پخش زنده
امروز: -
معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: درآمد سرانه مردم چهارمحال و بختیاری 40 درصد کمتر از متوسط کشوری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور در نشست مشترک اعضای شورای برنامه ریزی و توسعه و ستاد اقتصاد مقاومتی چهارمحال و بختیاری، گفت: سرانه درآمد مردم چهارمحال و بختیاری حدود 40 درصد از متوسط استان های کشور عقب است.
پورمحمدی با بیان اینکه در سال 1397 به علت تحریم ها سال مالی سختی را پشت سر گذاشتیم، افزود: در گذشته تقریباً دو میلیون و 600 بشکه نفت توسط کشور فروخته شد.
معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: با تشدید تحریمها بودجه سال 1398 بر روی فروش 300 هزار بشکه نفت بسته و 151 هزار میلیارد تومان از بودجه کشور کم شد.
وی با بیان اینکه تلاش کردیم در کاهش بودجه فشاری به استانها وارد نکنیم، خاطرنشان کرد: برای صرفهجویی در منابع بودجه کاهش اعتبارات هزینهای و افزایش هزینههای درآمدی در دستور کار قرار گرفت و خوشبختانه تاکنون اصلاحات ساختاری بودجه مشکلی برای کشور به وجود نیاورده است و تلاش شده تاب آوری بالا برود.
پورمحمدی افزود: باید به سمت اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی برویم تا بودجه کشور وابسته به نفت نباشد، چرا که هم اکنون منابع مالی محدود است و با سرانه کشور فاصله دارد.
معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری باتوجه با اینکه هفت درصد از سهم تولید ناخالص کشور را به خود اختصاص داده است اما در محرومیت بسر میبرد، گفت: پایین بودن سرانه درآمد مردم این استان موجب مهاجرت مردم از چهارمحال و بختیاری به سایر استانهای کشور میشود.
وی با اشاره به اینکه برای حل مشکلات چهارمحال و بختیاری از جمله بیکاری نیازمند کار چند برابری نسبت به سایر استانها هستیم، افزود: سرمایهگذاران بهعلت نبود زیرساختهای مناسب تمایل چندانی به سرمایهگذاری در این استان ندارند و باید با اقدامات مناسب فشار تحریمها را در استانهای محروم خنثی کنیم.
پورمحمدی گفت: برای حل مشکلات چهارمحال و بختیاری رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور بهعنوان جانشین ستاد اقتصادمقاومتی این استان انتخاب شده است و در آیندهای نزدیک برای بررسی مشکلات به این استان سفر میکند.
معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور تأکید کرد: اجرای طرح های آبیاری نوین جزو اولویتهای سازمان برنامه و بودجه کشور است و به همین منظور طرح دو هزار و 200 هکتاری سودجان امسال نهایی میشود، همچنین آمادگی تخصیص اعتبار برای اجرای این طرح در هشت هزار هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری را داریم.
پورمحمدی با اشاره به وضعیت طرحهای نیمه تمام و دارای مشکل چهارمحال و بختیاری از جمله پتروشیمی لردگان، فولاد سفیددشت و کارخانه حجاب شهرکرد، گفت: اتمام طرح پتروشیمی لردگان برای بیش از دو هزار و 200 نفر فرصت شغلی ایجاد می کند، اگر بتوانیم در سایر شهرستانها هم طرح هایی به همین صورت تعریف کنیم بخش زیادی از مشکل بیکاری در این استان حل میشود.
پورمحمدی افزود: در گام نخست باید برای طرح پتروشیمی لردگان چهار کارخانه زیردستی مهم تعریف کنیم که توافقاتی برای ارائه تسهیلات به منظور احداث این کارخانهها با چند بانک عامل صورت گرفته است.
معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه وامهای اشتغالزایی روستایی دچار وقفه شده است، گفت: باید تلاش کنیم با امهال و بخشودگی جرایم مشکلات واحدهای تولیدی کوچک را رفع کنیم.
پورمحمدی افزود: حدود 366 طرح نیمه تمام با پیشرفت اجرایی بالای 60 درصد در چهارمحال و بختیاری وجود دارد و نیاز است فهرست این طرح ها برای تأمین مالی از سوی بانک ها به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال شود.
معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اختصاص کود شیمیایی به کشاورزان، گفت: با پیگیری های صورت گرفته با کارخانه های پتروشیمی مقرر شد کود شیمیایی با قیمت یارانه ای در اختیار کشاورزان قرار بگیرد.
پورمحمدی افزود: امسال بودجه خوبی برای پیگیری احداث راه آهن مبارکه - سفیددشت- شهرکرد اختصاص یافته است و در تلاش هستیم راه آهن از شهرکرد به خوزستان متصل شود.
وی گفت: رفع نقاط حادثه خیز چهارمحال و بختیاری از جمله محور شهرکرد به شلمزار برای کاهش تصادفات باید در اولویت قرار بگیرد، به همین منظور بودجه مناسبی به اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای این استان ابلاغ شده است.
معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: ممکن است در ماه های پایانی سال اعتبارات هزینهای استانها به اجبار کاهش یابد، بنابراین مسؤولان استانی باید آمادگی لازم برای این موضوع را داشته باشند تا دچار مشکل نشوند.
وی با توصیه به مدیران استانی برای تحرک بیشتر برای رفع محرومیت از چهارمحال و بختیاری، گفت: می توان برای جذب اعتبار از محل صندوق توسعه ملی طرح تعریف کرد و همچنین میتوان از ظرفیت تبصره 18 در بخشهای مختلف استفاده کرد.