به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس؛ مدیر عامل اتحادیه صیادان هرمزگان پیش بینی کرد تا پایان فصل صید ۸۵ تن ماهی گاریز در استان صید شود که ۲۰ درصد کمتر از پارسال است.
اسحاق تندرو خشکسالی، ریختن فاضلابهای شهری و فاضلاب کارخانهها و کشتیها به دریا، را از عوامل کاهش صید اعلام کرد.
گاریز، در اندازه ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر و از خانواده ساردین ماهیان است.
وی گفت: صید ماهی گاریز به صورت سنتی و با استفاده از تور است و در زمان صید ۱۰۰ نفر به صید این ماهی مشغولند.
مدیر عامل اتحادیه صیادان هرمزگان افزود: ماهیان گاریز سطح زی و بیشتر در عمق کم در نوار ساحلی بندر شهید رجایی، ساحل نخل ناخدا، بستانو، بندرکلاهی، بندرتیاب، تولای قشم، کوهستک سیریک و شهرستان جاسک صید میشود.
ماهی گاریز کباب شده غذای محبوب بندرعباسیها در فصل تابستان است و در محلههای قدیمی بوی این ماهی هر روز به مشام میرسد.
این ماهی در بازار ماهی فروشان به ازای هرکیلو ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان است.
ساخت و ساز درحریم ساحل و صید بی رویه، استفاده از تورهای محاصرهای و قاچاق سوخت از عوامل انقراض این ماهی ارزشمند درآینده است.
سالانه ۱۸۷ هزار تن آبزی در هرمزگان صید میشود.
۳۰ هزار ماهی گیر در هزار و ۴۵۰ کیلومتر آبهای ساحلی در صید انواع آبزیان فعالند.
هرمزگان رتبه نخست صید آبزیان را درکشور دارد.