سخنگوی رسمی گردان های حزب الله عراق؛
آمریکا در پی تبرئه فرماندهی اتاق عملیات الانبار است
محمد محیی، آمریکا با تکیه بر ابزارهای مختلف در عراق در پی توطئه علیه محور مقاومت، جمهوری اسلامی ایران و ترویج عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، سخنگوی رسمی گردان های حزب الله عراق گفت، سفارت آمریکا در عراق در موضوع گفتگوی الفلاحی، فرمانده اتاق عملیات الانبار با مزدور سی آی ای مداخله کرد تا زمینه را برای تبرئه این افسر عالی نظامی فراهم آورد.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، محمد محیی، در ارزیابی نوار صوتی منتشر شده از گفتگوی فرماندهی اتاق عملیات الانبار با یکی از اعضای سی آی ای در گفتگو با برنامه المسائیه در المیادین گفت، این موضوع برای مردم عراق بسیار دردناک است، زیرا آسیبی برای نهادهای نظامی کشور به شمار میآید، توطئه و جاسوسی در این سطح باید در تاریخ نهادهای نظامی کشور ثبت و این نهادها باید از این آسیب پاکسازی شوند تا بتوانند به ماموریتی که بر دوش دارند عمل کنند. در این زمینه شاهد مواضع متفاوتی بوده ایم، که این امر خود ناشی از میزان تاثیر پذیری از این خبر و میزان نزدیک بودن افراد به فرد متهم است که سمت فرماندهی اتاق عملیات الانبار را بر عهده دارد. برخی سعی کردند این موضوع را به نوعی دستخوش مرور زمان کنند، در این زمینه سفارت آمریکا به وضوح مداخله کرد تا به نوعی بتواند به عنوان مقدمهای برای خارج کردن الفلاحی از کشور، او را تبرئه کند، برخی از افراد و گروههای سیاسی نزدیک به الفلاحی (فرمانده اتاق عملیات الانبار) و دیدگاه حامی او، سعی کردند با تردید و تشکیک در درستی این خبر، زمان بخرند.
وی افزود، سفارت آمریکا در واقع از روز جمعه یعنی بلافاصله از زمانی که وزارت دفاع کمیتهای را برای بررسی موضوع تشکیل داد، مداخله کرد تا بتواند در روند سیر کارها تاثیر بگذارد و به نوعی اجازه ندهد روند کارها درست پیش برود، البته این موضوع چندان نیاز به کنکاش ندارد، زیرا متهم زنده و حاضر است، صدای او هم موجود است و میتوان خیلی آسان این مسائل را با هم و با اسنادی که وجود دارد تطبیق داد. آمریکا فهمیده است که این اسناد فعالیتهای گسترده اش در نهادهای امنیتی و نظامی و برخی از دیگر مراکز دولتی عراق را فاش و رسوا میکند.
موضوع سقوط موصل خیانتی آشکار بود؛ خیانتی که بسیاری از افسران ارتش عراق در آن نقش داشتند
محمد محیی ادامه داد، بر اساس اطلاعاتی که شبکه رسانهای مقاومت در عراق منتشر کرد، سفارت آمریکا کارش را برای فشار بر کمیته تشکیل شده از طرف وزارت دفاع آغاز کرده است، این کمیته باید گسترش یابد و نهادهای دیگر هم در آن سهیم شوند، مجلس نمایندگان باید از طریق کمیسیون امنیت و دفاع در آن حاضر شود تا سفارت آمریکا نتواند مداخله کند و در تلاش برای تبرئه الفلاحی و مقابله با تبعات این موضوع، که میتواند دربرگیرنده شبکه گستردهای باشد که سفارت آمریکا در عراق مدیریت میکند، روند کار کمیته را منحرف نماید. اینها حقایق روشنی است و اتفاق تازهای در عراق نیست، موضوع سقوط موصل خیانتی آشکار بود؛ خیانتی که بسیاری از افسران ارتش عراق در آن نقش داشتند، سقوط الانبار و بسیاری از شهرهای عراقی دیگر هم اینگونه بود، خیانتکارانی در این زمینه نقش داشتند که آنان را شناخته ایم، حتی مجلس نمایندگان عراق درباره فعالیت برخی از افسران عراق تحقیقاتی انجام داده است.
مجری درباره محتوای گفتگوی صوتی پرسید و گفت، فردی که شناخته شده نیست درباره مراکز استقرار نیروهای بسیج مردمی در منطقه القائم میپرسد و میگوید این نیروها با حمله اسرائیل مواجه میشوند,، اما پذیرش این نکته در بعد اطلاعاتی بسیار سخت است، زیرا افسری در سطح فرماندهی اتاق عملیات یک استان چگونه به فردی که نمیشناسد اعتماد میکند؟ چگونه فردی ناشناس از افسری در این سطح اطلاعات میگیرد؟ ضمن اینکه پذیرش اینکه افسری در این سطح با استفاده از تلفن، به دیگری اطلاعات بدهد، دشوار و ساده لوحانه است.
سخنگوی حزب الله در پاسخ گفت، این کار بیانگر عمق روابط میان این افسر و گروهی است که دارند رفتارش را مدیریت میکنند، این مکالمه نخستین مکالمه نیست تا چنین برداشتی داشته باشیم که اشاره کردید، اتفاقاتی در سال گذشته رخ داد مثلا نیروهای ما در مرز عراق و سوریه هدف قرار گرفتند که در آن حمله بسیج مردمی نوزده شهید داد. اینها اتفاقاتی است که میتواند نتیجه خبر رسانی این افسر یا افراد دیگر باشد. عقیده ما این است که با شبکه گستردهای روبرو هستیم، افرادی هم با این شبکهها همکاری میکنند، نمیتوان این حملات را به گروههای دیگر منتسب کرد، گروههایی به جز آمریکا و اسرائیل، جرات چنین کاری را ندارند، ما اتفاق بزرگی را در پیش رو داریم که تهدیدی جدی برای امنیت ماست و نباید با بی توجهی به عوامل اجرایی آن، از جمله سفارت آمریکا، به جزئیات دیگر متمرکز شویم.
مجری از چگونگی نفوذ در واتس آپ افسر مورد نظر در نوار صوتی پرسید که محمد محیی پاسخ داد، امروز جنگ سایبری یکی از بخشهای درگیری میان کشورها و گروههاست. نه تنها گروهها توان چنین کاری را دارند حتی گاه افراد هم توان چنین نفوذهایی را دارند و میتوانند در بخشهای بسیار محرمانه نفوذ کنند. راه نفوذ سایبری متعدد است و نمیتوان در این زمینه تشکیک کرد. موضوع در حد نفوذ در حساب بانکی یا صفحه فیسبوک یک فرد نیست بلکه موضوع خیانت و جاسوسی بخشی از نهاد امنیتی کشور است و این خطری برای امنیت کشور به شمار میآید. در نتیجه اگر این کار نیاز به تحقیق و دقت رسیدگی نیاز دارد، در تحقیقات فقط نباید به شیوه دستیابی به این اطلاعات بسنده شود بلکه هم زمان باید به اطلاعات فاش شده هم دقت شود. نتیجه کار هم نباید محکومیت فرد مورد نظر یا افراد همدست او شود بلکه این روند باید به محکومیت سفارت آمریکا هم برسد که فعالیتهای مشکوکی انجام میدهد. چنانچه باید به روند کار نیروهای آمریکایی در عراق هم پرداخته شود. زیرا آنچه اتفاق افتاد تنها مخالف توافق امنیتی بغداد- واشنگتن نیست بلکه باید موضوع تا آنجا پیش برود که بدانیم این اتفاق خلاف آن چیزی است که دولت عراق میگوید یعنی بر خلاف این ادعاست که همکاری با آمریکا برای دفاع از کشور و مبارزه با داعش یا برای اموزش و مشاوره است,، چون ما امروز شاهد تجاوز به عراق و مردم عراق در میادین نبرد علیه داعش هستیم.
امروز افسران و مدیرانی در بخشهای مختلف کشور در خدمت نهاد اطلاعاتی آمریکا، صهیونیسم، عربستان و ... هستند
محمد محیی در پاسخ به این سوال که گردان حزب الله عراق با صدور بیانیهای از فهرست طولانی خیانتها خبر داده آیا این هشدار به معنی افشای اطلاعات دیگر در روزهای آینده است؟گفت: این نکته ایست که همه از آن آگاهند و اطلاعات منحصر به فرد گردان حزب الله به شمار نمیآید، همه میدانند افسران و مدیرانی در بخشهای مختلف کشور در خدمت نهاد اطلاعاتی آمریکا، صهیونیسم، عربستان و ... هستند. امروز این سندی که به دولت عراق ارائه دادیم زنگ هشداری است تا در این موضوع پیچیده تجدید نظر کند و شبکههای جاسوسی فعال در کشور را شناسایی نماید تا آنان نتوانند کشور را به لقمهای لذیذ برای آمریکا، اسرائیل و دیگر طرفها تبدیل کنند. ما میدانیم آمریکا افکاری در سر دارد تا با استفاده از عراق، علیه محور مقاومت و جمهوری اسلامی ایران عمل کند، سعی میکند خواسته اش را بر عراق تحمیل کند و عراق را به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و حمایت از طرح معامله قرن وا دارد.
وی افزود: همه شواهد نشان میدهد آمریکا در عراق در بخش جاسوسی و نفوذ فعال است و اگر دولت عراق بخواهد در این زمینه کوتاهی کند و به اطلاعات ارائه شده در این زمینه توجه نکند به یقین فهرستی طولانی از کسانی که در این زمینه فعالند به مرور زمان آشکار خواهد شد به این دلیل که طرفهای بسیاری در کشور وجود دارند که میخواهند شفاف سازی کنند. ما نیازمند حمایت از کشوریم و این شبکهها با امنیت ما بازی میکنند. ما از زمانی که آمریکا در سال ۲۰۰۳ وارد کشورمان شد در برابر آمریکا قرار داریم، تا به الان آنان علیه کشور ما توطئه کردند، با کشتار هزاران عراقی در کشور جنایت کردند، بخشهای مختلف کشور را با خطرات سخت روبرو کردند، خطر داعش را به وجود آوردند که بهایی سنگین را در کنار هزاران شهید پرداخت کردیم، ما در برابر کشوری توطئه گر و کشوری قرار داریم که در پی تسلط بر عراق است. کشوری که در پی به زانو در آوردن ملت منطقه است تا اهدافش را بر این ملت تحمیل کند و یکی از این اهداف پذیرش موجودیت رژیم صهیونیستی است، پس چنین دولتی قابل اعتماد نیست و نمیتوان با چنین کشوری ارتباط سالم داشت. ما در داخل کشور نمیتوانیم معادله ایی را بپذیریم که یک سوی معادله خواستار حضور آمریکا در کشور است.
محیی درباره اظهار نظر سفیر عراق در واشنگتن مبنی بر اینکه بهبود روابط با اسرائیل نیاز کشور است، اما مردم عراق انسانهای عاطفی با باورهای معنوی هستند که گاه عواطفشان بر منافع غلبه میکند، گفت، این سخن لغزش زبان نیست، ما در این زمینه در حال شفاف سازی هستیم و هشدار میدهیم که آمریکا با تکیه بر ابزارهای مختلف در عراق در پی ترویج برای عادی سازی روابط با اسرائیل و همچنین بازاریابی برای حضور نظامی خود در عراق است، در این زمینه سعی میکند همه آنانی را که با این اهداف مخالفند در محاصره خود قرار دهد. آنها در این زمینه با تکیه بر ارتشهای سایبری در پی تحمیل مقبولیت رژیم اسرائیل و سیاستهای خودشان بر منطقه هستند، اما ما به عنوان جبهه مقاومت در برابر این ایده قرار داریم و به این مقاومت ادامه میدهیم. ما خود را در برابر پیکانی قرار داده ایم که آمریکا و مزودورانش به سوی ما نشانه رفته اند و سعی میکنند بسیج مردمی و گروههای مقاومت را تبهکار جلوه دهند.
انتشار نوار صوتی مکالمه فرمانده عراقی با مامور سیا، یادآور حوادث تلخ سال ۲۰۱۴
شبکه تلویزیونی المیادین انتشار نوار صوتی مکالمه فرماندهی اتاق عملیات الانبار با مامور سیا را برای مردم عراق یادآور حوادث تلخ سال ۲۰۱۴ و کوتاهیهایی دانست که فرماندهان و مقامات کشور در آن سال مرتکب شده بودند.
المیادین با هدف بررسی این موضوع، بخش قابل توجهی از برنامه المسائیه را بدان اختصاص داد و سعی کرد با کمک کارشناسان به این سوال پاسخ دهد که این اتفاق به معنی نفوذ در میان نیروهای مسلح عراق است یا شکستی دیگر برای آمریکا به شمار میآید؟
محمد الفهد گزارشگر المیادین در گزارش خود که قبل از اظهار نظر کارشناسان و با تصاویری از مکالمه صوتی محمود الفلاحی فرماندهی اتاق عملیات الانبار با یکی از اعضای سیا آغاز میشود، گفت: این تنها یک نوار صوتی نیست که در شبکههای اجتماعی منتشر شده است، بلکه این نوار نشان از ارتباط فرماندهان عراقی با نهادهای اطلاعاتی بین المللی است. این سخن تحلیلی آنانی است که به شبکه اجتماعی منتشر کننده این نوار صوتی، نزدیکند. در این نوار صوتی از الفلاحی خواسته میشود پایگاهها و مراکز استقرار ارتش عراق و بسیج مردمی به آمریکا اعلام شود تا این مراکز هدف قرار گیرند.
حسین الکنانی، پژوهشگر عراقی میگوید: «واقعیت این است که دولت آمریکا سعی کرد شبکه گستردهای از مزدوران و جاسوسان را در کشور جاسازی کند، این شبکهها یا به صورت مستقیم با سفارت آمریکا در ارتباطند یا با رژیم صهیونیستی و حتی با برخی کشورهای عربی ارتباط دارند.»
اقدام وزارت دفاع عراق به تشکیل کمیته حقیقت یاب با هدف کشف ابهامات موجود در این زمینه، یکی از واکنشهای رسمی به انتشار این نوار صوتی در عراق بوده است، اقدام وزارت دفاع در این زمینه گویا از این منظر است که این وزارتخانه بر خلاف برخی از طرف ها، چندان تردیدی درباره این نوار صوتی ندارد.
صباح العکیلی عضو مرکز ارزیابیهای مطبوعاتی و رسانهای الهدف در عراق معتقد است: «این کار تلاش برای جذب نیروی انسانی از میان شخصیتهای عراقی، مداخله در امور داخلی کشور و حتی توطئه علیه روند سیاسی و امنیتی در عراق است که از طریق به کارگیری فرماندهان نظامی جهت هدف قرار دادن نیروهای امنیتی و بسیج مردمی صورت میپذیرد.»
در هر حال قبل از اعلام نتیجه تحقیقات، افشای این خبر برای مردم عراق بهت آور بود,، زیرا موضوعی که فاش شد به امنیت ملی و سلامت نیروهای عراقی در مناطق مرزی و صحرایی کشور ارتباط دارد. فارغ از درست یا جعلی بودن این نوار صوتی، این اقدام یادآور سرشکستگی امنیتی و نظامی سال ۲۰۱۴ در عراق است که با کوتاهی برخی از فرماندهان و مقامات عالی کشور رخ داده بود هر چند تا به امروز این افراد محاکمه نشده اند.