۳۵۰ هزار تومان ارزش دارد.
وی افزود: بخش سنتی چنانچه خود را در استارت آپها و شرکتهای دانش بنیان سرمایه گذاری نکنند از آنها، شکست خواهند خورد.
معاون علمی رئیس جمهوری ادامه داد: بانکها تا چندی پیش دنبال افتتاح شعبه جدید در مناطق مختلف بودند، اما اکنون در پی خرید فناوریها و نرم افزارهای مالی (فین تک) هستند.
آقای ستاری گفت: شرکتهای دانشبنیان به زودی به بزرگترین شرکتهای کشور تبدیل خواهند شد که باید فکری برای ارزشگذاری آنها شود.
وی به روند رو به گسترش نقش شرکتهای دانش بنیان در اقتصاد اشاره کرد و افزود: فروش این شرکتها پارسال به ۹۰ هزار میلیارد تومان رسید که امسال رشد بیشتری خواهد داشت.
معاون علمی رئیس جمهوری با بیان اینکه شرکتهای دانش بنیان، حوزه اقتدار کشور به شمار میروند، ادامه داد: امروز در بسیاری از بخشهای مربوط به دانش بنیان در منطقه، ایران شاخص است و در رتبه نخست قرار دارد.
آقای ستاری گفت: همچنین در حوزه بیوتک، ایران در شمار بزرگترینها در منطقه و حتی آسیا محسوب میشود و بزرگترین شرکت آی سی تی منطقه خاورمیانه را نیز در اختیار داریم.
وی افزود: جوانان و استارتاپها به سرعت در حال گسترش فعالیتهای خود در بخشهای مختلف اقتصادی هستند و در انتخابات اتاق بازرگانی که به تازگی برگزار شد، بسیاری از آنها توانستند وارد هیئت رئیسه شوند.
معاوی علمی رئیس جمهوری تصریح کرد: این شرکتهای دانش بنیان به سرعت در حال گسترش هستند، زیرا مردم از آنها پشتیبانی میکنند.
علی صالح آبادی، مدیرعامل بانک توسعه صادرات
تسهیلات ویژه بانکی برای شرکتهای دانش بنیان صادراتی
مدیرعامل بانک توسعه صادرات از ارائه خدمات متنوع بانکی به شرکتهای دانش بنیان صادراتی خبر داد.
آقای علی صالح آبادی در همایش تامین مالی شرکتهای دانش بنیان صادراتی با اشاره به افزایش صادرات محصولات دانشبنیان گفت: خریداران این محصولات، کشورهای پیشرفته دنیا هستند.
وی با بیان اینکه این شرکتها ارزش افزوده بسیار بالایی ایجاد میکنند، افزود: بانک توسعه و صادرات، خدمات متنوعی را برای حمایت از این شرکتها طراحی کرده است.
آقای صالح آبادی گفت: تسهیلات با نرخهای سود ترجیحی به شرکتهای دانشبنیان پرداخت میشود و در بحث اعتبارسنجی به جای تکیه بر صورتهای مالی به توان تخصصی این شرکتها توجه میشود.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات افزود: ما در بانک، کمیته تخصصی دانش بنیان داریم که تسهیلات آن به صورت ویژه بررسی میشود که نماینده علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در کمیته حضور دارد.
آقای صالحآبادی اضافه کرد: ما در کارمزدها برای این شرکتها تا ۳۰ درصد تخفیف در نظر گرفته ایم و علاوه بر این مشاورههای آموزشی و تخصصی لازم از طریق بانک به شرکتهای دانشبنیان داده میشود.
وی گفت: همچنین به دنبال شبکه سازی هستیم تا شرکتهای دانش بنیان غیر صادراتی با شرکتهای باتجربه متصل میشوند تا هم افزایی صورت بگیرد.
آقای صالح آبادی افزود: منابع صندوق توسعه ملی و صندوق نوآوری و شکوفایی با منابع بانک تلفیق خواهد شد و در اختیار این شرکتها قرار خواهد گرفت و امسال توجه ویژهای به شرکتهای دانش بنیان صادراتی خواهیم داشت.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ادامه داد: تاکنون بیش از ۲۶۰ میلیارد تومان از طرف بانک توسعه صادرات به شرکتهای دانش بنیان صادراتی تسهیلات داده شده که نرخ بازپرداخت آنها بین ۱۲ تا ۱۶ درصد بوده است.
همایش تامین مالی شرکتهای دانش بنیان صادراتی همایش تامین مالی شرکتهای دانش بنیان صادراتی با محوریت نقش نظام بانکی برگزار شد.
در این همایش که با حضور نمایندگان شرکتهای دانش بنیان و آقای سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد رویکردهای جدید تامین مالی شرکتهای دانش بنیان با همکاری صندوق سرمایه گذاری صنایع کوچک، صندوق ضمانت صادرات و بانک توسعه صادرات بررسی شد.
نحوه استفاده از تسهیلات ارزان بانکی تجاری سازی طرحهای مبتنی بر فناوری نوین، شبکه سازی برای شرکتهای دانش بنیان صادراتی و تبیین سیاستهای دولت برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان از محورهای این همایش است.