به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سيما، ستار هاشمی در حاشیه کارگاه بین المللی ظرفیت سازی و توسعه مهارت برای تحول دیجیتال در اقتصاد دیجیتال؛ در جمع خبرنگاران افزود: شرایط کشور در خصوص تولید محتوا و ارائه خدمت در بحث دولت الکترونیک در مقایسه با منطقه قابل قبول است، اما با توجه به تکالیف مان باید ارائه خدمات بر بستر شبکه ملی اطلاعات توسعه پیدا کند.
وی گفت: چنین کارگاههایی کمک میکند تا بتوانیم از تجارب کشورهای موفق استفاده کنیم.
معاون وزیر ارتباطات افزود: در این کارگاه ۵ روزه از شرکتهای متعددی و از ۲۰ کشور از جمله استرالیا و کشورهای آسیای جنوب شرقی حضور پیدا میکنند و ما با اتحادیه جهانی مخابرات تعامل نزدیکی داریم.
هاشمی گفت: در خصوص اقتصاد دیجیتال با کشورهای منطقه تعامل حداکثری خواهیم داشت.
معاون وزیر ارتباطات ارائه ۹۳۵ خدمت بر بستر دولت الکترونیک معاون وزیر ارتباطات گفت: ایران در زمینه دولت الکترونیک در منطقه بیشترین میزان رشد را داشته است.
سید ستار هاشمی در کارگاه بینالمللی «ظرفیتسازی و توسعه مهارت برای تحول دیجیتال در اقتصاد دیجیتال» افزود: زمانی که قرار است این حوزه تحول خودش را در اقتصاد نشان دهد، کسب و کارهای این حوزه نیز باید دچار تحول و دگرگونی شوند.
معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات گفت: ما نیز مانند تمام دنیا به این تحول دست پیدا کردهایم. اقتصاد کشور ما بر پایه نفت و گاز است و در حال حاضر نزدیک به ۲۰ درصد از اقتصاد کشور ایران بر پایه دیجیتال میچرخد و ما باید بیش از این اکوسیستم کسب و کاری خود را گسترش دهیم و در آن رشد پیدا کنیم. برآورد ما این است که این عدد درپایان سال ۲۰۱۹ به ۲۵ درصد برسد.
معاون وزیر افزود:در مسیر این تحول راه زیادی پیش روی ماست. یکی از کارهایی که میتواند به رشد اقتصاد دیجیتال کمک کند توسعه منابع انسانی است.
هاشمی گفت: ایران در زمینه دولت الکترونیک بسیار خوب عمل کرده است و ما در منطقه بیشترین میزان رشد را داشتهایم. در حال حاضر بر بستر دولت الکترونیک ۲۰۱ سرویس عمومی و ۷۳۴ سرویس خصوصی ارائه میشود.
وی افزود: سالهای گذشته در صنعت ICT کشور، ۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری شده و آمار کاربر موبایلهای فعال در کشور هم اکنون به عدد ۶۵ میلیون نفر رسیده است.
هاشمی تصریح کرد: فناوریها باید با یکدیگر ادغام شوند تا به نوآوری برسیم و تنها از طریق آموزش امکان دستیابی به این توانمندی وجود دارد.
معاون وزیر ارتباطات افزود: ما آیندهای را متصور هستیم که در آن تحول دیجیتال باید زندگی شهروندان را آسانتر کند و لازم است بازیگران این حوزه نیز روی این موضوع تمرکز کنند. وی گفت:اقتصاد دیجیتال کاری کرده است که تمام حوزهها دچار تحول شوند، بحث آموزش که این روزها از نوع چهره به چهره، به نوع آنلاین تغییر کرده است. در حال حاضر هر فردی میتواند در هر جای دنیا، در هر زمانی به صورت آنلاین آموزش ببیند.
هاشمی افزود: توسعه فناوری باید برطرف کننده نیاز تمام کشورها باشد و نباید آن را محدود به مرزها دانست.
رئیس دانشکده علمی و کاربردی پست و مخابرات هم در این مراسم گفت: در دنیا صنعت ICT به عنوان کلیدیترین مسئلهای است که به رشد و توسعه اقتصاد کشورها منجر میشود. صنعت ICT بستر رشد و تعامل کشورها با یکدیگر را فراهم میکند و واسطه ایجاد شغلهای جدید میشود.
صادق عباسی شاهکوه افزود:امروزه بیش از ۵۰ درصد اقتصاد دنیا با تکیه بر اقتصاد دیجیتال پیش میرود. رشد ۲.۵ برابری اقتصاد دیجیتال نسبت به سایر صنایع مرتبط با اقتصاد، نشان میدهد که چقدر این موضوع و توسعه آن مهم است.
وی گفت: در سالهای اخیر صنعت ICT در ایران در دوران مهمی قرار گرفته و توانسته است به جایگاه خوبی دست پیدا کند. دو اپراتور اصلی کشور ما ۳G و ۴G را در اکثر مناطق کشور راهاندازی کردهاند و آن را به تمام نقاط ایران رساندهاند.
عباسی گفت: همین اتفاق باعث شده است خیلی از سرویسهای اصلی ICT مانند موتورهای جست و جو، نقشههای آنلاین و پیامرسان در کشور ما بومی شوند. رشد محصولات اپلیکیشنها نیز در بازار ایران در سالهای اخیر مثالزدنی است.
وی افزود:هدف مهم ما برای برگزاری این کارگاه برقراری ارتباط ICT ایران با جهان است و قصد داریم بیش از ۲۴ نشست برگزار کنیم و بیش از ۲۰ کشور در برگزاری این ورکشاپ ۵ روزه با ما همکاری میکنند.
کارگاه بین المللی «ظرفیت سازی و توسعه مهارت برای تحول دیجیتال در اقتصاد دیجیتال» از امروز آغاز و تا پنج روز ادامه دارد
در مراسم افتتاحیه این کارگاه آموزشی که در هتل فردوسی برگزار شد، سمیر شارما مشاور ارشد اتحادیه جهانی مخابرات، عباسی شاهکوه رئیس دانشکده علمی و کاربردی پست و مخابرات و سید ستار هاشمی سرپرست معاونت نوآوری و فناوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سخنرانی کردند.
نمایندگان ۱۶ کشور آسیایی در این کارگاه حضور دارند که سه نفر از آنها مشاوران برجسته اتحادیه جهانی مخابرات و بقیه نماینده کشورهای دیگری هستند که آماده انتقال تجربه خودشان در حوزه اقتصاد دیجیتال هستند.
در این کارگاه ۶۰ نفر از نمایندگان شرکتهای داخلی حضور دارند و ۲۴ نشست تخصصی برنامه ریزی شده است که بیشتر موضوعات مربوط به اقتصاد دیجیتال و مهارتهای آن را پوشش میدهد.
این کارگاه که به همت دانشکده پست و مخابرات در حال برگزاری است نخستین تجربه آموزشی بین المللی در حوزه دیجیتال محسوب میشود.