پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، دبیر کل کمیته اجرایی ساف با تأکید دوباره بر حضور نیافتن دولت و گروه های فلسطینی در نشست اقتصادی بحرین و اصرار بر ادامه مقاومت و پایداری در مقابل زیاده خواهی های آمریکا و رژیم صهیونیستی, تصریح کرد دولت کنونی آمریکا متشکل از گروهی از شهرک نشینان صهیونیست است که علیه قانون و مشروعیت بین المللی اعلام جنگ کرده و تلاش می کنند منازعه سیاسی را به منازعه دینی تبدیل کنند.
صائب عریقات دبیر کل کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) از اریحا در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی به بررسی تازه ترین تحولات سرزمین های اشغالی به ویژه اظهارات خصمانه سفیر آمریکا در سرزمین های اشغالی پرداخت. دیوید فریدمن اخیرا در اظهاراتی مدعی شد رژیم صهیونیستی حق دارد بخشی از کرانه باختری را به اراضی تحت اشغال خود ملحق کند.
عریقات در پاسخ به این پرسش که آیا اظهارات اخیر فریدمن دیدگاه شخصی او محسوب می شود یا منعکس کننده سیاست دولت دونالد ترامپ است, گفت: نه به نظرم این اظهارات منعکس کننده مواضع دولت ترامپ است و در چارچوب اجرای معامله قرن قابل تفسیر است. این دولت تمام اقدامات لازم را برای اجرای معامله قرن انجام داده است؛ از جمله قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخته و سفارت خود را به این شهر منتقل کرده است, شهرک سازی ها را قانونی می داند, منطقه جولان اشغالی سوریه را به عنوان بخشی از قلمرو اسرائیل به رسمت شناخته است و کنسولگری آمریکا در قدس و همچنین دفتر نمایندگی فلسطین را در واشنگتن بسته است. دولت آمریکا همچنین برای بستن پرونده آوارگان فلسطینی و حذف اصطلاح دولت اشغالگر از ادبیات خارجی خود تلاش می کند.
وی افزود: اکنون که فریدمن که در واقع سفیر شهرک نشینان صهیونیست است نه هیچ طرف دیگری, می گوید اسرائیل حق دارد بخشی از کرانه باختری را به خاک خود ملحق کند.در واقع این اظهارات در حد جنایت جنگی است, چرا که اراضی کرانه باختری طبق منشور ژنو اراضی اشغالی است. اما این اظهارات بیانگر اعتبار موضع فلسطین در مورد مخالفت با نشست اقتصادی منامه و درخواست از همه برادران عرب و همه مدعوین به این نشست برای حضور نیافتن در آن است. چرا که آنها به منامه می آیند در حالی که نقشه ها, گزارش ها و تصاویری درباره ایستگاه های تولید برق و آب و راه ها و سایر موارد همراه خود دارند, ولی در نهایت همه چیز با شهرک های صهیونیست نشین ربط داده می شود.
عریقات گفت: معامله قرن قصد داد شهرک نشینی را قانونی جلوه داده و زندگی فلسطینیان را درگیر کند و به هر فلسطینی بگوید اگر می خواهید زندگی کنید باید بدانید هرگز صاحب کشور و دارای حق تعیین سرنوشت نخواهید بود و در مقابل صاحب زندگی روزمره و مدارس و دانشگاه ها خواهید بود, ولی کل زندگی شما با شهرک نشینان و شهرک های صهیونیستی نشین مرتبط خواهد بود. این همان مبادله سرزمین در مقابل صلح است که نتیجه اش شکوفایی زندگی شهرک نشینان خواهد بود.
وی گفت: از این رو بار دیگر از همه برادران عرب که دعوت مشارکت در نشست اقتصادی منامه را دریافت کرده اند و همچنین از همه دوستان خود در سراسر جهان می خواهم به دو دلیل به این دعوت پاسخ مثبت ندهند؛ نخست, رئیس محمود عباس در نشست اضطراری اتحادیه عرب و نشست سازمان همکاری اسلامی در مکه مکرمه گفت ما به عنوان دولت فلسطینی در نشست بحرین شرکت نخواهیم کرد و از همه طرف ها می خواهیم در این نشست شرکت نکنند و هیچ طرفی نیز به نمایندگی از ما در این نشست حاضر نخواهد شد. شما تصور کنید ما بخواهیم در نشستی پیرامون یک کشور حضور یابیم و درباره حقوق بشر, جغرافیا, مرزها و تاریخ آن مذاکره کنیم در حالی که خود آن کشور از حضور در چنین نشست خودداری می کند و آن را مردود می داند. دولت و نهادهای فلسطینی, نهادهای جامعه مدنی, جریان های سیاسی و تجار و بازرگانان فلسطینی اعلام کرده اند در این نشست شرکت نمی کنند, چرا این نشست برای قانونی جلوه دادن شهرک سازی و حمایت از آن و ارتباط دادن ابدی شهرک نشینان با زندگی فلسطینیان است.
عریقات در واکنش به این ادعای فریدمن که گفته تجار و بازرگانان فلسطینی برای مخالفت با معامله قرن و نشست بحرین تحت فشار قرار گرفته اند, گفت: تیم مجموعه کوشنر و آدلسون و جیسون گرینبلات گروهی از شهرک نشینان هستند که با همه کشورهایی که با آنها در تعامل هستند از این شیوه استفاده می کنند. شورای تجار و بارزگانان و نهادهای بازرگانی در فلسطین 48 ساعت پیش از صدور بیانیه رسمی رئیس حکومت و کمیته اجرایی و گروه های سیاسی فلسطینی و نهادهای جامعه مدنی نشستی تشکیل دادند و در بیانیه ای دعوت به مشارکت در نشست بحرین را رد کردند. حتی برخی از آنها شخصا با من تماس گرفتند و گفتند چرا حکومت در پاسخ منفی به این دعوت دیر کرده است.
وی افزود: این یک واقعیت است که هیچ فلسطینی تحت هیچ فشاری قرار نگرفته است و ما هرگز چنین کاری نمی کنیم, ولی به آنان که می دانند دولت ترامپ تحت فشارشان قرار می دهد, چه در زمینه کمک به آنها یا تأمین امنیت شان و یا ارعاب و ترساندن آنها, می گویم ما با تبادل منافع شما با دولت ترامپ مخالف نیستیم ولی باید منافع خود را مورد معامله قرار دهید نه منافع ملت فلسطین را. ما هیچ کسی را به نمایندگی از خود به نشست بحرین نمی فرستیم. ما با آمریکا سر جنگ نداریم و با آمریکا اعلام جنگ نکرده ایم, بلکه این دولت آمریکاست که علیه قانون و مشروعیت بین الملل و حق تعیین سرنوشت ملت و دولت فلسطین اعلام جنگ کرده است.
عریقات گفت: در مقابل گزینه ما نیز این است که مقاومت و پایداری کنیم. آیا هیچ انسانی در جهان عرب می تواند بپذیرد که قدس همراه با مسجد الاقصی و کلیسای قیامت آن با طرح برق رسانی و ارتباط با شهرک نشینان در قلقیلیه یا جنین معاوضه شود؟ آیا وخامت اوضاع به این حد رسیده است؟ آیا مراجع تصمیم گیری در جهان عربی به این حد رسیده اند که قدرت ندارند به دولت آمریکا بگویند نمی توانیم در نشستی حضور یابیم یا از آن میزبانی کنیم که دولت فلسطین را نمی پذیرد؟ همه کشورهای عربی در نشست های مکه موضع مشترکی اتخاذ و اعلام کردند هرگز از تصمیمات نشست ظهران و نشست تونس مبنی بر تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای 1967 به پایتختی قدس شرقی و پایان اشغالگری اسرائیل و حل همه مسائل از جمله پرونده آوارگان و پناهندگان فلسطینی, عقب نشینی نمی کنند.
عریقات در ادامه در پاسخ به این پرسش که تیم آمریکایی کنونی با تیم های سابق چه تفاوتی دارد, گفت: واقعیت این است که دولت های متوالی آمریکا همیشه از اسرائیل جانبداری کرده اند. اسرائیل بخشی از حیات سیاسی آمریکاست و اسرائیل دولتی است که هر آنچه می خواهد را آمریکا اجرا می کند و مصلحت عالی آمریکا نیز در حفظ این ارتباط است و این مسئله کاملا آشکار است. تفاوت دولت کنونی آمریکا با دولت های سابق این است که این دولت متشکل از شهرک نشینان ایدئولوژیک و متدینی است که برای تبدیل منازعه سیاسی به منازعه دینی تلاش می کنند. فریدمن هفته گذشته به صراحت گفت اسرائیل سلاحی مخفیانه در اختیار دارد که عبارت است از اینکه اسرائیل تنها کشوری است که در کنار خداوند ایستاده است.
وی افزود: من گمان می کردم منظور فریدمن از سلاح مخفیانه, سلاح هسته ای است. معنای ادعای فریدمن این است که 193 کشور دیگر یا علیه خداوند موضع می گیرند و یا خداوند علیه آنها موضع می گیرد. از سوی دیگر مایک پمپئو در خلال سفر اخیرش به اسرائیل گفت خداوند رئیس ترامپ را برای نجات یهودیان برگزیده است. واقعیت این است که برای مقابله با این تیم صهیونیستی شهرک نشین باید در یک صف واحد باشیم و مسیر اصلی را به سمت چپ یا راست منحرف نکنیم. مطلوب این است اگر ما اعراب نمی توانیم دستاوردی کسب کنیم حداقل از ضرر و زیان بیشتر جلوگیری کنیم.
عریقات گفت: در میان 193 کشور عضو سازمان ملل کشوری وجود ندارد که در بافت اجتماعی و محدوده جغرافیای خود مشکلاتی نداشته باشد, اما اگر به این تیم صهیونیستی اجازه داده شود به شیوه کنونی خود مشکلات دنیا را حل کنند و مسیری مانند تحت فشار قرار دادن ملت فلسطین و ارعاب و ترساندن کشورها و استفاده از برخی کشورها علیه برخی دیگر را در پیش بگیرند, این به معنای وارد کردن جهان در گردآب خشونت و آشوب طلبی و افراط گرایی خواهد بود.