همه آن چه که باید از ترکیباتِ ضدآفتاب ها بدانیم
برای انتخاب ضدآفتاب فاکتور محافظتی یا SPF که معیار سنجش جلوگیری از سوختگی پوست است در نظر گرفته میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: نور خورشید در کنار فواید زیادی که دارد برای طولانی مدت میتواند اثرات مضر و مخربی نیز داشته باشد؛ قرار گرفتن طولانی مدت فرد در معرض نور خورشید میتواند باعث شل شدن، افتادگی پوست، چین و چروک، خال، کک و مک، قرمزی و التهاب پوست شود.
فاطمه دستغیب با بیان اینکه برای داشتن پوستی سالم، به استفاده از ضدآفتابها به ویژه در فصول گرم سال توصیه میشود، ادامه داد: ضد آفتابهای فیزیکی حاوی مواد با ذرات درشت مانند «تیتیانیوم اکساید»، «زینک اکساید»، «تالک» و انواع خاکهای رسی هستند که نور قابل دید، UVB و UVA را منعکس میکنند.
وی تصریح کرد: این ضد آفتابها از طیف وسیعی از نور محافظت میکنند، به دلیل خواص مات کنندگی و تیرگی پوست و ایجاد «کومدون» کمتر مورد استقبال قرار میگیرند.
کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم دانشگاه اضافه کرد: ضدآفتابهای شیمیایی نیز به جای انعکاس اشعه UV، آن را جذب کرده و در برابر و طیف محدودی، محافظت ایجاد میکنند، ضدآفتابهای شیمیایی اولیه تنها UVB را جذب میکردند، اما اخیرا ضدآفتابهای جدید UVA را نیز پوشش میدهند.
دستغیب تاکید کرد: برای انتخاب ضدآفتاب، فاکتور محافظتی یا SPF که معیار سنجش جلوگیری از سوختگی پوست است در نظر گرفته میشود، آکادمی درماتولوژی آمریکا SPF ۱۵ یا بیشتر را توصیه میکند، SPF بالاتر ممکن است برای افرادی که به امواج UV حساسند یا مواجهه طولانی مدت با آفتاب دارند مناسب باشد.
او توصیه کرد: بهترین روش استفاده از ضدآفتابها این است که ۱۵ تا ۳۰ دقیقه قبل از قرار گرفتن مقابل آفتاب، تمام نقاطی از بدن که در معرض آفتاب هستند با ضدآفتاب پوشانده شوند، همچنین تجدید ضدآفتاب هم بسیار مهم است و دستور معمول استفاده از آن، هر دو تا سه ساعت یک بار است.
کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم دانشگاه گفت: مردم استان فارس میتوانند در صورت داشتن هر گونه سوال در این زمینه با مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم دانشگاه علوم پزشکی شیراز با شماره تماسهای ۱۹۰ و یا ۱۴۹۰ و یا ۳۲۳۳۱۰۱۷ (۰۷۱) تماس بگیرند.