به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، نان یکی از اصلی ترین مواد غذایی برای تامین نمک بدن می باشد، نبود نظارت بر نانوایی ها موجب شده همچنان آمار مصرف نمک یزدیها بالا باشد.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی استان یزد با اشاره به اجرای برنامه مدون برای نمونه برداری از نان و ارسال آن به آزمایشگاه های غذا و دارو، گفت: در سال گذشته بیش از نه هزار بار از نانوایی ها بازدید شده است که متاسفانه حدود نیمی از نان های تولید شده، نمک بیش از یک درصد داشتند.
سلمانی افزود: نان تافتون 58 درصد، نان بربری 48 درصد، نان لواش 26 درصد و نان سنگک 21 درصد به ترتیب نمک بیش از حد مجاز داشتند.
رئیس آزمایشگاه مواد غذایی معاونت غذا و دارو با اشاره به اینکه علاوه بر مشکل مصرف بیش از حد نمک در نانوایی ها با مشکل کیفیت پایین نان عرضه شده در نانوایی ها مواجه هستیم، گفت: مقدار سبوس گیری و آهن نمونه های آرد نانوایی ها آزمایش شده است که از نظر میزان سبوس گیری و درصد آهن با میزان استاندارد مطابقت ندارد.
موسوی با اشاره به بی کیفیت بودن آردهای توزیعی، افزود: به علت توزیع آردهای بی کیفیت، نانوایان ناچارند برای پخت نان از نمک زیاد و بیش از حد مجاز استفاده کنند و این مسئله می تواند سلامتی افراد جامعه را به خطر بیاندازد
به گفته متخصصان تغذیه، تاثیر مصرف سبوس در كاهش بیماری های غیرواگیر را ثابت كرده و نظارت برای استفاده از این ماده در نان مصرفی مردم، امری ضروری است.
دکتر مورکیان رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو استان یزد گفت: کارخانه های آرد از خردادماه مکلف شدند این دستور العمل که شامل میزان سبوس گیری آرد سنکگ 7 درصد، تافتون 12 درصد و لواش 15 درصد است را اجرایی کنند.
بیماریهای غیرواگیر از جمله بیماری پرفشاری خون، قابل پیشگیری و مهمترین اقدام در این زمینه کاهش مصرف نمک است، نان غذایی است که دست کم سه مرتبه در روز بر سر سفره مردم قرار می گیرد، بنابراین کیفیت آن تأثیرگذاری مستقیمی بر روی سلامت شهروندان دارد به همین دلیل نهادهای نظارتی باید استانداردهای مشخصی را برای تهیه آن مشخص و نانوایان ملزم به رعایت آن باشند.