به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از روابط عمومی دادستانی کل کشور، سعید عمرانی افزود:در حوزه مبارزه با مواد مخدر ما عضو موثر ستاد مبارزه با مواد مخدر هستیم. ستاد مواد مخدر در اصل یک دبیرخانه است که برای هماهنگی و هم افزایی گروههای مبارزه کننده تشکیل شده و در این ستاد، کمیتهها و کمیسیونهای مختلف دور هم جمع میشوند تا سیاستهای کلان مبارزه با مواد مخدر را اجرایی کنند.
معاون قضایی دادستان کل کشور در امور مبارزه با مواد مخدر و جرائم سازمان یافته گفت: مواد مخدر جوانان فعال و نخبه ما را به ورطه اعتیاد و آلودگیها میکشاند و کاری میکند که این عزیزان در پیشرفتهای علمی منفعل شوند. یک جوان مصرف کننده به اطراف خود بی تفاوت میشود و این بزرگترین ضربه به شخصیت یک جوان و البته کشور است.
وی افزود: در مبارزه با مواد مخدر راهبردهای مهمی داریم که یک مورد کاهش و جمع آوری معتادان متجاهر از سطح شهرهاست. این افراد علاوه بر اینکه امنیت اجتماعی و انتظامی شهر را به دلیل ارتکاب جرائم خُرد به خطر میاندازند، چهره شهر را نیز بیمار جلوه میدهند که در نتیجه موجب افسردگی و ایجاد یاس در مردم میشود.
عمرانی به حرفه آموزی این افراد هم اشاره کرد و گفت: اگرچه اکنون در کشور مشکلات اقتصادی زیاد است و افراد بی شماری بیکار هستند، اما تلاش میکنیم مشاغل سادهای را به این افراد آموزش دهیم تا حداقلهای معیشتی را برای خود و خانواده تامین کنند.
این مقام قضایی گفت: راهبرد دوم ما این است که ببینیم که چرا مواد مخدر تولید میشود؟ چرا توزیع میشود؟ چون این دو سوال دو موضوع بسیار مهم هستند.
عمرانی تصریح کرد: یکی از روشهای پیاده کردن سیاستهای استعماری و شکستن مقاومت ملّتها در مقابل استکبار، وابسته کردن جوانان یک کشور به مواد مخدر است و مسئله دوم سود مالی کلانی است که نصیب سوداگران مرگ میشود.
معاون دادستان کل کشور در امور مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: گردش مالی قاچاق مواد مخدر بسیار بالاست و گاهی با گردش مالی فروش اسلحه مقایسه میشود.
اقای عمرانی گفت: ما باید در مقابله با قاچاق مواد مخدر بنیانهای مالی قاچاقچیان را هدف قرار دهیم.
وی ادامه داد: هر کجا که قاچاق مواد مخدر وجود دارد جرم پولشویی هم هست. قاچاقچیان مجبور هستند پولهای کثیف و نامشروع خود را قانونی جلوه بدهند و لذا دست به پولشویی گسترده میزنند.
این مقام قضایی بر اجرای قانون مبارزه با پولشویی تاکید کرد و گفت: قانون جامع مبارزه با پولشویی از فسادهای بسیاری جلوگیری میکند و نقش پیشگیرانه دارد.
معاون دادستان کل کشور تصریح کرد: ما به رعایت حریم خصوصی مردم معتقد هستیم و نباید به حریم خصوصی افراد و حسابهای بانکی افراد سرکشی و ورود کرد، اما باید به این سوال پاسخ داده شود فردی که نه شغل خاصی دارد و نه حساب و کتابش مشخص است چگونه مبالغ هنگفت گردش مالی دارد؟
وی گفت:: از پروندههای مهم جریانی میتوان به پرونده فردی موسوم به تمساح خلیج اشاره کرد که با سیصد صفحه کیفرخواست در دادگاه محاکمه و محکوم شده است و هم اکنون پرونده وی و همدستانش در مراجع عالی مراحل پایانی خود را طی میکند.
این مقام قضایی درباره کشفیات مواد مخدر از سال ۹۷ تا کنون گفت: قبل از اشغال افغانستان حداکثر تولید مواد مخدر ۲۰۰ تن بود، اما امروز در سایه نیروهای نظامی غربی این رقم به حدود ده هزار تن رسیده است.