پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان نقشه برداری کشوری از افزایش نظارت این سازمان بر فرآیند انجام نقشه برداری در بخشهای مختلف کشور خبر داد و گفت: با رویکرد جدید این سازمان، سطح کیفی نقشه برداری در کشور افزایش مییابد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ مسعود شفیعی در مراسم روز جهانی هیدروگرافی که در سازمان بنادر و دریانوردی برگزار شد، گفت: سازمان نقشه برداری کشوری در سالهای اخیر رویکرد جدیدی را دنبال کرده است که منجر به افزایش کیفی نقشه برداری در کشور خواهد شد.
عضو کمیته ملی هیدروگرافی کشور با بیان اینکه بر اساس قانون، نظارت بر فعالیتهای نقشه برداری در سراسر کشور جزو وظایف سازمان نقشه برداری است افزود: پیش از این، قراردادهایی بین سازمان نقشه برداری با بخش خصوصی و شرکتهای مشاور نقشه برداری منعقد میشد تا با نظارت میدانی و کارگاهی، روی نقشههای تهیه شده نظارت انجام شود که این امر، کمتر باعث ارتقای کمی و کیفی فعالیتهای نقشه برداری بود.
وی اضافه کرد: به تازگی تلاش میکنیم هم دامنه شمول این نظارت افزایش یابد و به قراردادهای کارفرما با مشاوران ذیصلاح، نظارت بیشتری شود تا سطح کیفی نقشه برداری در کشور که هیدروگرافی هم بخشی از آن است، ارتقا یابد و هم از سوی دیگر تلاش میکنیم موضوع نظارت به یک فرهنگ ملی در ارائه کار کیفی در حوزه نقشه برداری تبدیل شود.
شفیعی تصریح کرد: اکنون با رویههای متعارض در بخش نقشه برداری در کشور مواجه هستیم که با افزایش نظارت بر بخش خصوصی میتوان به استاندارد مشخصی در نقشه برداری رسید.
وی افزود: به زودی از چارچوب نظارتی جدید سازمان نقشه برداری رونمایی میشود که بر این اساس با تشکیل بخشی به عنوان نظارت و کنترل کیفی در سازمان نقشه برداری، از طریق فعالان عرصه فرایند انجام نقشه برداری در کشور اصلاح میشود.
به گفته شفیعی گزارشهای بخش کیفی این سازمان از این به بعد مبنای تأیید روند درست نقشه برداری توسط شرکتهای خصوصی خواهد بود.
بر اساس این گزارش، سازمان جهانی هیدروگرافی اعتقاد دارد هیدروگرافی میتواند اساس توانمندی همه فعالیتهای بشر در سطح، زیر سطح یا بستر دریا و یک عامل غیر قابل انکار در پایش و نظارت، مدیریت و حاکمیت شایسته و مناسب در دریاها و آبراههها باشد.
در حال حاضر تنها عمق ۱۰ درصد مجموع دریاها، اقیانوسها و آبراهههای جهان به صورت مستقیم اندازهگیری شده است و آمار و ارقام سازمان جهانی هیدروگرافی حاکی از آن است که حداقل ۵۰ درصد آبهای سواحل جهان یا مورد عمق سنجی قرار نگرفته اند یا به طور ناقص مورد مطالعه آبنگاری واقع شده اند.