نیویورک تایمز؛
سخنان ترامپ درباره ایران، فاقد اعتبار است
بسیاری از مردم آمریکا مدتهاست به این نتیجه رسیده اند که نمیتوان به ترامپ اعتماد کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، رئیس جمهور آمریکا درحالی ایران را به حمله به دو نفتکش در دریای عمان متهم میکند، که درباره اعتبار این ادعای وی تردیدهای زیادی وجود دارد.
نیویورک تایمز نوشت: دونالد ترامپ درباره عامل انفجارهای دو نفتکش در دریای عمان تردیدی ندارد و ایران را مقصر معرفی میکند.
اما اکنون این پرسش مطرح است که آیا دیگران هم در این زمینه اطمینان دارند. هر رئیس جمهوری که بخواهد کشور دیگری را به ارتکاب یک اقدام جنگ افروزانه متهم کند، با چالشهای زیادی مواجه است تا بتواند بر تردیدهای داخلی و خارجی فائق آید و برای رئیس جمهوری که به دروغگویی و بحران افروزی شهرت دارد، این کار به نظر دشوارتر میرسد.
ترامپ در دو سال و نیمی که رئیس جمهور آمریکا بوده، اظهارات گمراه کننده و خلاف واقع زیادی درباره خودش، دشمنانش، سیاست هایش، خانواده اش، کسب و کارش و تعاملاتش با کارکنانش بیان کرده است؛ به گونهای که حتی مدیر روابط عمومی سابق وی، یک بار او را دروغگو خواند و بسیاری از مردم آمریکا هم خیلی وقت پیش به این نتیجه رسیده اند که نمیتوان به ترامپ اعتماد کرد.
شاید وی بتواند حرف هایش را به هم حزبی هایش بقبولاند، اما در زمانهای بحرانی مردم به حرفهایش اعتماد نمیکنند.
نویسنده با بیان این که پس از تهاجم تحت رهبری جرج دبلیو بوش به عراق بر اساس اتهامات واهی وجود سلاحهای کشتار جمعی در این کشور و تردیدهایی که درباره ادعای باراک اوباما وجود داشت زمانی که حکومت سوریه را به استفاده از گازهای شیمیایی ضد مردم این کشور متهم میکرد، افزود: اکنون مردم بیش از قبل درباره صحت ادعاهای روسای جمهور و اطلاعات جاسوسی ارائه شده بدبین شده اند.
جانای مک لافین، معاون سازمان سیا در زمان جنگ عراق، گفت: مشکل آنها دو بعد دارد. یک بعد قضیه این است که مردم همواره صحت اطلاعات جاسوسی را زیر سوال میبرند، زیرا دانش جمع آوری این اطلاعات دانش دقیقی نیست. اما مهمترین مشکلی که آنها با آن مواجه اند، اعتبار خودشان و تناقض گویی هایشان است.
کار ترامپ اکنون از بقیه دشوارتر است، زیرا وی خود قابل اعتماد بودن نهادهای جاسوسی آمریکا و حتی اعتبار روسای این نهاد که خود آنها را منصوب کرده، زیر سوال برده است.
وی یکبار کمی پس از آنکه به عنوان رئیس جمهور سوگند یاد کرد، سازمانهای جاسوسی را با حزب نازی آلمان مقایسه کرد و از آن زمان نیز به کرات یافتههای آنها را درباره مداخله روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ [۱۳۹۵] زیر سوال برده است.
همه آنچه گفته شد موجب میشود در زمان بروز تنشهای بین المللی مانند انفجار روز پنجشنبه دو نفتکش، حادثهای که به نگرانیها درباره ایمنی مهمترین مسیر انتقال نفت، دامن زد، سوالها و تردیدهای زیادی مطرح شود. زمانی که ترامپ روز جمعه به فاکس نیوز گفت: ایران مسبب این حادثه بوده است، در واقع از مردم کشورش میخواست حرفش را باور کنند.
جن ساکی، مدیر روابط عمومی کاخ سفید و سخنگوی ارشد وزارت امور خارجه در دوره ریاست جمهوری اوباما، اعتبار ترامپ را درحد یک فروشنده روغن مار توصیف کرد و گفت: شاید وی بتواند حرف هایش را به هم حزبی هایش بقبولاند، اما در زمانهای بحرانی حتی درباره موضوعات مهمی مانند دست داشتن ایران در انفجار نفتکش ها، مردم به حرفهایش اعتماد نمیکنند.
مقامات کاخ سفید از اظهارنظر درباره اعتبار اظهارات رئیس جمهور خودداری کردند، اما یک مقام ارشد دولتی که خواست هویتش فاش نشود، با بیان این که ترامپ از ابتدای نامزد شدن برای انتخابات ریاست جمهوری همواره تاکید کرده با هرگونه مداخله نظامی مخالف است، گفت، ترامپ قصد نداشته است با جار و جنجال به راه انداختن، به توجیه جنگ بپردازد.