پخش زنده
امروز: -
«سینما مردم» طرحی که تصمیم دارد با فیلمهایی خوب و ارزشمند حال مردم را خوب کند.
با وجود توسعه و گسترش سینماها و تولید حدود ۱۰۰ فیلم سینمایی در سال هنوز جمعیت زیادی از کشور به سینما نرفته اند، دلیل آن هم تمرکز سینماها در برخی مناطق و نبود سینما در بیش از هزار شهر کشور است.
روستای بهمنی در هرمزگان یکی از نقاطی است که تا چند وقت پیش سینما نداشت. علاقهمندان به هنر هفتم اگر میخواستند به تماشای فیلمی بنشینند باید کیلومترها طی میکردند تا به شهر برسند، اما عدهای از جوانان دغدغهمند آستین همت بالا زدند و با سادهترین تجهیزات، سینما را میهمان این روستا کردند. هریک از مردم گوشهای از کار را به دست گرفته اند، یک نفر مسؤول تبلیغات و بلیت فروشی شد و نفر دیگر مسؤول نصب تجهیزات، حالا هر هفته در ساعتی به خصوص یکی از حسینیههای روستای بهمنی میزبان دوستداران به هنر هفتم میشوند.
نماینده این طرح در روستای بهمنی گفت: اگر چه صندلیهای ما شبیه صندلیهای سینما نیست و صدای فیلم هایمان کیفیت لازم را ندارد، اما تلاش کردیم با همین امکانات محدود مردم را با سینما آشتی دهیم.
وی ادامه داد: بهای بلیت در اینجا دلخواه است و در تلاشیم با همکاری مردم سینمای مردم را گسترش دهیم. نام این طرح که اکنون در ۱۰ نقطه کشور اجرا میشود «سینما مردم» است، ایده این کار از جشنواره فیلم عمار کلید خورد، زمانی که برگزار کنندگان آن به این نتیجه رسیدند که جای جای ایران قابلیت نمایش فیلمهای سینمایی، نیمه بلند و مستند را دارد.
سیدرسول منفردزاده دبیر اجرایی این جشنواره گفت: یکی از اهداف برگزاری جشنواره فیلم عمار برقراری عدالت رسانهای در کشور است. بیش از هزار شهر ما سینما ندارد و این بدین معناست که بخش زیادی از مخاطبان سینما را که میتوانند در ساختن فیلمها با نظراتشان به سینماگران جهت بدهند حذف کرده ایم.
وی افزود: نمایش فیلم در ۱۰ نقطه کمتر برخودار کشور را به صورت آزمایشی آغاز کردیم که بازخوردهای بسیار خوبی داشت، بلیت فروشی در یک نوبت در بعضی از نقاط بیش از یک و نیم میلیون تومان سود داشته است. بیشتر فیلمهایی که در «سینما مردم» به نمایش درمی آیند فیلمهای نیمه بلند داستانی و مستند هستند، شاید پیش از این کمتر کسی فکر میکرد که مستندهای نخبگانی در روستاها با چنین استقبالی همراه شود.
منفردزاده گفت: تمام تلاش خود را میکنیم که نمایش دهندگان فیلم هایمان را به امکانات مناسب مجهز کنیم، جالب است بگویم که در مناطقی نیاز به پرده نمایش داشتیم و قیمت پرده نمایش در بازار بیش از ۱۰ میلیون تومان است برای تهیه پرده نمایش از یکی از دانشجویان رشته پلیمر و برق کمک گرفتیم تا برایمان پرده نمایشی طراحی کند و آنها با هزینه کمتر از یک میلیون تومان پرده نمایشی ساختند که کیفیت آن هم تراز با پرده نمایشهای موجود در بازار است.
وی افزود: در تلاش هستیم تا سایتی برای فروش اینترنتی بلیت فیلمهای حاضر در «سینما مردم» طراحی کنیم و این سینما را گسترش دهیم.
«سینما مردم» با قدمت کم، علاقهمندان زیادی پیدا کرده است.
نماینده این طرح در تهران گفت: تاکنون نزدیک به ۱۰۰ مخاطب را هر هفته جذب کرده ایم و تعداد این مخاطبان رو به افزایش است.
آتشی نماینده طرح «سینما مردم» در آباده گفت: فیلمهای به نمایش درآمده در «سینما مردم» با استقبال خوبی همراه شده به ویژه کودکان و نوجوانان از پویانماییهای این طرح بسیار خوششان آمده است. مردم هم میگویند از این که هنر هفتم به شکلی ساده، اما با کیفیت به روستاهایمان آمده و دیگر نیاز نیست برای تماشای یک فیلم مسافت طولانی را طی کنیم خوشحال هستیم.
«سینما مردم» برای نوجوانان هم پاتوق فرهنگی خوبی شده است به شکلی که نوجوانان آنجا را محلی برای تماشای مستندهای ارزشمند و تحلیل و نقد و بررسی موضوعات مختلف قرار میدهند، البته این سینمای مردمی در ابتدای راه قرار دارد و توسعه بیشتر آن حمایت بیشتر مسؤولان را میطلبد.
طرح «سینما مردم» اقدام جهادی جوانانی است که تصمیم گرفتند با نمایش فیلمهای خوب حال مردم را بهتر و آنها را با نشاط کنند و امیدواریم به زودی میهمان علاقهمندان به هنر هفتم در سایر مناطق کشور شوند.
سحر قناعتی؛