پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه سعودی العربیه؛ به جز انگلیس دیگر کشورهای اروپایی حاضر نشدند از موضع آمریکا درباره متهم کردن ایران به دست داشتن در حمله به نفتکش ها در دریای عمان، پیروی کنند.
خبرنگار شبکه تلویزیونی العربیه ، درباره نشست های اتحادیه اروپا گفت: در حالی که موضع انگلیس درباره تعرض به دو نفتکش در دریای عمان آشکار و روشن بود و ایران را به طور مستقیم متهم کرد، هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان صبح امروز دوشنبهب گفت طرح این اتهام فقط از سوی یک طرف یعنی سازمان اطلاعات آمریکا صورت گرفته است و آلمان در حال ارزیابی گزارش های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس است و از فرصت کافی برای بررسی این اطلاعات استفاده خواهد کرد. وزیر امور خارجه هلند هم گفت کشورش نمی داند که چه کسی عامل حمله به نفتکش ها بوده است. وزیر امور خارجه لوکزامبورگ این مسئله را به جهانیان یادآور شد که نباید آنچه را که در سال 2002 رخ داد فراموش کنند که آمریکا در شورای امنیت درباره ادعای وجود سلاح شیمیایی در عراق، دروغ گفت. بنابراین موضع کشورهای اروپایی متناقض است و موضع دسته جمعی اروپاییها آن است که فدریکا موگرینی مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا صبح امروز بیان و تاکید کرد از موضع آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در مورد دعوت به تحقیق مستقل درباره تعرض به دو نفتکش، حمایت می کند.
خبرنگار این شبکه افزود: بدون شک، سازمان های اطلاعاتی آمریکا با کشورهای اروپایی در تعامل هستند. اما اینکه وزیر امور خارجه آلمان می گوید ما در حال بررسی و ارزیابی گزارش های اطلاعاتی هستیم، نشان می دهد که کشورش در این مرحله حاضر نیست از موضع آمریکا جانبداری کند. بنابراین کشورهای اروپایی حاضر نیستند موضع آمریکا را که به طور مستقیم ایران را متهم می کند، بپذیرند. کشورهای اروپایی از نظر دیپلماتیک مخالف اتخاذ موضع گیری هایی هستند که باعث تشدید تنش در منطقه می شود. کشورهای اروپایی خواهان خویشتنداری و کاهش تنش در منطقه هستند تا شاهد انفجار در اوضاع منطقه نباشیم. زیرا به گفته گوترش و موگرینی، منطقه و جهان تحمل بحران دیگری را ندارند. به عنوان مثال، وزیر امور خارجه لوکزامبورگ گفت هر کسی که تصور می کند مسایل منطقه با جنگ حل می شود، در توهم قرار دارد و اشتباه می کند. روشن است که دیپلمات های اروپایی نگرانی ها و ملاحظاتی دارند و منتظر آن هستند که موضع گیری سیاسی در سطح بین المللی شکل بگیرد.