شوری نانها، قوت غالب ایرانیان؛
ضرورت تولید نانهای صنعتی
معاون وزیر بهداشت: راهکار اصلی کاهش نمک در نان ها، بازنگری بر کیفیت گندم و آرد یا تولید نانهای صنعتی است
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ علیرضا رییسی درباره شوری نانها به عنوان قوت غالب ایرانیان، گفت: یکی از راهکارهای عملی برای کنترل و کاهش مصرف نمک، این است که نمک مصرفی قوت غالب مردم کاهش پیدا کند. این موضوع راهکاری است که در کشورهای دنیا نیز عملیاتی شده است.
وی افزود: در کشور ما نیز یکی از غذاهای پر مصرف نان است و یکی از بهترین راهکارها، رفتن به سوی تولید نانهای صنعتی است؛ زیرا در نانهای صنعتی میتوان کنترل بهتری بر میزان نمک مصرفی انجام داد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: متأسفانه در کشور ما نانهای سنتی طرفدار زیادی دارد. این موضوع ایراد ندارد، اما مشکل اینجا است که کنترل نمک در تولید نانهای سنتی بسیار سخت است. از طرفی، به گفته صنف نانوایی ها، به دلیل نامناسب بودن کیفیت آردها، مجبور به استفاده از نمک بیشتر برای فرآوری خمیر نان هستند.
دکتر رییسی گفت: در این زمینه نظارت و کنترل بسیاری از سوی معاونت بهداشت و غذا و دارو انجام میشود. با نانواییهای متخلف برخورد شده است و تعدادی از آنها نیز پلمپ شده اند. اما این برخوردها، راهکار اصلی نیست، بلکه راهکار اصلی کاهش نمک در نان ها، بازنگری بر کیفیت گندم و آرد یا تولید نانهای صنعتی است.