در جلسه شورا مطرح شد
تصویب گزارش تفریغ بودجه ۹۶ شهرداری تهران
گزارش تفریغ بودجه سال ۹۶ شهرداری تهران با رای اعضای شورای اسلامی شهر تهران تصویب شد
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما محمود میرلوحی در صد و پنجاه و دومین جلسه شورای شهر تهران پیشنهادی مبنی بر بازگشت گزارش تفریغ بودجه سال به کمیسیون تخصصی ارائه کرد و جزئیات این گزارش بررسی شد.
وی در توضیح علت ارائه این پیشنهاد گفت: این گزارش کامل نیست و ایراداتی دارد که باید در کمیسیون بررسی شود.
میرلوحی در ادامه خواستار تمایز حسابرسی ۵ ماه نخست سال ۹۶ و ۷ ماه بعد (زمان روی کار آمدن شورای پنجم) شد.
وی با بیان اینکه با این پیشنهاد بسیاری از موضوعات مشخص میشود، افزود: اکنون شورای پنجم متهم است که استخدامهایی را انجام میدهد و این اتهام در حالی است که ما از استخدامهای جدید در شهرداری تهران امساک میکنیم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: دانشجویان نخبه از دانشگاههای مختلف از جمله دانشگاه شریف با مدارک تحصیلی و علمی بالا از جمله دکترا به ما مراجعه میکنند، اما ما نمیتوانیم آنان را استخدام کنیم و عذرخواهی میکنیم. این در حالی است که در ۵ ماه نخست سال ۹۵ افرادی با مدارک تحصیلی دیپلم و زیر دیپلم که به کارگیری آنان در ساختار اداری از سال ۶۴ غیرقانونی اعلام شده بود به کار گرفته شده اند. باید آمار استخدام کارکنان شهرداری تهران در پنج ماه اول سال ۹۶ به گزارش تفریغ بودجه شهرداری تهران اضافه شود.
رییس کمیته اقتصاد و تنظیم مقررات شورا ادامه داد: در ۵ ماه نخست سال ۹۶ بالغ بر ۲۸۰۰ میلیارد تومان استقراض شد و این در حالی است که ۵ هزار میلیارد تومان نیز از سال ۹۵ استقراض شده بود، در حالی که در ۷ ماه بعد ما نه تنها وامی نگرفتیم بلکه خیلی از وامها را هم پس دادیم.
میر لوحی در ادامه خاطرنشان کرد: در ۵ ماه نخست سال ۹۶ در برخی ردیف بودجهها به صورت دوازده دوازدهم عمل شد که کاملاً خلاف قانون است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود واریز هر گونه درآمد شهرداری به حسابهایی غیر از آنچه شورا مجوز آن را داده است، ممنوع دانست و گفت: مرداد ۹۶ میبینیم درآمد شهرداری ۱۵۰ میلیارد تومان بوده حال آنکه در ۷ ماه دوم با بستن حسابهای فاقد مجوز شاهد واریز درآمدهای شهرداری به خزانه و حسابهای دارای مجوز شورا بودیم. اینگونه بود که ما جلوی غارت منابع را گرفتیم.
عضو شورا تاکید کرد: باید تمایزی بین ۵ ماه نخست سال ۹۶ و ۷ ماه بعد از آن وجود داشته باشد تا قضیه باغات تکرار نشود.
این گزارش با ۱۸ رأی موافق به تصویب رسید.
دفاع از ایران؛ سرفصل وحدت بخش جامعه
محسن هاشمی: دفاع از ایران در برابر تهدید دشمنان، بزرگترین و والاترین ارزش و سرفصلی وحدت بخش در جامعه است
رئیس شورای اسلامی شهر تهران ضمن تسليت سالروز شهادت امام صادق (ع) گفت: دوران زندگانی امام صادق یکی از حساسترین و پیچیدهترین دوران تاریخ اسلام است که در آن مقطع تغییر حکومت بنی امیه به بنی عباس موجب ایجاد شرایطی متفاوت برای اهل بیت شد، استفاده از نام اهل بیت توسط بنی عباس جهت ساقط کردن بنی امیه در شرایطی بود که برخی از شیعیان هم با این جریان همراه شدند، اما امام صادق شیعیان را از همراه شدن با این جریان هشدار داد و در برابر تهدید و تطمیع بنی عباس مقاومت کردند.
محسن هاشمی افزود: امام صادق (ع) در شرایطی که جامعه و مردم تمایل و آمادگی ایجاد حکومت دینی را نداشتند، ماموریت و رسالت اصلی خود را اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در جامعه قرار داد به نحوی که درخشانترین فصل علمی تاریخ اسلام در جلسات درس و کارنامه علمی امام صادق (ع) رقم خورد و حتی بزرگترین رهبران علمی اهل سنت نیز در محضر ایشان تلمذ کردند.
محسن هاشمی با اشاره به تشییع با شکوه شهدا گفت: همچنان دفاع از ایران اسلامی در برابر تهدید دشمنان، بزرگترین و والاترین ارزش و سرفصلی وحدت بخش در میان جامعه ما با وجود تنوع نظر و سلیقه هاست.
نام نویسی ۵ هزار نفر در انتخابات شورایاریها
هاشمی درباره آخرین وضعیت برگزاری انتخابات شورایاریها و پیشنهاد یکی از اعضای شورای شهر مبنی بر تمدید زمان ثبتنام گفت: این موضوع باید در صحن شورای شهر به بحث گذاشته شود البته تا این لحظه ۵ هزار نفر ثبتنام کردند و یکی از دلایل ثبتنام کم در این بخش این است که از حضور افرادی که با شهرداری رابطه استخدامی دارند جلوگیری شده است و آنهایی که با شهرداری رابطهای نداشتهاند عدهای از این موضوع مطلع نیستند.
تحقق ۵۰۰ میلیون یورو فاینانس برای افزایش واگنهای مترو
فاینانس ۵۰۰ میلیون یورویی محقق شده است و اگر اقدامات مناسب انجام شود، نخستین مجموعه واگنها تا یک سال آینده وارد مدار خواهد شد.
محسن هاشمی در ادامه اظهار کرد: امروز بحث تفریغ بودجه سال ۹۶ را ادامه دادیم و برخی از وظایف در کمیسیون برنامه و بودجه تعیین و بررسی شد تا گزارش تفریغ بودجه سال ۹۶ به تصویب برسد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در سال ۹۶ مدیریت شهری دچار تغییراتی شده بود، افزود: به دلیل تغییر مدیریت شهری در این سال اعضای شورای شهر معتقد بودند باید بحث تفریغ بودجه شفافسازی شود و مشخص کنیم که کدام بخش متعلق به ۵ ماه ابتدایی و کدام بخش متعلق به ماههای باقیمانده است.
تلاش برای رسیدن به خودکفایی در بحث حمل ونقل مترو
هاشمی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه رونمایی از یک رام قطار آن هم پس از مدتها چه معنی میتواند داشته باشد؟ گفت: تلاشی برای رسیدن به خودکفایی است. این پروژه قرار است به صورت داخلی ساخته شود، تا به امروز هم ۵۵ درصد از واگنهای استفاده شده به وسیله فاینانس تامین شده است. جلساتی برگزار و تصمیم بر این شد تا نمونهسازی داخلی انجام شود و بتوانیم ۷۰ درصد واگنها را به صورت داخلی بسازیم.
وی با بیان اینکه ۴ کارخانه واگنسازی به صورت داخلی فعالیت میکنند، تصریح کرد: برخی از بستههای موردنیاز از جمله سیستم تعلیق قطار، سامانه ترمز و قطعات قدرت حرکتی از خارج از کشور وارد میشود، زیرا اگر قرار باشد آنها را در داخل کشور بسازیم با توجه به اینکه حجم ساختوساز داخلی بالا نیست این موضوع به صرف ما نخواهد بود.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه دولت در بودجه ۸ سال مبلغی را به عنوان فاینانس برای قطارهای شهری در نظر میگیرد، تصریح کرد: امسال مبلغ ۲ میلیارد یورو برای قطارهای شهری در نظر گرفته شده بود که یک میلیارد از آن متعلق به تهران است که اگر محقق شود میتوان ۱۰۰۰ دستگاه واگن را وارد چرخه حملونقل کرد.
وی درباره آخرین وضعیت ورود ۶۳۰ واگن که قرارداد آنها منعقد شده بود، گفت: ۶۳۰ واگن با ۲۵ درصد افزایش تعداد آن به ۸۰۰ مورد میرسد، اما برای فاینانس آن در بانک مرکزی محلی تشکیل نشده بود. اخیراً جلساتی با آقای جهانگیری برگزار و فاینانس ۵۰۰ میلیون یورویی محقق شده است که اگر اقدامات مناسب در این زمینه انجام شود نخستین مجموعه واگنها بیش از یک سال آینده وارد مدار خواهد شد.
از دلاوران سپاه پاسداران قدردانی میکنم
حجت نظری، رئیس کمیته مشارکتهای مردمی شورای شهر تهران گفت: امسال سالگرد اقدام غیر انسانی شلیک ناو آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایران ایر در خلیج فارس نزدیک به روز سرنگونی پهپاد آمریکا بوده است و جا دارد یادمانی برای پاسداشت شهدای این حادثه و یادآوری این واقعه ساخته شود.
حجت نظری در یکصد و پنجاه و دومین جلسه شورا گفت: دوازدهم تیرماه، سالگرد شلیک از ناو آمریکایی به پرواز شماره ۶۵۵ ایران ایر در خلیج فارس است. اقدامی غیرانسانی و وحشیانه که به شهادت ۲۹۰ نفر که بیش از ۶۰ نفرشان کودک بودند، منجر شد. امسال سالگرد این اقدام تقریبا همزمان شد با سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکا در آسمان ایران. پهپادی که همزمان با آن یک هواپیمای آمریکایی با ۳۵ سرنشین نیز به آسمان کشورمان تجاوز کرد، اما نیروهای مسلح کشورمان در اقدامی جوانمردانه و انسانی، به دلیل حفظ جان آن ۳۵ نفر از هدف قرار دادنش خودداری کردند. سرنگون کردن پهپاد و شلیک نکردن به هواپیمای با سرنشین، هر دو مستحق تقدیر است و از این بابت، به سهم خودم از دلاوران سپاه پاسداران قدردانی میکنم.
نظری ادامه داد: سران آمریکایی که از عامل شلیک به هواپیمای ایرانی در خلیج فارس تقدیر هم کردند، باید بدانند که افکار عمومی جهان، اقدام غیرانسانی ایالت متحده و رفتار انسانی جمهوری اسلامی ایران را مقایسه میکند و بر اساس آن نتیجه خواهد گرفت. البته امیدوارم در تهران و فضایی مانند فرودگاه امام خمینی (ره) نیز یادبودی برای جانباختگان این پرواز ساخته شود.
وی در ادامه افزود: امروز قصد دارم از اقدام شهرداری تهران در حل مشکل برخی از پلهای عابر پیاده مکانیزه، به ویژه راهاندازی پله برقی پل عابر مقابل داروخانه ۱۳ آبان قدردانی کنم. دیماه سال گذشته بود که در صحن شورا در این باره تذکر دادم و خوشبختانه چند روز قبل پله برقی این پل راه اندازی شد. اما همچنان لازم است شهرداری با سرعت بیشتری برای تعمیر پلهای مکانیزه عابر و نیز تبدیل پلهای عادی به پلهای مکانیزه اقدام کند.
نظری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در تذکر دیماه سال گذشته، اما در مورد وضعیت نامناسب ایستگاه مترو شادمان که محل تلاقی دو خط چهار و دو مترو است و از شلوغترین ایستگاهها به شمار میآید، تذکر دادم و خواستار حل مشکل پله برقی و آسانسور در این ایستگاه شدم. پس از این تذکر، شهردار محترم تهران در پاسخی که پنجم اسفند ۹۷ ارسال شد، قول داد که آسانسورهای ایستگاه مترو شادمان برای هر دو خط دو و چهار دوباره فعال شود. ایشان همچنین وعده داد که تا پایان اردیبهشت ۹۸ پلهبرقی ورودی جدید متروی شادمان آغاز به کار خواهد کرد، اما متاسفانه تا امروز نهم تیر این وعده اجرایی نشده است.
وی در ادامه پیشنهاد داد شهردار محترم و جمعی از معاونان ایشان در یکی از سهشنبههای بدون خودرو در ایستگاه شادمان خط عوض یا از این ایستگاه سفر خود را آغاز کنند تا ببینند با هر بار توقف قطار، چند صد نفر که در میانشان سالمند و توان یاب هم حضور دارند، مجبورند دهها پله را بالا و پایین کنند تا وارد ایستگاه یا از آن خارج شوند یا خط عوض کنند. امیدوارم در سال جاری، با توجه به لحاظ تبصره سیوهشتم بودجه شهرداری تهران، امر مهم مناسبسازی جدیتر در دستور کار قرار گیرد.