پخش زنده
امروز: -
در یک دهه اخیر دوباره پای شرکتهای چندملیتی به کشور ما باز شد و داروها را با نام نشان (برند) و قیمتی بسیار بالا وارد کردند
فرامرز اختراعی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: در تمام دنیا همه میدانند که داروی ژنریک و داروی نشان تفاوتی از لحاظ کیفیت ندارد و تنها تفاوت قیمت آنها به خاطر مالکیت فکری است، اما شرکتهای چندملیتی حتی داروهایی را که دوره مالکیت فکری آنها به اتمام رسیده بود با چند برابر قیمت به مردم ما تحمیل کردند و پزشکان را با تبلیغاتی تحت عنوان همایشها و تبلیغات علمی با خود همراه کردند.
وی گفت: پزشکان ما به جای اینکه دارو را برای بیمار تجویز کنند دانسته یا ندانسته شرکت تجاری را تجویز میکنند و این یک تقاضای القایی ایجاد میکند و باعث میشود بازار دارویی کشور بهم بریزد.
اختراعی افزود: وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با مطرح کردن بحث امضاهای طلایی باعث شد تا شفافیت آغاز شود وقتی امکان ارز یارانهای تأمین میشود باید بخشهایی که مسؤول تخصیص این ارز هستند با نظامهای بازرسی و کنترلی همراه شوند و شفافیت در سیستم ایجاد شود، اما متأسفانه ضعف در نظارت باعث سوء استفادهها از ارز دولتی شد.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی گفت: ما میتوانستیم با حدود ۷۰۰ میلیون دلار همه نیازهای دارویی کشور را تأمین کنیم، اما سوء استفادهها باعث شد این بازار به قدری بزرگ شود که رکود ۴ میلیارد دلار را زدیم و این یک جنایت در حق مردم بود.
اختراعی افزود: وقتی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی میگوید یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار داروی مشابه داخلی وارد کشور شده است عدهای میگویند که این عدد بسیار ناچیز است و نباید به دلیل آن مردم را نگران کنیم در صورتی که این عدد به اندازه بودجه برخی کشورهاست و ما عدد و رقمها از دستمان در رفته است.
وی گفت: بحث امضاهای طلایی صحت دارد و متأسفانه برخی شرکتها داروهای وارداتی خود را با قیمتی حتی بالاتر از نرخ آن در خارج از کشور به مردم فروختند.