به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، غلامعلی ملول مجموعه دار تهرانی 150 قطعه نقره جات و ظروف مفرغ و برنج را با وزن بیش از 100 کیلوگرم به باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران اهدا کرد.
ملول در مراسم گشایش این بخش در موزه نگارستان با اشاره به اینکه مجموعه نفیس نقره جات را در مدت 50 سال جمع آوری کرده است گفت: در این مجموعه هنر کمیاب هنرمندان بزرگ قلمزنی مانند استاد مرحوم دایی زاده وجود دارد.
وی افزود: آثار موزه شامل 125 قطعه قلمزنی نقره اصفهان با وزن 19 هزار مثقال و 25 قطعه ظروف مفرغی و مسی با وزن 25 کیلوگرم است.
غلامعلی ملول همچنین از ساخت یک جفت چراغ قلمزنی با همکاری استادان این هنر خبر داد و گفت: این چراغ ها با ارتفاع 86 سانتی متر و 3 هزار و 800 مثقال نقره در دست ساخت است و بعد از 2 سال تلاش به ارزش 600 میلیون تومان به موزه باغ نگارستان دانشگاه تهران اهدا می شود.
این مجموعه دار همچنین 12 تخته فرش قدیمی و نفیس نیز به باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران اهدا کرده است.
غلامعلی ملول درباره مجموعه اهدای فرش های نفیس گفت: قدیمی ترین فرش اهدایی 150 سال قدمت دارد و ظریف ترین فرشی است که تاکنون در کرمان بافته شده است.
وی افزود: این فرش را در شهر لندن با قیمت 650 هزار پوند خریداری و به صاحبان اصلی این هنر یعنی ملت ایران باز گردانده است.
این مجموعه دار گفت: فرش ها سند زنده ای از مهارت ایرانیان در طراحی و رنگرزی فرش است.
محمود نیلی احمد آبادی رئیس دانشگاه تهران نیز در مراسم گشایش مجموعه نفیس نقره جات قلمزنی با اشاره به تأثیر دانشگاه تهران در جامعه در بخش های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و علمی این مجموعه را اقدام خوبی برای توسعه روابط دانشگاه ها با جامعه دانست.
وی گفت: تفکر اقدامات خیر و توسعه فرهنگ و هنر و در نظر قرار دادن گنجینه های ارزشمند برای مردم ایران باید حمایت شود و توسعه یابد.
رئیس دانشگاه تهران افزود: باغ موزه نگارستان گنجینه بزرگی است که در سطح بین المللی شناخته شده است و در معرفی تاریخ، ادب و فرهنگ ایران نقش مهمی دارد.
نیلی احمد آبادی گفت: دانشگاه تهران فقط حوزه آموزش عالی نیست و بخش مهمی از ادب، فرهنگ و تاریخ ایران است.