پخش زنده
امروز: -
گرم شدن زمین بر زندگی موجودات ذره بینی در اقیانوسها تاثیر منفی دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از یورونیوز، یک قایق تحقیقاتی در سواحل جنوبی انگلیس سرگرم جمع آوری نمونههایی از موجودات میکروسکوپی از زیر آبها است. دانشمندان از یک دستگاه جمع آوری پلانکتونها (سی پی آر) استفاده میکنند که از انتهای قایق به داخل آب فرستاده شده و پشت سر قایق کشیده میشود. دانشمندان این دستگاه را از آب بیرون میآورند و این نکته را بررسی میکنند که آیا در لایههای میانی این دستگاه، میکروارگانیسمهایی جمع آوری شده است یا نه.
در چند سال گذشته دانشمندان از دادههای جمع آوری شده استفاده کرده اند تا ارزیابی کنند تغییرات اقلیمی تا چه اندازه اقیانوسهای ما را تحت تاثیر قرار داده است.
کلیر اوستل، زیست شناس، میگوید: ما بررسی میکنیم که این گرم شدن هوا چه تاثیری بر تغییر اسیدی شدن اقیانوسها و تغییر زنجیره غذایی در اقیانوسها دارد.
دانشمندان نمونههای جمع آوری شده را بررسی میکنند و متوجه شده اند که موجودات میکروسکوپی از جمله پلانکتونها در پی گرمتر شدن هوا و در نتیجه گرمتر شدن آبهای اقیانوسها به مکانهای سردتر نظیر مناطق قطبی حرکت کرده اند.
دیوید جانز مدیر بررسی سی پی آر گفت: وقتی مسئله گرم شدن زمین و گرم شدن اقیانوسها را بررسی میکنیم متوجه میشویم که پلانکتونها به این مسئله به شکل مستقیم و سریع واکنش نشان داده اند و رفتارهای فصلی، کیفیت غذایی و جاهایی که معمولا آنها را پیدا میکردیم، تغییر کرده است. این تغییر رفتار پلانکتونها بر ماهیهایی که به پلانکتونها وابسته اند، هم تاثیرگذار خواهد بود.
بر اساس گزارش سازمان ملل، مقدار پلانکتونها تا یک قرن آینده بین یک ممیز هشت دهم درصد تا شش درصد کاهش خواهد یافت. چنین کاهش به ظاهر اندکی در نهایت موجب از دست رفتن ۱۷ درصدی حیات موجودات دریایی خواهد شد.