پخش زنده
امروز: -
در کشور ما، فقط ۵ درصد افراد جامعه خرید محصولات غذایی را با توجه به نشانگرهای رنگی الصاق شده بر روی بسته بندی محصولات غذایی، انجام میدهند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، دکتر کیانوش جهانپور در نشست خبری که با حضور دکتر اکبری، مشاور عالی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و خبرنگاران با موضوع بسیج ملی کنترل فشار خون برگزار شد، درخصوص برچسبهای نشانگر رنگی بر روی بسته بندی محصولات غذایی، گفت: یکی از اقدامات بسیار مثبتی که در کشور ما عملیاتی شد، درج برچسبهای نشانگر رنگی بر روی بسته بندی محصولات غذایی است. ایران، نخستین کشوری است که بر روی اکثر فرآوردههای غذایی بسته بندی شده آن برچسبهای رنگی نشانگر تغذیهای درج میشود. این موضوع به صورت اجباری در صنعت غذا پیگیری و بر روی تمامی محصولات غذایی بسته بندی شده، این نشانگر الصاق میشود. سایر کشورها که این اقدام را انجام داده اند، پوشش کاملی نداشته و این امر به صورت کامل محقق نشده است.
رییس عمومی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: در این نشانگرهای رنگی تغذیه ای، میزان مصرفی چهار ماده نمک، چربی، چربی ترانس و قندهای ساده، در تمامی محصولات وارداتی و تولید داخل، مشاهده میشود. اما در کشور ما، فقط ۵ درصد افراد جامعه از این موضوع مطلع هستند و خرید محصولات غذایی را با توجه به نشانگرهای رنگی الصاق شده بر آنها انجام میدهند. در این زمینه فرهنگ سازی نشده و اطلاع رسانی کافی نیز صورت نگرفته است و هنوز این برچسبهای رنگی، بر خرید مردم نفوذ کافی نداشته است.
دکتر جهانپور در پایان گفت: در این نشانگرها، به صورت دقیق، نشان داده شده که در یک واحد مصرفی از محصول، چه میزان، قند، نمک، چربی و چربی ترانس، استفاده شده است. در این نشانگر، از سه رنگ زرد و سبز و قرمز استفاده شده است. رنگ قرمز نشان دهنده بالا بودن میزان دریافتی از هر کدام از چهار مواد ذکر شده بوده و رنگ زرد حد متوسط و رنگ سبز، حد ضعیف را نشان میدهد.