پخش زنده
امروز: -
رئیس گروه ژئوپولیتیک مرکز راهبردی جمهوری اسلامی ایران: شکار پهپاد آمریکایی تنها شکار هواپیمای بدون سرنشین نبود، در حقیقت فتح قله غرور استکبار جهانی و شلیک به ابهت آمریکا بود
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محمدحسن نامی با حضور در برنامه «بحث روز» گروه سیاسی رادیو ایران افزود: زمانی که هواپیمای گلوبال هاوک ساخته شد برای آزمایش ۱۱ بار مورد اصابت گلولهها قرار گرفت، اما ساقط نشد.
نامی گفت: برای آمریکاییها غیرقابل باور بود که ایران بتواند این پهپاد متجاوز را هدف قرار دهد چرا که پهپاد «امکیو ۴ سی» به نام «ترابتین» که در واقع گونهای از پهپاد «آرکیو ۴ گلوبال» است، بزرگترین و گرانترین پهپاد نظامی تجسسی جهان است و نیروی دریایی آمریکا آن را برای اقدامات تجسسی بکار گرفته است؛ این درحالی بود که برغم ویژگیهای منحصربفرد این پهپاد، آمریکاییها به علت احتمال اندکی که نسبت به ردیابی آن توسط سیستمهای پدافند هوایی ایران میدادند، سیستمهای اعلام و هشدار آن را هم خاموش کرده بودند و به چندبار اخطار سیستمهای پدافندی سپاه و ارتش در طول مأموریت ۴ ساعته اعتنایی نکردند.
رئیس گروه ژئوپولیتیک مرکز راهبردی افزود: ساخت این هواپیما از سال ۲۰۰۱ آغاز شد و تا سال ۲۰۰۵ ادامه داشت، سابقه سرنگونی نداشت و در این جریان هم حتی کشورهای بزرگ دنیا همچون روسیه واکنشهایی داشتند که نشان از تعجب آنهاست.
وی گفت: امروزه نیروی هوافضای جمهوری اسلامی ایران که تحت فرماندهی سپاه پاسداران است اشرافیت خوبی به مسائل نظامی دارد و هر متجاوزی که به مرزهای ما تجاوز کند حتما پاسخ دندان شکن دریافت خواهد کرد.
رئیس گروه ژئوپولیتیک مرکز راهبردی جمهوری اسلامی ایران افزود: حرکت راهبردی که مقام معظم رهبری در دیدار نخست وزیر ژاپن با ایشان درباره ترامپ انجام داد به اندازه یک عملیات دفاع مقدس برای ما ارزش داشت و موجب غرور برای هر ایرانی و مسلمان در سراسر جهان شد.
مقابله ایران با قویترین فناوری دنیا
مشاور رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز گفت: ایران در دفاع از منافع سرزمینی خود اندک مسامحهای نخواهد داشت.
سردار سرتیپ پاسدار سید مسعود جزایری که به عنوان مهمان تلفنی برنامه «بحث روز» گروه سیاسی رادیو ایران سخن میگفت، افزود: ظاهر امر ساقط کردن یک هواپیما است، اما ابعاد زیادی دارد که به دلایل امنیتی نمیتوان برخی ابعاد را مطرح کرد.
وی گفت: با فناوری بالایی در هواپیمای آمریکایی مواجه هستیم که قابل قبول است، اما جمهوری اسلامی توانست با این فناوری مقابله و آن را خنثی کند.
جزایری درخصوص دستاوردهای دفاعی این اتفاق برای منطقه افزود: واکنش قدرتمندانه سیستم پدافندی نظام جمهوری اسلامی ایران به این تجاوز آشکار نشان داد که روند واکنش ایران به هرگونه تجاوز حتی اگر «سهوی» هم باشد تفاوت کرده است و آمریکاییها و متحدانش باید بدانند که برخلاف گذشته دیگر در مقابل اینگونه تجاوزها اغماض نخواهد شد.
مشاور رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: واکنش قدرتمندانه ایران که نماد «مقاومت فعال» است، نشان داد سیاستهای انتخاب شده توسط تیم افراطی حاکم بر کاخ سفید، مبنی بر اینکه با تصاعد بحران و بزرگنمایی تهدید قادرند سیاستهای فشار حداکثری را به نتیجه برسانند، توهمی بیش نیست و اگر تاکنون ایران به تجاوز هواپیماها یا قایقها و ناوهای آمریکایی غمض عین داشت، بعد از این شرایط تغییر خواهد کرد.
سردار جزایری افزود: زمانی که جمهوری اسلامی ایران اعلام میکند من دارای بازدارندگی پشیمان کننده هستم و میتوانم مقاومت هوشمندانه داشته باشم در عمل دیده شد و این اتفاق جدید برای صاحب نظران اثبات شد که جمهوری اسلامی تصمیم قاطع دارد تا با دشمنان و استکبارستیزان اگر دست از پا خطا کنند، مقابله کند.
وی گفت: آمریکاییها در همه زمینهها به ویژه نظامی خودشان را ابرقدرت میدانند که این حادثه نشان داد قدرت آنها در زمینه نظامی پوشالی است، تحولات یمن تا حزب الله و حماس و سوریه و عراق مصادیق روشنی است که نشان میدهد این توان و قدرت آمریکاییها به چالش کشیده شده است.