به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف؛ دکتر عبدالرضا باقری قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس مرکز هیأتهای امنا و هیأت ممیزه مرکزی در حاشیه جلسه هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم گفت: دانشگاه صنعتی شریف در جذب اعضای هیات علمی بسیار موفق عمل کرده است.
وی گفت: این دانشگاه در 4 سال گذشته در جذب نخبگان ایرانی مقیم خارج خیلی بسیار موفق بوده، به طوری که توانسته است به طور متوسط سالی 15 نفر از بهترین فارغ التحصیلان ایرانی مقیم خارج که در دانشگاههای تراز اول بین المللی تحصیل نموده اند را جذب کند.
دکتر باقری خاطرنشان کرد: این آمار بیانگر وجود جاذبههای بالا در دانشگاه صنعتی شریف و اهتمام ارزشمند مسئولین این دانشگاه در جذب نخبگان است.
قائم مقام وزیر علوم یادآور شد: دانشگاه صنعتی شریف به طور متوسط سالی 25 نفر را به عنوان عضو هیات علمی جذب کرده که این موضوع نشان دهندهی موفقیت و حرکت رو به جلوی این دانشگاه مطابق با برنامههای راهبردی خود و در راستای برنامههای مصوب هیات امنا و سیاست و اسناد ملی میباشد.
وی افزود: دانشگاه صنعتی شریف در سالهای اخیر در حوزههایی چون فناوری و نوآوری بسیار موفق بوده و طبیعتا جذب و حضور دانش آموختگان بهترین دانشگاههای بین المللی، سبب تحولات علمی خوبی در دانشگاه صنعتی شریف خواهد شد.
دکتر محمدعلی کینژاد، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس هیأت عالی جذب اعضای هیأت علمی درخصوص میزان استقلال دانشگاهها در جذب استادان گفت: دانشگاهها در جذب اعضای هیأت علمی استقلال کامل و اختیار تام دارند و هیأت اجرایی جذب دانشگاهها که متشکل از 7 تا 9 نفر هستند میتوانند با بررسی پروندهها و بر اساس معیارهایی که در فراخوان مشخص شده است اقدام به جذب عضو هیأت علمی کنند.
وی یادآور شد؛ ما در جذب اعضای هیأت علمی دانشگاهها وارد محتوی و جزییات نمیشویم و تنها به بررسی مدارک پرداخته و در صورت کامل بودن مدارک، جذب عضو هیات علمی را تأیید میکنیم.
دکتر کینژاد افزود: دانشگاهها اختیارات تام دارند، ما تنها نظارت میکنیم و هیچ شخصیت حقیقی و حقوقی حق دخالت در جذب هیأت علمی را ندارد.
رئیس هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص نحوهی تعیین سرانه استاد به دانشجو گفت: این عدد در برنامههای پنج ساله کشور توسط مجلس شورای اسلامی تعیین و تصویب می شود و به عنوان مثال برای برنامه ششم توسعه این نسبت 1 به 18 است و دانشگاهها بر مبنای آن میتوانند برنامه ریزی کرده و اقدام به جذب عضو هیأت علمی کنند.
دکتر رضوان طلب دبیر هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم ضمن تقدیر از تعامل مثبت دانشگاه صنعتی شریف با هیات جذب مرکزی گفت: میزان و نحوهی تعامل دانشگاه صنعتی شریف با هیات جذب مرکزی وزارت علوم بسیار مثبت بوده و روند منظمی داشته، این دانشگاه همواره پاسخگو بوده و فرآیندها را به صورت منظم و دقیق اجرا نموده است.
وی افزود: بر اساس اصل اعمال مادهی 20 قانون رسیدگی به شکایات، دانشگاهها موظف هستند که به بررسی شکایات پرداخته و پاسخگو باشند، متاسفانه بسیاری از دانشگاهها از این موضوع امتناع می کنند اما دانشگاه صنعتی شریف همواره پاسخگو بوده و با تشکیل جلسات مختلف به بررسی و تجدید نظر پروندهها پرداخته است.