پخش زنده
امروز: -
بازرسان نامحسوس همچنان و با قوت، مأموریتهای خود را دنبال میکنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سردار "سید کمال هادیانفر" در نشست خبری و در جمع اصحاب رسانه درباره وضع اتوبوسهای فرسوده در کشور گفت: در جادههای اصلی کشور که معادل ۴۰ هزار کیلومتر است، اتوبوسهای فرسوده به هیچ عنوان اجازه تردد ندارند و البته از دولت انتظار میرود روند ایمن شدن اتوبوسها و نوسازی ناوگان حمل و نقل را در اجرای قانون هوای پاک به جد دنبال کند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا تأکید کرد: پلیس در سراسر کشور با جدیت با تردد اتوبوسهای فرسوده برخورد میکند و هیچ پایانهای مجاز به تخصیص مسافر به چنین اتوبوسهایی نیست.
وی یادآور شد: البته در مواردی مشاهده میشود که این اتوبوسها در جادههای فرعی اقدام به سوار کردن مسافر میکنند، اما قطعا پلیس راهور با مشاهده تخلف رانندگان این اتوبوس ها، برخورد میکند.
سردار هادیانفر در باره ارسال پیامک تخلفات رانندگی اظهار داشت: براساس قانون و تصویب مجلس شورای اسلامی، پیامکهای تخلفات رانندگی با هزینه فرد متخلف به وی ارسال میشود و از ابتدای سال تاکنون یک میلیون و ۵۳۰ هزار و ۲۰۰ مورد پیامک ثبت تخلفات برای مالکان خودروها ارسال شده است.
وی افزود: برخی از مالکان مدعی هستند که پیامکی برای آنها ارسال نشده است بنابراین، این گروه از افراد حتما به مراکز شماره گذاری مراجعه و اطلاعات خود را به روز کنند.
این مقام ارشد انتظامی خاطر نشان کرد: مالکان خودروها میتوانند به ۲ هزار و ۲۰۰ دفتر پلیس +۱۰ و ۴۴۰ نقطه در مناطق مختلف به مراکز شماره گذاری مراجعه و روند اطلاعات خود را به روز کنند.
وی از اقدام جدید پلیس راهور در حوزه نقل و انتقالات خبر داد و گفت: در روند نقل و انتقال پلاک خودروها تغییرات اساسی در راه است و در نظر داریم برای هر فرد یک پروفایل یا آی دی اختصاصی پس از احراز مشخصات بیومتریک ایجاد کنیم تا مراجعه کنندگان ما صرفا از طریق این آی دی اختصاصی خدمات دریافت کنند.
سردار هادیانفر درباره اقدام جدید پلیس راهور ناجا عنوان کرد: این برنامه در دستور کار و در مرحله اقدامات تحلیلی است و پس از طی مراحل دیگر برای هر کاربر راهور یک پروفایل یا آی دی اختصاصی تعریف میکنیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره ساماندهی موتورسیکلت سواران بیان کرد: در حال حاضر ۱۱ میلیون موتورسیکلت در کشور داریم که از این تعداد ۴.۵ میلیون نفر از کاربران موتورسیکلت گواهینامه دارند! و از این ۱۱ میلیون، ۴ میلیون دارای پلاک هستند و بقیه پلاک ندارند!
سردار هادیانفر درباره این اظهارات توضیح داد: در گذشته روند پلاک دهی و پلاک گذاری موتور سیکلتها به گونهای بود که شماره پلاک به کارخانه تولید کننده داده میشد در واقع پلاک موتور به نام کارخانه موتورساز ثبت میشد و بنا داریم همه موتورسیکلتها را پلاک دار کنیم.
وی تأکید کرد: از ۱۱ میلیون موتورسیکلت موجود در کشور ۹ میلیون موتور از نوع فرسوده هستند و با تمهیدات جدید پیش بینی شده بنا داریم با موتورسیلکت سواران متخلف به جد برخورد کنیم.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا اشاره کرد: از زمانی که در مرکز اصلی شهر تهران به وانت بارها پلاک سفید ارائه شده است شاهدیم که موتورسیلکت سواران نقش وانت بار را ایفا میکنند و به نوعی باعث بی نظمی در شهر و عبور و مرور هستند.
وی اضافه کرد: از همین جا اعلام میکنم وانت بارهایی که پلاک سفید دارند و برای تردد در مرکز اصلی شهر متقاضی دریافت پلاک عمومی هستند به شرطی که فرسوده نباشند در اولویت دریافت خدمات هستند چرا که این اقدام را گامی در راستای ساماندهی وضعیت تردد موتورسیلکت سواران میدانیم.
این مقام ارشد انتظامی از احیای قانون قفل چرخ خبر داد و افزود: در آینده نزدیک این قانون را نیز اجرایی و عملیاتی میکنیم.
سردار هادیانفر درباره وضعیت طرح ترافیک جدید شهر تهران نیز خاطر نشان کرد: کلیات این طرح از سوی شهرداری تهران به پلیس راهور ناجا ارسال شده است البته شورای اسلامی شهر تهران و شورای عالی ترافیک این طرح را تصویب کرده اند و در انتظار تأیید پلیس راهور ناجا هستند.
وی در پاسخ به سوالی درباره شکایت پلیس از شهرداری تهران یادآور شد: شکایت پلیس از شهرداری تهران مربوط به سال ۹۷ است و موضوع طبق روال پیگیری میشود.
سردار هادیانفر درباره نقش همیاران پلیس در کاهش تصادفات و انضباط ترافیکی عنوان کرد: ۱۳ میلیون همیار پلیس در کشور داریم که این گروه نقش ۱۸ درصدی در کاهش تصادفات دارند و معتقدیم که از این ظرفیت باید برای ارتقاء انضباط ترافیکی و کاهش تصادفات بهره حداکثری ببریم.
»» تمهیدات راهور برای مراسم ارتحال امام و نماز عیدفطر
رئیس پلیس راهور تمهیدات این پلیس را همزمان با برگزاری مراسم ارتحال حضرت امام (ره) و مراسم عید سعید فطر تشریح کرد.
سردار سید کمال هادیانفر از آمادگی نیروهای پلیس در این روزها خبر داد و افزود: پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ همزمان در آماده باش ۱۰۰ درصدی است و دیگر پلیسهای راه و راهور ناجا در سراسر کشور نیز به صورت آماده باش خدمت رسانی میکنند.
سردار هادیانفر با اشاره به ایفای نقش پلیس راهور ناجا در شبهای قدر و روز جهانی قدس خاطرنشان کرد: برابر تمهیدات صورت گرفته در این دو دوره زمانی مدیریت ترددها و ترافیکی به خوبی صورت گرفت و مأموریت پیش رو را نیز از ۱۳ خرداد تا پایان تعطیلات عملیاتی میکنیم.
رئیس پلیس راهور ناجا یادآور شد: سی امین مراسم بزرگداشت ارتحال امام راحل از ۱۴ خرداد با به کارگیری ۲۷ هزار و ۴۰۹ نیرو در قالب ۵ هزار و ۷۹۵ تیم خودرویی، موتوری و پیاده عملیاتی میشود.
وی اضافه کرد: اتوبوسهای حامل زائران حرم امام راحل نیز با پلیس راهور همراهی میشوند و ۷ هزار و ۴۵۰ دستگاه اتوبوس تجهیز شده به سیستمهای کنترلی و دارای معاینه فنی بیش از ۳۰۰ هزار زائر را به تهران منتقل میکنند.
سردار هادیانفر توضیح داد: ۳ هزار و ۲۱۲ نیروی پلیس راه در قالب هزار و ۶۰۰ تیم عملیاتی مسئولیت همراهی این اتوبوسها را بر عهده دارند.
وی در ادامه با ارائه گزارشی از وضع تصادفات در دو ماهه اخیر اظهار داشت: طرح نوروزی پلیس راهور ناجا از ۲۵ اسفند ۹۷ آغاز و تا پایان ۱۵ فروردین ۹۸ در شرایط جوی ناپایدار اجرا و عملیاتی شد و برغم همه تلاشهای صورت گرفته توسط این پلیس در جاده ها، متأسفانه یکی از بحثهای جدی، تصادفات از نوع واژگونی بود به طوری که در نوروز واژگونی سهم ۴۹ درصدی در تصادفات داشت در حالی که متوسط علت تصادفات براثر واژگونی در طول سال، ۲۵ درصد است.
وی افزود: همزمان با اجرای طرح ترافیکی پلیس در ایام نوروزی بیش از ۱۰۷ هزار نیروی پلیس و سایر نیروهای خدماتی و امدادرسان در بیش از ۲۰۰ هزار کیلومتر از جادههای کشور حضور فعال داشتند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با اشاره به شرایط جوی ناپایدار در ایام نوروز و وقوع سیل در برخی استانها یادآور شد: همزمان با وقوع سیل حدود ۱۴ هزار کیلومتر از جادههای کشور در کنار ۴۰۰ پل، تخریب شد، اما با این وجود شاهد کاهش فوت شدگان تصادفات در این ایام بودیم.
وی اضافه کرد: در مجموع فروردین سال ۹۸ را با کاهش ۱۶۰ نفری جان باختگان تصادفی، سپری کردیم و برابر آمار پزشکی قانونی کشور معادل ۱۱.۶ دهم درصد در طول فروردین کاهش جان باخته داشتیم.
سردار هادیان فر در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: در دو ماه اخیر سال جاری نیز (فروردین و اردیبهشت) معادل ۲ هزار نفر کاهش مصدومان تصادفی داشته ایم، اما همچنان ۴ عامل سرعت و سبقت غیرمجاز، بی توجهی به جلو، خستگی و خواب آلودگی، سهم ۸۲ درصدی در وقوع تصادفات دارند و ۶۴ درصد تصادفات در حریم ۳۰ کیلومتری شهرها اتفاق میافتد.
»» کاهش ۱۴.۳ درصدی جانباختگان حوادث ترافیکی
رئیس پلیس راهور ناجا از کاهش ۱۴.۳ درصدی جانباختگان حوادث ترافیکی در دو ماه ابتدای سال خبر داد و گفت: در فروردین و اردیبهشت آمار جانباختگان حوادث ترافیکی ۳۸۹ نفر کمتر شده است.
سردار سید کمال هادیانفر گفت: ۸۲ درصد از تصادفات به دلیل سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز، بی توجهی به جلو و خستگی و خواب آلودگی رخ داده است.
هادیانفر در ادامه افزود: ۶۴ درصد تصادفات نیز در حریم ۳۰ کیلومتری شهرها گزارش شده است.