به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز قزوین ، ابوالفضل فتح اللهی در نشست بررسی مشکلات کارگران صنعت ساختمان استان قزوین گفت : کارگران ساختمانی مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور هم نیستند در حالی که باید برای حل مشکل سختی کار آنان ، دو تا سه بار در سال دستمزد آنان تغییر کند.
عضو شورای عالی کار هم با بیان اینکه هنوز راهکاری برای خطرات ناشی از کار کارگران ساختمانی اندیشیده نشده است گفت : سالانه هزار و ۳۰۰ کارگر در کشور بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست میدهند و به همین میزان قطع نخاع میشوند.
شوکت افزود : برای کاهش حوادث ناشی از کار به تدوین قانون در مجلس نیاز است و کارفرماها هم باید به اجرای بیمه مسولیت فنی کارگران ملزم شوند.
حاتمی نماینده اداره کل فنی حرفهای هم گفت : ۵۰ هزار کارگر ساختمانی در استان شناسایی و حدود ۲۲ هزار نفر از آنان بیمه شده اند.
مدیرکل بیمه تامین اجتماعی استان قزوین هم گفت: تامین اجتماعی هیچ محدودیتی برای بیمه کردن کارگران ساختمان ندارد و در صورت تایید آنان بیمه میشوند.
نصیری افزود : ۹۰۰ هزار نفر از جمعیت استان زیرپوشش تامین اجتماعی اند که بیش از ۷۶ هزار نفر از آنان کارگران ساختمانی و قالی بافان هستند.
نمایندگان مردم قزوین البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی هم ، بر کاهش زمان تمدید کارتهای مهارت کارگران و تعیین مکان مناسب برای کارگران ساختمانی تاکید کردند.
داود محمدی و سیده حمیده زرآبادی همچنین با تاکید بر قرار گرفتن کارگران ساختمانی در شمول قانون سخت و زیان آور گفتند: اگر امروز کارگران ساختمانی در این دسته قرار نگرفته اند به این دلیل است که دولت تکالیف خود در قبال سازمان تامین اجتماعی را انجام نداده است و باید دولت پرداخت بدهی تامین اجتماعی را در اولویت قرار دهد.
در این نشست نمایندگان تشکلهای کارگری، نداشتن مکانی ثابت برای استقرار کارگران در میدانها، صرف نظر کردن کارفرماها از بیمه مسوولیت مدنی در حوادث ساختمانی، افزایش اعتبار کارتهای فنی حرفهای کارگران، قرار گرفتن کارگران در فهرست مشاغل سخت و زیان آور و نداشتن مسکن را از جمله مهمترین مشکلات کارگران و استادکاران صنعت ساختمان بیان کردند.
۲۰ هزار کارگر و استاد کار در صنعت ساختمان استان فعالند.