پخش زنده
امروز: -
به گزارش خبرنگار سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از وين؛ سفیر و نماینده دائم چین نزد سازمان های بین المللی در وین خواهان اجماع جهانی کشورها علیه اقدامات قهری یکجانبه شد.
"وانگ" در همایش بین المللی اقدامات قهری یکجانبه و پیامدهای آن که با تلاش نمایندگی های دائم ایران، کوبا و ونزوئلا نزد سازمان های بین المللی در هتل کوبورگ وین برگزار شد، افزود این رویداد نمونه یک همکاری چندجانبه در مخالفت آشکار با اقدامات یکجانبه گرایانه و غیرقانونی است.
وی با ابراز تاسف از اینکه برخی کشورها با استفاده از امتیازاتی که دارند، اصول فوق را نادیده می گیرند و با اعمال تحریم های اقتصادی، روابط عادی میان کشور هدف و طرف های سوم را به خطر می اندازند، افزود تدابیر قهری یکجانبه در ماهیت خود، هم یکجانبه هستند و هم اجباری، که نقض آشکار منشور سازمان ملل و هنجارهای قوانین بین المللی هستند و به نظر می رسد که برخی کشورها به طور بی پروا از این طریق به دنبال رسیدن به اهداف خود هستند.
سفیر چین در ادامه با اشاره به اینکه یک کشور خاص (آمریکا)، اخیرا جنگ اقتصادی راه انداخته تا کمپانی های دیگر را از تعامل با کشور مقابل خود بترساند، تصریح کرد این کشور اگر نتواند به قوانین بین المللی برای رسیدن به اهداف خود استفاده کند، به قوانین داخلی خود استناد می کند و اگر در قوانین داخلی خود چیزی نداشت، به آئین نامه های دولتی خود رجوع می کند.
سفیر چین گفت این سیاست قدرت آمریکا است و به عنوان ابزار قلدری از آن استفاده می کند. ایالات متحده که هم اکنون از تحریم های یکجانبه علیه کشورها استفاده می کند، در اوائل استقلال خود همواره تحت محاصره، تحریم و مداخله بود و همین کشور زمانی یکی از مخالفان سرسخت تحریم به شمار می آمد.
این سخنران در ادامه با اشاره به اینکه در عمل مشاهده شده است که اقدامات قهری یکجانبه نه تنها مشکلات را حل نمی کند، بلکه خطرات مختلفی را ایجاد می کند، افزود: این تحریم ها حاکمیت برابر دولت ها را نادیده می گیرد و سبب به هم خوردن نظم بین المللی و نیز تضعیف حاکمیت قانون می شوند.
سفیر چین اضافه کرد اقدامات آمریکا مانع روابط اقتصادی کشورها با يکديگر شده است و اقتصاد جهانی را به خطر انداخته است.
وانگ افزود این موضوع، همچنین به خود کشور تحریم کننده ضرر می زند، چرا که تحقیقات اخیر نشان داده است اعمال بیشتر تعرفه های تجاری از سوی دولت آمریکا، سبب افزایش متوسط 69 میلیارد دلاری هزینه های زندگی بر مردم آمریکا در سال شده است.
وی با بیان اینکه تحریم های آمریکا، جدای از جوانب منفی، سبب ایجاد عزم و انگیزه در میان کشورهای تحریم شونده شده است تا خود بتوانند بسیاری از نیازهای خود را برآورده کنند، افزود دولت چین نیز از زمان استقلال، تحریم بوده و هم اکنون نیز با قلدری آمریکا مواجه هست. ما مخالفت خود را نسبت به تحریم های یکجانبه اقتصادی علیه هر کشور دیگری اعلام و تاکید می کنیم چین به شدت از چندجانبه گرایی و حاکمیت حقوق بین الملل دفاع می کند.
نماینده چین اضافه کرد ما از همه کشورها می خواهیم تا به اهداف و اصول منشور پایبند باشند و همکاری های مورد علاقه طرفین را بر مبنای احترام به حاکمیت کشورها و حاکمیت جهانی تقویت کنند. ما امیدواریم که همه کشورها با یکدیگر براي مقابله با یکجانبه گرایی کار کنند.
پروفسور رحمت محمد، دبیرکل سابق "سازمان مشورتی-حقوقی آفریقا - آسیا"، هم در این همایش بر ضرورت تاسیس یک مرکز جامع برای بررسی و ارزیابی پیامدهای غیر انسانی تحریم های یکجانبه تاکید کرد.
وی با اشاره به اینکه با وجود همه استانداردهای بین المللی، همچنان آمریکا و اتحادیه اروپا به تحریم های یکجانبه خود ادامه می دهند، افزود کشورهای در حال توسعه و عضو جنبش عدم تعهد، مخالف اعمال تحریم های یکجانبه هستند.
پروفسور رحمت محمد تاکید کرد تحمیل تحریم های یکجانبه اقتصادی سبب تضعیف چندجانبه گرایی و برابری بین دولت ها شده است.
وی با اشاره به تصمیم اخیر دیوان بین المللی دادگستری درباره نقض معاهده مودت با ایران از سوی آمریکا، از جامعه بین المللی خواست تا این مورد را به عنوان یک گام مثبت درباره غلبه بر تحریم های یکحانبه که می توانند به پیشبرد حقوق بشر بین المللی منجر شوند، تلقی کند.
پروفسور محمد اضافه کرد ضروری است تا یک مرکز داده ها تشکیل شود و تحقیقات علمی پیشرفته در این باره صورت گيرد و شاخص های مربوط به پیامدهای وخیم تحریم های یکجانبه بر دولت ها و گروه هایی که بیشتر آسیب می بینند را ارزیابی کند.
وی گفت این مرکز همچنین باید خلاها و کمبودهای حقوق بین المللی عرفی را در حوزه غیرقانونی بودن تحریم های قهری یکجانبه شناسایی کند. این مرکز همچنین باید بر روی یافتن یک گزینه به عنوان راه حل برای تضادهای موجود که مربوط به اعمال تحریم های قهری یکجانبه هستند، تمرکز کند.