ادعاي پمپئو در حل چالش های ناشی از تغییرات آب و هوایی
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما؛ وزیر امور خارجه آمریکا گفت: کاملاً مطمئن است که جهان در غلبه بر هر گونه چالش ناشی از تغییرات آب و هوایی ”موفق خواهد شد“، به ویژه اگر آمریکا اقتصادی رو به رشد را تقویت کند که در آن ”نوع آوری های ساختاری و افراد اخلاق بتوانند برای مشکلاتی که ممکن است پیش رو باشد، راه حل هایی پیدا کنند.“
به گزارش روزنامه آمریکایی واشنگتن تایمز, مایک پمپئو در مصاحبه با واشنگتن تایمز گفت: ”ما در زمینه تغییرات آب و هوایی کارهای لازم را انجام می دهیم.“ وی در این مصاحبه از خروج ترامپ از پیمان آب و هوایی پاریس که سال 2015 به دست آمد، به شدت دفاع کرد و از دموکرات ها به خاطر بیانیه های اغراق آمیز درباره تغییرات آب و هوایی انتقاد کرد.
وی در پایان سفر خود به اروپا این سخنان را بیان کرد؛ جایی که انزجار میان سران آن بر سر موضع دولت ترامپ درباره تغییرات آب و هوایی بسیار شدید است. سران اروپا در دوره اوباما به طور گسترده از توافق پاریس حمایت کردند.
پمپئو گفت این توافق به دلایل مختلف ”یک شکست“ بود، مهم تر از همه به این دلیل که ”سازوکارهای اجرای آن تقریباً وجود نداشت- این توافقی آرمان گرایانه بود.“ وی افزود این توافق ”فشار زیادی بر آمریکا، اقتصاد و کارگران این کشور، و مردم عادی جاهایی مثل کانزاس که من هم اهل آنجا هستم“ تحمیل می کرد، در حالی که دیگران در مقایسه با کاهش انتشار گازهای گلخانه ای که آمریکا در این پیمان تعهد کرده بود، تعهد بسیار کمتری داشتند.
اظهارات پمپئو بازتاب موضعی است که وی قبل به عنوان نماینده جمهوریخواه ایالت کانزاس درباره موضوع تغییرات آب و هوایی داشت. بنا بر اعلام پایگاه اینترنتی اوپن سکرتز (رازهای سرگشاده) ”مرکز سیاست انعطاف پذیر“، در سال های پایانی فعالیت پمپئو در کنگره، بخش عمده کمکها به وی در مبارزات انتخاباتی از سوی صنعت نفت و گاز بود؛ صنعتی به گفته فعالان مدافع مقابله با تغییرات آب و هوایی باید به منظور کاهش انتشار کربن که موجب گرم شدن زمین می شود، باید محدود شود.
موضوع مقابله با تغییرات آب و هوایی به طور بالقوه از سال گذشته به عنوان وزیر خارجه آمریکا مهم تر شده است. وی هم اکنون سمتی دارد که شامل دیدارهای مستمرتر با سران خارجی است که بیشترشان معتقدند هیچ تردیدی درباره دست داشتن انسان در گرم شدن زمین وجود ندارد.
پمپئو در جلسه کنگره برای تایید سمتش به عنوان وزیر خارجه با بیان سخنانی همچون ”تغییرات آب و هوایی داریم... زمین در حال گرم شدن است.. و مایلم بر احتمال تاثیر عامل انسانی در این امر اذعان کنم“، موجب خرسندی بعضی از دموکرات ها شد.
این دیدگاه وی در محافل دیپلماتیک بین المللی بیشتر زیر ذره بین قرار گرفته است، که تازه ترین آن مربوط به نشست اوایل ماه شورای قطب شمال در فنلاند است؛ جایی که وی درباره مسئولیت مشترک حفاظت از ”زیست بوم شکننده“ قطب شمال صحبت کرد، اما به طور عمده توجهش را بر فرصت های اقتصادی ناشی از ذوب صفحات یخ این منطقه معطوف کرد.
پمپئو در این نشست گفت: ”دریای قطب شمال می تواند به کانال سوئز و کانال پانامای قرن 21 تبدیل شود.“ اما با توجه به اینکه کشورهای عضو شورای قطب شمال نتوانستند هیئت آمریکایی را متقاعد به پذیرفتن متن بیانیه ای کنند که شامل بخشی درباره تغییرات آب و هوایی بود، در پایان این نشست هیچ بیانیه مشترکی صادر نشد.
شورای قطب شمال با انتشار بیانیه مشترک کوتاهی بر ”پایبندی به حفظ صلح، ثبات و همکاری سازنده در قطب شمال“ تاکید کرد. یک مقام بلندپایه آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، شکست در تهیه و صدور یک بیانیه را کم اهمیت شمرد و گفت: ”فقط به این دلیل که یک جمله مشخص در بیانیه گنجانده نشود، نمی توان اینطور برداشت کرد که آمریکا موضعی علیه محیط زیست اتخاذ کرده است.“
پمپئو از پاسخ به سوالات درباره متن قطعنامه شورای قطب شمال طفره رفته است. وی اوایل ماه مه در گفتگو با شبکه ای بی سی نیوز گفت: دولت ترامپ ”ایمن نگه داشتن آمریکایی ها، سالم نگه داشتن آب آشامیدنی و پاک و تمیز نگه داشتن هوا را بسیار بسیار جدی می گیرد.“
وی گفت: ”بحث در این سند موردنظر شما، درباره توافق آب و هوایی پاریس است. ما شاهد بوده ایم که آمریکا انتشار کربن خود را کاهش داده، در حالی که امضاکنندگان دیگر، از جمله چین این کار را نکرده اند. دولت تمرکز خود را روی اقداماتی معطوف کرده است که امکان رشد اقتصادمان را فراهم می کند. کشورهایی که سرانه تولید ناخالص داخلی بالاتری دارند، همواره هوای پاکتر و آب آشامیدنی سالم تری دارند.“
پمپئو این هفته در مصاحبه با واشنگتن تایمز مفصل تر به این موضوع پرداخت و تاکید کرد همواره تغییراتی در آب و هوا صورت می گیرد و در نتیجه ”جوامع سازماندهی مجدد می شود، به مکان های دیگر نقل مکان می کنیم، و فناوری را توسعه می دهیم و نوع آوری می کنیم.“
وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به این سؤال که آیا معتقد است انسان ها ”با فناوری راه حلی“ برای تغییرات آب و هوایی پیدا خواهند کرد گفت: ”فقط فناوری نیست. ما با راهی که سازماندهی می کنیم این موضوع را حل می کنیم.“ وی تصریح کرد: ”راههای زیادی برای مقابله با این امر وجود دارد... من مطمئنم که جهان (در مقابله با تغییرات آب و هوایی) موفق خواهد شد. ما پاسخ به این مسائل را به شیوه های اساسی خواهیم یافت.“