بررسی نگارگری مکتب قزوین در حوزه هنری
نشست تخصصی «بررسی نگارگری مکتب قزوین» با حضور استادان، کارشناسان و هنرمندان در تالار حافظ برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز قزوین، در این نشست یکی از استادان نگارگری گفت: دامنه تاریخ هنر ایران گسترده است و هر محققی از زاویه نگاه خود به آن نگریسته است.
اردشیر مجرد تاکستانی جاده ابریشم را در تبادلات فرهنگی بین ملتها مهم و حیاتی دانست و گفت: کشورهایی که در مسیر جاده ابریشم قرار داشتند، از فرهنگهای دیگر هم بهره گرفتهاند که موجب رشد و شکوفایی آنان شده است.
در ادامه یکی از کارشناسان و مجموعهداران هنرهای سنتی، آثار بجای مانده از نگارگری مکتب قزوین را جزو گنجینههای گرانبهای هویتی ایران و قزوین برشمرد و گفت: آنچه بهعنوان تکبرگها و تکچهرهها در مکتب اصفهان دیده می شود ، ریشه در مکتب قزوین دارد.
احمد ابوطالبیان افزود: دوران پایتختی قزوین و به دنبال آن حضور هنرمندان برجسته در این شهر و آثار تولید شده در آن دوره خاص، جزو نقاط عطف تاریخ هنر و نقاشی ایران است.
مجید فداییان پژوهشگر هنرهای سنتی نیز پیشینه هنر و نقاشی ایران را قدیمی و غنی دانست و گفت: فرهنگ و هنر ایرانی پس از ورود اسلام به اشکال جدید راه خود را باز کرد و هنرمندان با شروع مجدد و نگاهی جدید، امکان تسلسل نقاشی و هنرهای وابسته به آنها را فراهم کردند.
در پایان استادان نگارگری به پرسشهای حاضران پاسخ دادند.