پخش زنده
امروز: -
یکی از ملزومات رونق تولید، نحوه حمایت از تولید توسط نهادهای قانونگذار است
پژوهش خبری صدا وسیما: حمایت از تولید و نقش اساسی آن در رشد اقتصادی و توسعه اشتغالزایی، یکی از مهم ترین موضوعاتی است که طی چند سال گذشته همواره مورد تأکید سیاستگذاران، کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی و قانونگذاران کشور بوده است و در این خصوص، هر نهاد به فراخور وظیفه خود تلاش کرده تا در جهت حمایت از تولید گام های اساسی بردارد. امسال نیز که از سوی رهبر معظم انقلاب سال «رونق تولید» نام گرفته است، توجه به حمایت از تولید دوچندان شده است؛ چراکه در شرایط موجود تنها راه مقابله با شوک های خارجی و همچنین بهبود شاخص های اقتصادی که اشتغال از جمله مهم ترین این شاخص هاست، رونق گرفتن تولید در کشور می باشد. در این راستا، یکی از ملزومات رونق تولید، نحوه حمایت از تولید توسط نهادهای قانونگذار است که با بررسی قوانین مختلف از جمله قوانین توسعه که در حکم نقشه راه برای سایر قوانین محسوب می شود، می توان به کمیت و کیفیت حمایت از تولید در سطح کلان کشور پی برد. بر این مبنا، در گزارش پیش رو، سهم رونق تولید از برنامه ششم توسعه به لحاظ کمی و کیفی و همچنین مهمترین محورهای حمایت از تولید در قانون برنامه ششم توسعه بررسی می شود.
سهم حمایت از تولید از مواد برنامه ششم توسعه
گستره مواد حمایت از تولید در برنامه ششم شامل حوزه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی شده است شده است در برخی موارد کل مواد قانونی و در برخی دیگری بخشی از آن به حمایت از تولید پرداخته است
قانون برنامه ششم توسعه در مجموع شامل 124 مواد/تبصره است که 23 مورد آن به حمایت از تولید اختصاص یافته است و سهم 19 درصدی از کل قانون برنامه ششم را در بر می گیرد. در برخی از مواد/ تبصره ها حمایت از تولید به طور کامل مورد توجه قرار گرفته و در برخی دیگر، بخشی از مواد/تبصره ها به حمایت از تولید اختصاص یافته است. درخصوص فراوانی نوع حمایت صورت گرفته نیز، بیشترین فراوانی مربوط به تأمین مالی است. همچنین شاخص دسترسی به بازار که یکی از موضوعات مهم در بحث حمایت از تولید است، در برنامه ششم توسعه به چشم نمی خورد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهش خبری // فاطمه حسینی