پخش زنده
امروز: -
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی: کمتر از 30 درصد واحدهای صنعتی استان مرکزی کمتر از ظرفیت اسمی خود فعالیت می کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ فرخی صبح امروز در جمع اصحاب رسانه گفت: سال گذشته بیش از 4 هزار و 800 فرصت شغلی در نتیجه یک هزار و 700 میلیارد ریال سرمایه گذاری داخلی در نقاط مختلف استان مرکزی ایجاد شد.
وی افزود: پارسال بیش از 236 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در استان مرکزی ایجاد شد که بیش از 225 میلیون ریال آن بدون استفاده از قانون حمایت از سرمایه گذاری خارجی و مابقی با استفاده از این قانون در استان مرکزی سرمایه گذاری شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی گفت: استان مرکزی در سال گذشته از استان های موفق کشور در سرمایه گذاری های خارجی و داخلی بود و در تمامی شاخص های سرمایه گذاری از قبیل صدور و بهره برداری از پروانه ها نسبت به سال 1396 رشد قابل توجهی داشته است.
فرخی اضافه کرد: شرایط تولیدی در واحدهای صنعتی استان نسبت به دیگر نقاط کشور مطلوب است و کمتر از 30 درصد از واحدهای صنعتی مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان مرکزی کمتر از ظرفیت اسمی خود فعالیت می کنند.
وی بیان کرد: حفظ اشتغال موجود اولویت اصلی استانداری و دیگر نهادهای مرتبط است و در این راستا این استان همچنان با نرخ هشت و چهار دهم درصد استان سوم کشور در بیکاری است که این مهم نوید بخش بالندگی صنایع استان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی گفت: سال گذشته با وجود تمامی مشکلات و مسائل اقتصادی بیش از یک میلیارد دلار انواع کالای غیر نفتی از استان مرکزی به نقاط مختلف جهان صادر شد و برای سال جاری؛ صادرات یک میلیارد و 200 میلیون دلار هدفگذاری شده است.
فرخی در خصوص نحوه توزیع عادلانه اقلام اساسی نیز گفت: این مهم تنها در صورت شناسایی گروه های هدف و سهمیه بندی محقق می شود و در غیر این صورت توزیع کالا به خصوص کالاهای اساسی با مشکل مواجه خواهد بود که چگونگی این مهم در ستاد تنظیم بازار استان در دست بررسی و مطالعه است.
وی افزود: با توجه به برگزاری نشست های تنظیم بازار با حضور مسئولان، برنامه ریزی لازم برای تامین کالای اساسی در ماه مبارک رمضان صورت گرفته است تا مشکلی در این زمینه پیش نیاید
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی اضافه کرد: 30 طرح اقتصاد مقاومتی برای تحول شرایط اقتصادی و تقویت بنیه اقتصادی مردم در استان تدوین شده که برنامه ریزی های لازم برای تامین منابع موجود زیرساخت های آن انجام شده است.
فرخی در خصوص شرایط هپکو اراک نیز گفت: فرآیند تولید هر چند با کندی در این واحد تولیدی جریان دارد اما انتقال و واگذاری این واحد به یک سرمایه گذار با اهلیت و توانمند از لحاظ شرایط اقتصادی در دستور کار سازمان خصوصی سازی قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: به دنبال شرایطی هستیم تا بتوانیم از محل تبصره 18 قانون بودجه اعتباراتی را برای حفظ تولید در شرکت هپکو اختصاص دهیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی در خصوص تسهیلات رونق تولید در استان نیز گفت: از سال 1395 تا کنون حدود 30 هزار میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید به صنایع مختلف پرداخت شده که بر اساس راستی آزمایی نهادهای ذیربط، تمامی این تسهیلات در جای خود هزینه شده و پرداخت این تسهیلات گام مهمی در راستای حفظ و حتی ایجاد اشتغال جدید در استان بوده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز گفت: سال گذشته 230 طرح صنعتی بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی در استان مرکزی با اعتباری بالغ بر 26 هزار و 910 میلیارد ریال به بهره برداری رسید که این مهم بیش از 11 هزار فرصت شغلی جدید را به دنبال داشت.
حاجی پور افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای حمایت از تولید داخلی، مدیریت واردات را در دستور کار خود قرار داده و از واردات کالاهایی که امکان تولید آنها هم به لحاظ کمیت و هم به لحاظ کیفیت در کشور وجود دارد، جلوگیری می شود.
وی ادامه داد: در بخش معدن نیز 562 پروانه بهره برداری با 36 ماده معدنی صادر شده که در صورت تحقق این مهم فرصت های شغلی بسیاری در این بخش ایجاد می شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اضافه کرد: با توجه به اینکه صنایع پیشرفته، شرکت های دانش بنیان و تولیدات صادرات محور از محورهای اصلی اقتصاد مقاومتی است، توجه به این مهم در دستور کار این سازمان قرار دارد و بر هیمن اساس سال گذشته برای اولین بار صادرات کالاهای غیر نفتی استان از مرز یک میلیارد دلار عبور کرد.
حاجی پور اظهار داشت: مقابله با احتکار کالاهای اساسی نیز یکی دیگر از اولویت های سازمان صنعت، معدن و تجارت است که در این راستا سامانه جامع انبارهای استان فعال است و اقلام تولیدی واحدهای استان مرکزی در انبارهایی که در سامانه ثبت شده اند انبار می شود.
وی بیان کرد: سال گذشته بیش از 40 هزار مورد بازرسی در استان مرکزی انجام شد که از این تعداد 2 هزار 352 پرونده تشکیل و به مراجع قضایی ارسال شد.
استان مرکزی با سه هزار واحد صنعتی و اشتغال بالغ بر 106 هزار نفر از نظر تنوع تولید رتبه اول، توسعه یافتگی رتبه چهارم، اشتغال در بخش صنعت رتبه ششم،را در کشور داراست.