به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سعید عمرانی در حاشیه سلسله نشستهای دوشنبههای گام دوم انقلاب در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه اقدامی برای مبارزه با تولید کنندگان مواد مخدر صنعتی میشود؟ افزود: مواد مخدر صنعتی از پیش سازهایی تهیه میشود که عمدتا از اروپا وارد میشود و امروز مرزهای شرقی کشور به بزرگترین تولید کنندههای مواد مخدر صنعتی تبدیل شده اند و آشپزخانههای طبخ انواع شیشه و مواد مخدر صنعتی در دوسال اخیر در سایه حضور نیروهای ائتلاف در ایالتها و ولایتها فعالیت میکنند و پلیس، دستگاه قضایی و گمرک ایران به شدت مراقبت میکنند که وارد کشور نشود.
وی کشف مواد مخدر صنعتی و پیش سازهای آن را بسیار مشکل خواند و گفت: حتی سگهای مواد یاب قادر به کشف آن نیستند و این مواد در باک بنزین با بنزین مخلوط میشود و کاملا قابل جداسازی است.
عمرانی افزود: در این شرایط هم کشفیات ما فوق العاده است و تمرکز بسیار سنگینی بر مبارزه با موادمخدر صنعتی داریم.
وی گفت: البته در اجرای سند اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر حضور مردم بسیار الزامی است و هیچ کسی در این باره مصون نیست و باید فضا به گونهای آماده شود تا جوانان ما آلوده این مواد نشوند.
معاون دادستان کل کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا در بحث ماده مخدر گل جرایم سنگینی وضع نمیشود؟ افزود: استعمال همه مواد مخدر جرم است و در بخش اعتیاد به مواد مخدر به معتادان اجازه داده شده است که اگر گواهی ترک اعتیاد را از مراکز درمانی بگیرند در زمان ترک از مصونیت قضایی برخوردار شوند، اما در خصوص معتادان متجاهر جدیت بیشتری داریم و بیش از ۷۰ درصد آنها در تهران از بهمن سال گذشته تاکنون جمع آوری شده اند.
عمرانی گفت: بر اساس قانون تا ۶ ماه میتوانیم این معتادان متجاهر را در مراکز نگهداری کنیم و خلاء قانونی داریم چرا که ما این شش ماه را برای اینکه به سلامت کامل برسند کافی نمیدانیم و پیگیر اصلاح قانون هستیم تا مدت زمان نگهداری بیشتر شود.
معاون قضایی دادستان کل
در هر حوزهای از آسیبهای اجتماعی به مشکل اقتصاد برمی خوریم
معاون قضایی دادستان کل کشور: در هر حوزهای از آسیبهای اجتماعی که ورود میکنیم به مشکل اقتصاد برمی خوریم.
سعید عمرانی در نشست دوشنبههای گام دوم انقلاب درباره برخورد با جرایم سازمان یافته در بحث مواد مخدر افزود: رهبر معظم انقلاب بر جمع آوری معتادان متجاهر و متلاشی کردن بنیانهای مالی قاچاقچیان تأکید ویژه دارند و ما در همین خصوص از بهمن سال گذشته تاکنون نزدیک به ۸ هزار معتاد متجاهر را جمع آوری کرده ایم.
وی گفت: قانون به ما اجازه نگهداری معتادان متجاهر را تا سه ماه داده است و اگرچه سلامت نسبی به دست میآورند، اما چون بیشتر اینها بیکار هستند، دوباره آلوده میشوند.
عمرانی در بخش دیگری از سخنانش به ورود قوه قضاییه در بحث احیای حقوق عامه و تنظیم بازار اشاره کرد و افزود: البته قرار نیست بخش خصوصی را مورد تهاجم قرار دهیم چرا که آنها هم دردها و مشکلاتی دارند که باید حمایت شوند.
معاون اجتماعی قوه قضاییه افزایش ورودی پروندهها، ابرچالش دستگاه قضایی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: آمار بالای ورودی پروندهها، ابرچالش قوه قضاییه است و ما نیازمند ورود دانشگاهها برای کاهش آمار هستیم.
محمد باقر الفت در نشست دوشنبههای گام دوم انقلاب که به همت سازمان بسیج حقوقدانان کشور برگزار شد، افزود: معاونت راهبردی قوه قضاییه چند ماه پیش ۴۵۰ عنوان آسیب شناسی را مشخص کرد که ۱۳ مورد به عنوان چالشهای اصلی انتخاب و قرار شد در کوتاهترین زمان رفع شود.
وی گفت: از این ۱۳ آسیب نیز ۶ آسیب به عنوان ابرچالش قوه قضاییه مطرح شد که مهمترین آن ورودی زیاد پروندهها به قوه قضاییه، سالم سازی قوه قضاییه، تقویت مدیریت قضایی و استفاده از فناوری هاست.
معاون رئیس قوه قضاییه افزود: بخش اجرای احکام مدنی نیز گلوگاهی دیگر است که پروندهها در آنجا رسوب میکند و مردم با خوشحالی حکم میگیرند، اما با سد اجرای احکام مواجه میشوند.
الفت گفت: تلاش میکنیم آمار پروندههای موجود در اجرای احکام کم شود و یکی از راهها این است که مراجع دیگری را برای اجرای احکام پیدا کنیم.
وی افزود: ۱۲ هزار موسسه دولتی داریم که ممکن است علیه اشخاص دادخواستی ارائه کنند و اگر این پروندهها را از جریان اجرا در دادگستری خارج کنیم و برای نمونه به سازمان امور مالیاتی ببریم، تحول بزرگی خواهد بود.
معاون اجتماعی قوه قضاییه با اشاره به اینکه علت اصلی مشکلات کشور به مباحث اقتصادی بر میگردد، گفت: در تنظیم روابط فعالان اقتصادی باید پیش از اینها کار شود.
وی با انتقاد از روند خصوصی سازی در کشور افزود: اغلب واحدهایی که در زمینه خصوصی سازی وارد شدیم، دچار ورشکستگی شده اند و برخی روشهای افزایش سرمایه شرکتها آسیب آفرین است و شرکت هپکو به واسطه همین اشتباهات در معرض تعطیلی قرار گرفته است.
معاون اجتماعی قوه قضاییه گفت: در شرایطی که این همه حقوقدان داریم نباید کلی گویی کنیم و باید پاسخگوی مشکلات جامعه باشیم.
وی افزود: در ستاد پیگیری سیاستهای اقتصاد مقاومتی به دنبال حمایتهای قضایی و حقوقی از واحدهای تولیدی هستیم و وقتی ما در بحث حمایت از این واحدها ورود میکنیم، متوجه میشویم که چه قدر ناتوان و ناهماهنگ هستیم؟
الفت در بخش دیگری از سخنانش منشور بیانیه گام دوم انقلاب را حاوی راه حلهای مشکلات کشور خواند و گفت: ما در قوه قضاییه روی این منشور کار کردیم و برنامههای عملیاتی نوشته ایم.