پخش زنده
امروز: -
مدیر کل قرآن و عترت و نماز آموزش و پرورش: فلسفه آموزش و پرورش ما در زمینه قرآنی باید در کتابهای ما منعکس شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، محمدرضا مسیب زاده در گفتگوی اخبار قرآنی شبکه قرآن سیما افزود: در تابستان، دانش آموزان فارغ از نگرانیهای درسی و تحصیلی باید به کارهایی که علاقهمند هستند بپردازند.
مدیر کل قرآن و عترت و نماز آموزش و پرورش گفت: قانونگذار، فعالیتهای جوانان را به وزارت آموزش و جوانان سپرده است، اما آموزش و پرورش هم بنا به جمله معروف که «مدرسه تعطیل میشود، ولی تربیت تعطیل نمیشود» به طور قطع، فعالیتهای سالیانهای را برای دانش آموزان پیش بینی کرده است.
وی ادامه داد: امسال هم با راه اندازی ستاد اوقات فراغت که در معاونت پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش با مسئولیت دکتر کاظمی و با دبیری اداره کل فرهنگی - هنری آقای رمضانی و همکاران خوب آنان و با حضور بخشهای مختلف آموزش و پرورش به ویژه با رویکرد تشکلهای دانش آموزی، اقداماتی صورت گرفته است.
مسیب زاده گفت: چهار تشکل ویژه دانش آموزی اعم از افرادی در بسیج دانش آموزی، سازمان دانش آموزی، اتحادیه انجمنهای اسلامی و جمعیت جوانان هلال احمر، تشکلهای دانش آموزی را شکل میدهد و با رویکرد فعال سازی این بخش ها، جلسات مختلفی تشکیل شده و سی هزار مدرسه و پایگاه تابستانی، آماده پذیرایی از دانش آموزان است.
وی ادامه داد: تعدادی از مدارس منتخب در کنار مراکز دارالقرآن کانونهای فرهنگی - هنری اردوگاهها و همچنین سالنهای ورزشی، آماده آموزشهای جاری و فعالیتهای اوقات فراغت و رغبت دانش آموزان هستند.
مدیر کل قرآن و عترت و نماز آموزش و پرورش افزود: برنامهها از اول تیر آغاز خواهد شد و در مدت دو ماه این فعالیتها ادامه خواهد داشت؛ هفته اول، هفته ثبت نام است و به صورت نمادین هم آغاز رسمی فعالیت پایگاههای تابستانی - به علت سیلی که اتفاق افتاد - در شهرستان آق قلا از استان گلستان انجام خواهد گرفت.
مسیب زاده گفت: امسال سی و هفتمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزان سراسر کشور را در مرحله چهارم یعنی کشوری در تابستان دنبال میکنیم؛ مسابقات قرآن، پنج مرحلهای است و مرحله بین المللی هم دارد و مسابقات دوسالانه است.
وی با اشاره به برگزاری چهارمین مسابقات فرهنگیان افزود: جای افتخار است با وجود تاخیر در آغاز مسابقات، این مسابقات را چهار سال به صورت مداوم برگزار میکنیم و امسال هم چهارمین دوره مسابقات در کنار حرم امام رضا (ع) برگزار میشود و زمینه برای حضور دانش آموزان مهیاست.
مسیب زاده گفت: ۱۴ یا ۱۵ عنوان مسابقه در حوزه قرآن، عترت و نماز برگزار میکنیم که در مسابقات قرآن، حفظ قرآن، مفاهیم و تفسیر و قرائت قرآن و در حوزه عترت، صحیفه سجادیه و مسابقات نهج البلاغه و مداحی را داریم و در حوزه نماز، اذان، نماز و احکام نماز را خواهیم داشت و در بخش حفظ رشتههای مختلف اعم از حفظ ویژه، حفظ موضوعی، حفظ جزء سی، حفظ کل قرآن و در بخش رشتههای آوایی شامل خواندن و تلاوت و اذان، مداحی، تواشیح را داریم.
وی افزود: مسابقات ذکر شده در مشهد و مسابقات پژوهشی در شهر زنجان برگزار میشود و برنامه پنج سالهای برای برگزاری این مسابقات تدوین شده است.
مسیب زاده گفت: امسال هفت و نیم میلیون دانش آموز در این مسابقات شرکت کردند و نمایندگان و برگزیدگان استانی در قالب حدود چهار هزار دانش آموز در مرحله کشوری شرکت خواهند کرد که با سهمیه انتخاب شدند.
وی افزود: این رقم از دانش آموزان بیش از نیمی از دانش آموزان کل کشور است و شایان ذکر است برای ترویج فرهنگی قرآنی یک بخش را باید به خود اولیای دانش آموزان سپرد و بخش بعدی جامعه و مسئولان کشور در این جهت هستند.
مسیب زاده گفت: امسال در دیداری که معلمان با مقام معظم رهبری داشتند، ایشان از وضع دانش آموزان اظهار رضایت کردند؛ چون افرادی که آموزش و پرورش تربیت کرده است برخی از آنان به عنوان مدافع حرم بودند و همچین فعالیتهای ارزشمند بسیج و فعالیتهای مختلف فرهنگی را انجام میدهند.
وی افزود: برای رسیدن به سرمنزل مقصود راه نرفته زیاد است، اما خدا را شاکریم در این جهت، اتفاقاتی مثبتی در حوزه قرآنی صورت گرفته است.
مدیر کل قرآن و عترت و نماز آموزش و پرورش گفت: مسابقات تابستانی امسال را بیش از ۱۷ نفر از استادان و داوران ملی و بین المللی قضاوت میکنند که بهترینهای این عرصه هستند.
وی افزود: برخی از رشتههای مختلف ما از جمله صحیفه سجادیه، نوپا هستند که هفت سال آغاز به کار کرده است.
مسیب زاده گفت: هفتاد نوع عنوان کتاب همچون «تفسیر نمونه» تولید کردیم که دانش آموزان برای مسابقات میتوانند از آنها استفاده میکنند؛ همچنین هفت عنوان صحیفه سجادیه و هفت عنوان نهج البلاغه نیز تولید کردیم.
وی افزود: در مدارس بیش از ۳۴ هزار هیئت مذهبی داریم که خود دانش آموزان و مدارس آنها را اداره میکنند و تبلور عینی این هیئتها در روز ۶ محرم هر سال به عینیت دیده خواهد شد و هیئتها گرد هم میآیند و صداوسیما برای پوشش آن همکاری ویژه میکند.
مدیر کل قرآن و عترت و نماز آموزش و پرورش گفت: در سالنهای ورزشی، آموزشهای قرآنی انجام میشود؛ فضای قرآنی، فضای غالب است و در این عرصه اگر ما میخواهیم درگیر بیماریهای روانی نشویم، باید به سمت تربیت قرآنی پیش برویم.
وی افزود: اگر میخواهیم زمینه فعالیت جدی را فراهم کنیم باید بخشهای مختلف از جمله اولیا را مورد نظر قرار دهیم.
مدیر کل قرآن و عترت و نماز آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش، توان و فعالیتهای خود را در محدوده چهار اصل پیگیری میکند؛ اصل اول، محوریت مدرسه، اصل دوم، فراگیر بودن طرح ها، اصل سوم مشارکت پذیری و توسعه مشارکت و اصل چهارم توجه ویژه به فعالیتهای گروهی است.
وی با اشاره به این که توانمندسازی نیروی انسانی متخصص از اصول اداره کل قرآن و عترت و نماز آموزش و پرورش است، افزود: در پنج سال گذشته، پنج هزار نیروی قرآنی ویژه جذب کردیم و سالیانه، دورههای توانمندسازی را هم برگزار میکنیم.
مدیر کل قرآن و عترت و نماز آموزش و پرورش گفت: فلسفه آموزش و پرورش ما در زمینه قرآنی در کتابهای ما باید منعکس شود و تفکرات دینی را باید در همه دروس در نظر بگیریم و دانش آموزان باید در تمام سطوح، سرآمد باشند؛ نه فقط این که در زمینه قرآنی پیشرفت کنند.