پخش زنده
امروز: -
آمایش آبی، رویکرد مهم وزارت نیرو برای دستیابی به توسعه پایدار است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی مدیرکل دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو در نشست نقشه راه آب استان با بیان این مطلب گفت : آمایش سرزمینی به ویژه آمایش آب برای دستیابی به پیشرفت همه جانبه و برون رفت از مشکلات این حوزه مهم است.
صدیقه ترابی افزود : باتوجه به تنوع طبیعی، جغرافیایی، اجتماعی، فرهنگی؛ تعدد حوضه های آبریز و توزیع مکانی منابع آب و نیازها وجود دریاچه ارومیه به عنوان یک اکوسیستم نیاز به حفاظت اجرای طرح آمایش آب محور در آذربایجان شرقی را ضروری کرده است.
وی تمرکز جمعیتی و صنایع آب بر، نبود توازن اقتصادی- اجتماعی و نامعلوم بودن نقشه توسعه را از دیگر دلایل ضرورت اجرای طرح آمایش آبی این استان برشمرد و ادامه داد : رویکرد آمایش شامل عوامل دیگری از قبیل برنامهریزی فضایی، استفاده از تجارب موجود و پشتیبانی قانونی و حاکمیتی، در نظر گرفتن روابط بین فعالیتها و محدودیتها و ظرفیتها، ارائه پیشنهاد در خصوص جهتگیریهای آتی سرمایهگذاری و امکان ارائه پهنهبندی است که اولویتهای آن شناسایی شده است.
ترابی رشد جمعیت، تغییر اقلیم، پایداری خاک،چالشهای بخش آب، توزیع مکانی صنایع،کاهش منابع آب تجدیدپذیر و امنیت غذایی را به عنوان چالش های پیش روی بخش آب برشمرد و گفت : کاهش سرانه آب تجدیدپذیر،افزایش تعارضات زمانی-مکانی و کمّی-کیفی و کاهش خدمات اکوسیستم ها عوامل اصلی افزایش آسیبپذیری از این چالش ها در آذربایجان شرقی است.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در این نشست مشکل اصلی و مشترک تمام برنامه ریزی های موجود را در کشور اتکا نکردن برنامه ها به داده های صحیح ارزیابی کرد.
مسعود پزشکیان افزود: هر تصمیم بدون داده، نشانگر یک مسیر غلط است چرا که هیچ مشکلی وجود ندارد که با اتکاء به چهار اصل عدالت، همراهی مردم، روابط بین بخشی و تجهیز به فن آوری مناسب نتوان حل کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار هم تحقق عدالت اجتماعی را در گرو برنامه ریزی دقیق و علمی با لحاظ نمودن کل افراد جامعه کرد.
جواد رحمتی با اشاره به صدمات ناشی از دخالت های غیرکارشناسی در حوزه های تخصصی مانند آب، گفت : وقوع سیل های اخیر ناشی از نبود برنامه ریزی دقیق و علمی بود.
وی با اشاره به این که بررسی های انجام شده حاکی از وابستگی معیشتی مردم به آب، پائین بودن بازده تولید و تأکید بیش از حد بر توسعه کشاورزی در استان است ادامه داد : این ذهنیت باید رفع و بحث الگوی کشت به صورت جدی پیگیری شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی نیز در این نشست گفت : نکات قابل توجه در برنامه ریزی آب، شامل عواملی مانند رسیدن به میزان آب قابل برنامه ریزی، توجه به توسعه پایدار استان با لحاظ کردن مصارف سه گانه آشامیدنی، صنعت و کشاورزی، امنیت غذایی و نیاز به افزایش بازده تولید با توجه به توسعه جمعیت است
یوسف غفارزاده افزود : میزان مصرف آب در آذربایجان شرقی بیش از آب موجود است و برنامه ریزی بر اساس آب موجود در هر سطح از این حوزه ضروری است.