به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ در این بیانیه سه عضو اروپایی برجام با رد هر گونه ضرب الاجل از ایران خواسته اند به طور کامل به برجام پایبند بماند.
درحالی اروپایی ها بازهم برای ایران شرط و شروط گذاشته اند که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از نشست سران این اتحادیه در رومانی در جمع خبرنگاران اذعان کرد، تاکنون, ما شاهد پایبندی کامل ایران به همه تعهدات مرتبط با هسته ای اش بوده ایم و آژانس بین المللی انرژی اتمی این مسئله را تایید کرده است.
سخنانی که نشان می دهد، گویا سیاست یکی به میخ و یکی به نعل زدن اروپایی ها همچنان ادامه دارد در همین حال امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه اعلام کرده اروپا همچنان از این توافقنامه حمایت می کند.اما باز هم از موضعی طلبکارانه، مذاکره درباره موشک های ایران را خواستار شده است.
مکرون گفته فرانسه به این توافقنامه پایبند است و عمیقا امیدوارم ایران هم به آن پایبند باقی بماند. اما شایسته است مشکل برنامه موشک های بالستیک ایران حل شود و ایران هم باید به تعهداتش به توافقنامه هسته ای ادامه دهد.
موضعی که صدر اعظم آلمان هم آن را بگونه ای دیگر تکرار کرده و بدون آنکه از برجام به عنوان یک پیمان بین المللی یاد کند و اشاره ای به تعهدات اروپا در قبال حفظ برجام کند، حفظ برجام را به نفع ایران می داند. آنگلا مرکل تاکید کرده: ایران باید بداند به نفع خودش است تا به تعهداتش در توافق هسته ای موسوم به برجام متعهد باشد.
در همین حال معاون وزیر خارجه انگلیس پا را فراتر گذاشته و از ایران برای کاهش تعهدات برجامی خود، آن هم پس از یکسال صبوری و فرصت دادن به اروپا انتقاد کرده است. مارک فیلد گفته ما شرایط را با دقت رصد می کنیم و از ایران می خواهیم به تعهداتش پایبند باشد اما اگر ایران به تعهدات خود بازنگردد ممکن است با تبعاتی مواجه شود.
موضوعی که نشان می دهد، اروپایی ها هنوز پیام ضرب الاجل تهران را نگرفته اند.این مواضع طلبکارانه اروپایی ها در حالی اتخاذ می شود که هیچکدام از سران اروپا به فرصت سوزی یکساله خود اشاره ای نمی کنند. موضوعی که باعث شد تا محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه ایران این موضوع را با انتشار پیامی در فضای مجازی به اروپایی ها یادآوری کند.
ظریف در این پیام تاکید کرده، بیانیه امروز اتحادیه بیانگر این است که چرا برجام به اینجا رسیده است؛ ایالات متحده یک سال است برای اروپا – و بقیه دنیا - قلدری کرده و اتحادیه اروپا تنها می تواند ابراز «تاسف» کند.اتحادیه اروپا به جای آنکه از ایران بخواهد که به طور یکجانبه به یک توافق چندجانبه پایبند باشد، باید به تعهدات خود از جمله عادی سازی مناسبات اقتصادی عمل کند.
با این حال روز مهلت 60 روزه اروپایی ها به شماره افتاده و تهران نشان داده، دیگر حاضر نیست فرصت دوباره ای به اروپایی ها بدهد.
موضعی قاطع که نه تنها حجت را بر اروپایی ها تمام کرده، بلکه رئیس جمهور آمریکا را هم به واکنش واداشته تا آرزو کند ایرانی ها به او زنگ بزنند و به میز مذاکره برگردند.
ادعای ترامپ برای مذاکره با ایران آن هم با تعیین شروط 12 گانه آمریکایی ها، نشان می دهد، هدف آنها با اجرای سیاست دوگانه تهدید و مذاکره از همان ابتدا کشاندن ایران به پای میزمذاکره و تحمیل شروط یکجانبه و باج خواهی از ملت ایران بوده است. خوابی که البته هرگز تعبیر نخواهد شد.