پخش زنده
امروز: -
با نا آگاهی و اطلاعات غلط نمیتوانیم به آرمانهای متعالی برسیم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ معصومه ابتکار در دومین همایش سلامت زنان و خانواده با اشاره به اینکه عدالت از اصول جوامع است و از انقلاب نیز از اهداف ما بوده است گفت: قانون گذاری حقوق زن و جایگاه خانواده در قوانین بالادستی از جمله قانون ششم توسعه و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری به عنوان اسناد بالادستی زاویه دید و حرکت ما را تعیین کرده است.
وی افزود: یکی از مهمترین مباحث بهداشت باروری و سلامت زنان و خانواده عدالت جنسیتی است.
ابتکار گفت: ما باید برای زنان و مردان فرصتهایی که ایجاد میکنیم عادلانه باشد و البته یک جاهایی برای زنان متفاوت است که سلامت جنسی و بهداشت بارداری از آن جمله است.
وی افزود: در موضوع عدالت جنسیتی بر اساس قانون برنامه با حضور رئیس جمهور شاخصهای عدالت را تدوین کردیم که ۷ محور کلی و ۱۲۰ شاخص تخصصی دارد.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: یکی از محورهای عدالت جنسی بحث سلامت است که باید برای آگاهیهای عمومی، میزان اطلاعات عمومی برای سبک زندگی ایرانی اسلامی دختران و پسران جوان کار کنیم، زیرا آگاهیهای عمومی دختران جوانمان در این زمینه کم است.
ابتکار افزود: الان با دسترسیهای که از سنین پایین درباره موضوعات مختلف و شاید بتوان گفت که خیلی از آنها غیر واقعی است و شاید هم سوء استفاده از کودکان و نوجوانان باشد روبه رو هستیم باید بدانیم که هر شهروند یک کاربر است امروز با انقلاب دیجیتال زندگی همه تغییر کرده که باید در سیاست گذاریها به آن توجه کنیم.
وی گفت: باید برای حفظ عزت نفس و مراقبت از خویش به جوانانمان اطلاعات درست بدهیم و گر نه در آینده با مشکلات روبه رو خواهند شد.
وی ادامه داد: جامعه سالم جامعه آگاه است با ناآگاهی و اطلاعات غلط نمیتوانیم در جهت آرمانهای متعالی پیش رویم.
وی افزود: سند آموزش جنسی شورای انقلاب فرهنگی در قالب ارزشهای دینی و اسلامی تدوین شده که برگرفته از جامعه خودمان است ما نمیتوانیم جامعه را از اتفاقات روز دور نگه داریم.
وی ادامه داد: قرار نیست ایران در گذشته بماند و آسیبهای اجتماعی جامعه را نابود کند به این گمان که ارزشها را حفظ کنیم.
ابتکار خاطر نشان کرد: تنها راه مصون ماندن از اتفاقات تنها با آگاهی و شناخت و اطلاعات درست به دست میآید.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با بیان اینکه اطلاعات و آگاهی ابزار مهمی برای جامعهای است که در عرصههای مختلف زنان و مردانش حضور دارند گفت: الگوی یک انسان متعالی و اخلاقی بدون آگاهی امکان ندارد در عرصه قانون ما کار مهمی را دنبال میکنیم که از جمله آنها لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت است که در دولت با همکاری قوه قضائیه کار شده است.
وی افزود: این لایحه، لایحه بزرگی است که جنبه بازدارندگی در خشونت خانوادگی دارد و نمیتوانیم این موضوع را نادیده بگیریم هر چند در ایران نسبت به خیلی از کشورها این آمار بسیار پایین است، اما یک مورد نیز برای ما مسأله است.
وی گفت: ما بیش از ۴۵۰ مرکز اورژانش اجتماعی داریم که شبکهای و موفق عمل کرده و خط تماس ۱۲۳ خط امدادی است. این خط برای خشونت علیه زنان و کودکان و خودکشی یا خشونت علیه سالمندان مشاوره و امداد میدهد.
ابتکار گفت: از مجلس تقاضا داریم که لایحه خشونت علیه کودکان از جمله خشونت و سوء استفاده جنسی از کودکان را نیز تصویب کند.
وی در ادامه به لایحه ممانعت از کودک همسری اشاره کرد و گفت: این مسأله مهمی است که زیر ۱۳ سال، کودک است و با این لایحه ممنوعیت ازدواج دختران زیر ۱۳ سال رقم میخورد در مجلس نیز طرحی مشابه این را کار کرده اند، چون مسأله حساسی است هر چند موارد زیادی در کل ازدواجها نیست، اما برای ما یک مورد هم مهم است، زیرا درصد زیادی از این ازدواجها به طلاق منجر میشود و بسیاری از این موارد نیز به صورت ازدواج خرید و فروش است که امیدواریم این لایحه نیز تصویب شود هر چند تأیید این طرح را دولت هفته گذشته انجام داده است یعنی ممنوعیت کودک همسری را به طور رسمی تأیید و موضع خود را اعلام کرده است امیدواریم این امر در مجلس نیز مورد توجه قرار گیرد.
ابتکار گفت: گفتگوی ملی خانواده نیز در معاونت زنان و خانواده در دست بررسی است که در این موضوع مهارتهای ارتباطی داخل خانواده مورد توجه است مرحله اول آن تکمیل شده و هم اکنون در بخش مرحله دوم هستیم.