پخش زنده
امروز: -
معاون صمت: صادرات مواد معدنی ایران امسال به رغم همه کارشکنیهای دشمنان ، از ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار فراتر خواهد رفت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ جعفر سرقینی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به رشد همواره مثبت بخش معدن در ۶ سال گذشته افزود: بخش معدن تنها در سال ۱۳۹۴ رشد منفی ۲/۵ درصدی را تجربه کرد و در سایر سالها، رشد این بخش همواره مثبت بوده است و امیدواریم با برنامههای تدوین شده از جمله احیای بیش از ۵۰۰ معدن تعطیل شده، امسال هم این روند طی شده و از مرز ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار هم فراتر برود.
وی اضافه کرد: معادن کوچک برای وزارت صنعت، معدن و تجارت از نظر ایجاد اشتغال در مناطق دور دست کشور دارای اهمیت بالایی است و طی یک برنامه جامع در صدد حمایت ویژه از معادن هستیم.
سرقینی ادامه داد: بر اساس یک برنامه تدوین شده، به دنبال احیای ۵۰۰ معدن تعطیل شده و بازگشت آنها به عرصه تولید هستیم چراکه این واحدها در صورت بازگشت به مدار تولید علاوه بر افزایش سهم معدن در تولید ناخالص ملی، سهم بزرگی در ایجاد اشتغال در کشور خواهند داشت.
معاون معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: سیاست اصلی وزارت صمت واگذاری معادن به مصرف کننده واقعی است، اما قانون تصریح کرده این امر، باید از طریق مزایده صورت پذیرد.
سرقینی با اشاره به صادرات ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری محصولات معدنی در سال گذشته و تلاش برای حفظ و افزایش این رقم در سال جاری افزود: امسال برغم اعمال تحریمهای غیر قانونی بر بخش معادن و صنایع معدنی ایران، قطعا طبق برنامه ریزی انجام گرفته روند صادرات تداوم دارد و برغم تلاش دشمن، آنها قادر نخواهند بود صادرات ایران را در بخش معدنی و بخصوص فلزات به صفر برسانند.
معاون وزیر صمت تصریح کرد: در سال گذشته ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تن فولاد ضمن تامین نیازهای داخلی، صادر شد.
وی در خصوص خام فروشی مواد معدنی نیز گفت: سیاست اصلی وزارت صنعت و شورایعالی معدن، پرهیز از خام فروشی و تشویق تولید کنندگان به ایجاد ارزش افزوده است و به همین مناسبت از سال گذشته عوارض صادرات مواد خام وضع شد که میزان آن ۵ درصد بود و امسال این میزان به ۸ درصد رسیده و طبق قانون، این عوارض در سال آینده به ۱۰ درصد خواهد رسید.
سرقینی همچنین در خصوص صادرات سنگ تزیینی افزود: سیاست ما در این بخش هم جلوگیری از خام فروشی سنگ تزیینی است چراکه در کشور ظرفیت مورد نیاز برای فراوری سنگهای تزئینی وجود دارد.
وی در خصوص تعطیلی معادن دارای مشکل نیز گفت: تعطیلی معادن مشکل دار، راه حل مناسبی نیست چراکه به تولید و اشتغال لطمات جدی وارد میکند و وزارت صنعت برنامه بازسازی صنایع استخراجی معادن کشور را در دستور کار قرار داده است.
معاون وزیر صمت در خصوص طرحهای جدید این وزارتخانه برای حذف کارتهای یک بار مصرف بازرگانی و بازگشت ارز حاصل از صادرات افزود: صادرکنندگان بخش معدن در مورد حذف کارتهای بازرگانی این بخش هیچگونه نگرانی نداشته باشند، چراکه هر بازرگان دارای کارت بازرگانی به شرط تضمین برگشت ارز و مشخص بودن نمایندگی هر معدن، برای صادرات با مشکلی مواجه نخواهد بود.
وی اضافه کرد: زمانی که پروانه معدنی صادر میشود نباید هیچ مزاحمتی برای دارنده پروانه از طرف دستگاههای دیگر ایجاد شود، با این وجود در گذشته مشکلاتی در این بخش وجود داشت، اما هم اکنون تعامل خوبی وجود دارد.
سرقینی در خصوص بازگشت ارز حاصل از صادرات نیز گفت: در سال گذشته ۸ میلیارد دلار صادرات معدنی داشتیم که ۳ میلیارد دلار آن مورد نیاز خود این صنعت هست و از ۵ میلیارد دلار بقیه، ۳ میلیارد دلار قابل استحصال و بازگشت است که فقط در بخش فولاد ۱/۵ میلیارد دلار و در بخش مس هم ۴۰۰ میلیون دلار و به همین ترتیب در صنایع دیگر، ارزهایی در سامانه نیما وارد و عرضه شده است.
معاون معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص تعامل با انجمنهای صنفی معدنی گفت: در وزارت صنعت، معدن و تجارت ما حافظ حقوق همه مصرف کنندگان هستیم و بر اساس منافع مردم روابط خود را با انجمنهای معدن تنظیم میکنیم و با وجود روابط خوب با انجمنهای صنفی، ما در وهله اول حافظ منافع مردم و مصرف کنندگان هستیم چراکه برای انجمنها اولویت اول، افزایش قیمت آنهاست و ما مثلا در بحث فولاد معتقدیم قیمت فولاد و میلگرد نباید بصورت غیر متعارف گران شود چراکه از این محصول، در روستاهای دور افتاده هم در ساخت و سازها استفاده میشود و ملاک قیمت میلگرد نباید خانههای متری ۳۰ میلیون تومانی پایتخت باشد بلکه باید به خانههای روستایی که با متری ۵۰۰ هزار تومان هزینه هم ساخته میشوند توجه کنیم.