به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، متخصص چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در زمستان، زاویه پرتوهای تابش با روزهای گرم تابستان متفاوت است، به همین دلیل نور بیشتری میتابد و استفاده از عینک مناسب در روزهای برفی ضرورت بیشتری دارد.
دکتر «محمدرضا خلیلی» استفاده از عینک مناسب در روزهای برفی و زمستانی را ضروری دانست و افزود: میزان انعکاس نور خورشید از سطح برف ۸۵درصد است، در حالی که زمین و آب، تنها ۱۰درصد نور را منعکس میکنند.
وی گفت: «برف کوری» یک مشکل چشمی دردناک است که با نور بیش از حد از نور ماورا بنفش (UV) ایجاد میشود، هنگامی که نور UV بیش از حد به قرنیه برخورد میکند، باعث آفتاب سوختگی میشود.
این متخصص چشم دانشگاه با بیان اینکه نام دیگر برف کوری، «فوتوکراتیت» است، افزود: برف کوری در واقع نوعی سوختگی قرنیه است.
دکتر «محمدرضا خلیلی» گفت: بازتابشها اختلال دردناکی در قرنیه چشم ایجاد میکنند و ممکن است نقطههای کوچک متعددی روی سطح قرنیه تشکیل شوند که بسیار دردناک بوده و موجب آفتاب سوختگی قرنیه شود.
وی با اشاره به آمار بالای افرادی که در اثر استفاده نکردن از عینک در هنگام برف بازی و تفریحات زمستانی در هفته گذشته دچار مشکلات چشمی شدند گفت: درد و سوزش در چشمان، حساسیت به نور، پلکهای سرخ و متورم، آبریرش چشم، سردرد، دید تار و احساس جسم خارجی در چشم از جمله نشانههای برف کوری به شمار میرود.
دکتر خلیلی در خصوص میزان تیرگی مناسب برای عینک افزود: تیرگی در حدی که باعث اختلال دید فرد نشود، کافی است، زیرا عینک بیش از حد تیره باعث کاهش توانایی فرد برای دیدن نشانهها و چراغهای راهنمایی و در نهایت خطر میشود.
این متخصص چشم گفت: عینکهای بیش از حد روشن هم کارایی و اثرات حفاظتی چندانی ندارند، یک عینک آفتابی با تیرگی مناسب، حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد نور را از خود عبور میدهد.
عینکهای تیرهتر برای فعالیتهای مثل اسکی، کوهنوردی و خلبانی مفیدترند.
وی افزود: افزایش قدرت دید بعد از ورود به یک محیط پر نور به محیط کم نور، کاهش مزاحمت نورهای شدید و مشکلات ناشی از پخش نور، جلوگیری از ورود اشعه زیان آور ماورای بنفش به چشم را از جمله مزایای استفاده از عینک آفتابی دانست.
این متخصص چشم دانشگاه گفت: توانایی عینک آفتابی برای جلوگیری از عبور اشعه ماورای بنفش توسط دستگاههای سنجش اشعه که در عینک سازیهای معتبر وجود دارد، قابل اندازه گیری است.