پخش زنده
امروز: -
ایران جزو نخستین کشورهایی است که همه روستاهای خود را بهصورت جهادی برقرسانی کرده و پس از پیروزی انقلاب اسلامی بهطور متوسط روزانه چهار روستا برق دار شده است
بهگزارش خبرگزاری صدا و سیما از وزارت نیرو (پاون)؛ پیش از انقلاب، روند برقرسانی به روستاها بسیار کند بوده به گونهای که تنها چهار هزار و ۳۶۷ روستا از نعمت برق برخوردار بودند، اما با پیروزی انقلاب اسلامی این روند شتاب گرفت و در سال ۱۳۸۸ جشن پایان برقرسانی به همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور رقم خورد.
از ابتدای دولت یازدهم نیز اتمام برقرسانی به روستاهای بالای ۱۰ خانوار کشور در دستور کار قرار گرفت و در حال حاضر به ۵۷ هزار و ۲۸۰ روستای کشور برقرسانی شده است.
از ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم تا پایان سال ۹۵ (پایان کار دولت یازدهم) تعداد دو هزار و ۱۵۲ روستا با ۳۰ هزار و ۹۵۶ خانوار از نعمت برق و روشنایی برخوردار شدهاند و این روند در دولت دوازدهم نیز ادامه داشته که بر این اساس از ابتدای دولت دوازدهم تاکنون ۴۸۷ روستا (با ۷۴۹۸ خانوار) برقرسانی شده است و در مجموع فعالیت دو دوره دولت یازدهم و دوازدهم تاکنون تعداد دو هزار و ۶۳۹ روستا با ۳۸ هزار و ۹۰۰ خانوار از نعمت برق برخوردار شدهاند.
در همین دوره برای چهار هزار و ۸۵۰ خانوار روستایی یا عشایری در کشور در نقاط سختگذر، مناطق دورافتاده و یا مناطقی که عرصه منابع طبیعی و جنگلها بوده و احداث شبکه برق موجب تخریب آن میشد از سیستم انرژیهای نو و تجدیدپذیر (خورشیدی، بادی و...) استفاده شده است.
در دوره دولت یازده و دوازده مجموعا یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برای پروژههای برقرسانی روستایی شامل احداث و توسعه خطوط و پستهای فوق توزیع روستایی، توسعه و بهینهسازی شبکه (خطوط و پستهای) توزیع، نصب چراغهای روشنایی معابر روستایی و برقرسانی به روستاهای بدون برق هزینه شده است.