به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکزکرمانشاه، مهدی جمالی نژاد امروزدر نشست کمیسیون ایمنی جادههای استان کرمانشاه که با
حضور رییس پلیس راههای کشور در استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: کاهش تلفات جادهای یک عزم جدی را میطلبد که خوشبختانه در استان کرمانشاه کارهای خوبی در این رابطه صورت گرفته به گونهای که در کاهش تلفات جادهای برونشهری استان کرمانشاه هفتمین استان و در کاهش تلفات جادهای درون شهری چهارمین استان کشور است و این نشان از عظم استان در جهت کاهش این معضل دارد.
وی تلفات جادهای را یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری عنوان کرد و افزود: کاهش تلفات جادهای وظیفه همه دستگاهها و نهادها است و فقط مختص به کارهای زیرساختی و فیزیکی نیست بلکه توسط دستگاهها باید کارهای آموزشی و فرهنگی انجام در این زمینه انجام گیرد.
معاون وزیر کشورخاطرنشان کرد: ۶۰ درصد تلفات درون شهری پس از انتقال مصدومان به بیمارستان و آمار بالایی از تلفات بین شهری در۳۰ کیلومتری شهرها اتفاق میافتد که روسای دانشگاههای علوم پزشکی استانها باید برای این موضوع فکر اساسی انجام دهند.
جمالی نژاد برگزاری شورای هماهنگی ترافیک استان و تشکیل کمیته ایمنی راهها را یکی از مهمترین اقدامات جهت جلوگیری از تصادفات دانست و گفت: در استانها برای کاهش تلفات چه درون شهری و چه برون شهری لازم است برنامه مدونی را تدوین کنند و گزارش سه ماهه داشته باشند چرا که رصد این موضوع میتواند نتیجه مطلوبی در پی داشته باشد.
رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور همچنین با اشاره به جاذبههای گردشگری استان کرمانشاه و داشتن چند مرز رسمی برای حمل و نقل و ترانزیت کالا اظهار داشت: نباید این فرصتهای استان با داشتن جادههای حادثه خیز به تهدید تبدیل شود.
وی با بیان اینکه برای برگزاری مراسم اربعین ۱۲۵ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده است، گفت: تاکنون ۵۰ میلیارد تومان این اعتبار تخصیص یافته که باید تلاش کنیم از ۷۵ میلیارد اعتبار باقیمانده، برای رفع نقاط حادثه خیز کشور به ویژه استانهای در مسیر تردد زائران اربعین استفاده کنیم.
علت ۸۰ درصد تصادفات رانندگی عامل انسانی است
رئیس پلیس راههای کشور نیز در این نشست گفت: در بحث حوادث رانندگی عواملی را که مشخص میکنیم انسان، راه و وسیله نقلیه است که ۸۰ درصد از علت وقوع تصادفات عامل انسانی است، اما نقش راه را در این میان نمیتوان کتمان کرد.
سردار حسینی با بیان اینکه باید به فکر کارهای پیشگیرانه قبل از وقوع حادثه باشیم، اظهار داشت: باید با استفاده از فن آوری و داشتن آمار و اطلاعات برخط سوابق خودروها، رانندگان، بیمه آنها و اصلاح رویکرد مدیریتی پیشگیرانه، تلفات جادهای کشور را کاهش دهیم که این برنامه بزودی اجرایی میشود.
وی با اشاره به اینکه در راههای فرعی اثر بخشی حضور پلیس میتواند در پیشگیری از حوادث جادهای بسیار موثر واقع شود، بیان داشت: لازم است در راههای اصلی تجهیزات فراوانی به کار گرفته شود و این راهها را به سیستمهای هوشمند بسپاریم و توان را برای راههای فرعی بگذاریم که اصلاح زیرساختی آنها ارقام درشتی میشود.
رئیس پلیس راه کشور به موضوع تردد زوار اربعین از استان کرمانشاه نیز اشاره کرد و اظهار داشت: راههای مواصلاتی استان کرمانشاه بسیار قویتر از ایلام و مهران است، اما امکانات مورد نیاز در خسروی امکانات ضعیفی است.
سردار حسینی تصریح کرد: در صورت باز شدن مرز خسروی تردد اتوبوس به این مرز مشکلاتی ایجاد میکند و پیشنهاد ما این است که فقط سواریهای شخصی از این مرز تردد کنند.