پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان دامپزشکی: از ۱۵ مرداد رتبهبندی کشتارگاههای مرغ آغاز و تا آخر شهریور به پایان میرسد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، رئیس سازمان دامپزشکی کشور امروز دوشنبه در مراسم رونمایی از سند طرح ملی ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ با اعلام این مطلب گفت: با رونمایی از این طرح ما به حوزه رتبه بندی کشتارگاههای مرغ ورود پیدا میکنیم و این رتبه بندی در مورد سایر فرآوردههای خام دامی به مرور اجرا میشود.
دکتر علیرضا رفیعی پور افزود: حدود ۵۹ کشتارگاه خط ۲ در کشور موجود است و پیش بینی میشود تا پایان سال جاری، اکثر این کشتارگاهها با رتبه بندی A فعالیت کنند.
وی اضافه کرد: از ۱۵ مرداد امسال رتبه بندی کشتارگاههای مرغ آغاز و تا آخر شهریور به پایان میرسد و این کشتارگاهها باید از اداره کل دامپزشکی استانها لیبل (برچسب) رتبه بندی دریافت کنند.
رفیعی پور در عین حال گفت: برای افزایش کیفیت و بهداشت محصولات خام دامی در کشتارگاههایی که از رتبه B بر اساس شرایط به رتبه A ارتقا یافته اند، سازمان دامپزشکی نظارت عالی و رصد و پایش خواهد داشت.
وی افزود: ما با ۹۵ درصد اطمینان میگوییم که محصولات خام دام و طیور تولید کشور سالم، بهداشتی و با شرایط استاندارد به دست مردم میرسد و در عین حال با اجرای این طرح قصد داریم به شرایط بهتری برسیم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: ما تنها تضمین کننده تامین غذا نیستیم بلکه باید تضمین کننده کیفیت محصولات هم باشیم.
وی ادامه داد: کشورهای پیشرفته، مشکلات بهداشتی محصولات خام دامی خود را به صفر رسانده اند، اما با تقلب در این محصولات روبرو هستند در حالی که در کشورهای در حال توسعه باید در حوزه بهداشتی اقدام کنند.
رفیعی پور اظهار داشت: تولیدکنندگان و مصرف کنندگان در ایران سالها است منتظر عرضه محصولات دارای رتبه بندی خوب، عالی و ممتاز در بازار هستند.
در این مراسم معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور نیز گفت: ما در طرح ملی ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ به دنبال آن هستیم که بر اساس الگوی علمی کلاسیک و سیستمهای مدیریتی، کارایی بخش خصوصی را ارزیابی و به آنها سطوحی را اعلام کنیم و همچنین استانداردهای بهداشتی مورد نظر را برای مصرف کنندگان فراهم کنیم.
دکتر علی اصغر ماکنعلی افزود: با رتبه بندی کشتارگاهها و افزایش کیفیت مرغ، شرایط برای دسترسی هر چه بیشتر به بازار منطقه نیز فراهم میشود.
در این مراسم، مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به پرسشی در مورد عرضه مرغ سایز در این طرح گفت: در این طرح محدوده وزنی برای کشتارگاههایی که رتبه A و B پلاس دریافت میکنند مشخص شده است به طوری که کشتارگاههای رتبه A مرغ سایز با وزن ۱۳۰۰ تا ۲۲۰۰ گرم باید به بازار عرضه کنند.
دکتر سامد برومند افزود: کشتارگاههای دارای رتبه A پلاس نیز مرغ با وزن ۱۳۰۰ تا ۲۰۰۰ گرم عرضه خواهند کرد و مرغ زیر وزن ۱۳۰۰ گرم صرفا با سفارشات خاص مراکز عرضه خواهد شد.
وی در عین حال تصریح کرد: مرغ با وزن بالای ۲۲۰۰ گرم برای قطعه بندی عرضه میشوند.
برومند در پاسخ به پرسش دیگری در زمینه سیاستهای تشویقی سازمان دامپزشکی برای ارتقای کشتارگاههای مرغ گفت: از امروز تا ۱۵ مرداد برنامه ریزیها و هماهنگیهای لازم را انجام میدهیم تا پرداخت تسهیلات و سایر ابزارهای تشویقی در این زمینه مشخص شود.
رونمایی از سند طرح ملی ارتقاء کیفیت گوشت مرغ
در مراسم رونمایی از این سند، علیرضا رفیعی پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: در تولید گوشت مرغ هم واحد تولیدی و هم محصول رتبهبندی میشود تا مصرف کننده در جریان کیفیت محصول قرار بگیرد.
رفیعی پور ادامه داد: بر اساس این سند واحدهای تولیدی یا همان کشتارگاههای مرغ بر اساس امکاناتشان رتبهبندی میشوند و مرغهای تولید شده نیز بر اساس کیفیت و نوع تولید، حائز رتبه میشوند.
وی افزود: البته تمام رتبههای مرغ قابل مصرف است، اما کیفیت ماندگاری و تولید و خوراک و ... رتبه آنها را تعیین میکند.
رفیعی پور گفت: این رتبهبندیها نیز قابل تغییر است و واحد تولیدی میتواند با ارتقاء امکانات و شرایط بهداشتی رتبه خود را افزایش دهد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور اظهار داشت: صنعت مرغ در کشور قدمت ۷۰ ساله دارد و اشتغالهای بالایی در این صنعت صورت گرفته است و رتبه بندی محصولات این صنعت به رقابت و ارتقاء این صنعت منجر میشود.
وی خاطر نشان کرد: با این سند محصولات گوشت مرغ شناسنامهدار میشود و برای نظارت امکان ردیابی مییابد.
رفیعی پور گفت: انتظار داریم این رتبهبندی نه تنها منجر به افزایش قیمت نشود که با ایجاد رقابت، قیمت مرغ نیز کاهش یابد.