زلمای خلیلزاد: آمریکا انتظار دارد همه طرفهای دخیل در مناقشه افغانستان سلاحهای خود را زمین بگذارند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، یک روز پس از پیشنهاد آتشبس اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان به طالبان که البته با مخالفت ضمنی این گروه شبه نظامیان همراه شد، زلمای خلیل زاد نماینده آمریکا در امور صلح افغانستان روز شنبه اعلام کرد آمریکا انتظار دارد همه طرفهای دخیل در مناقشه افغانستان سلاحهای خود را زمین بگذارند.
خلیل زاد افزود: این که همه طرفهای مناقشه افغانستان خلع سلاح شوند می تواند نتیجه کل روند صلح افغانستان باشد. توافق همه طرفها برای کاهش خشونت مرحله ای ضروری برای رسیدن به صلح کامل است. ما خود را برای چنین اتفاقی آماده می کنیم. خلیل زاد روز چهارشنبه در دوحه پایتخت قطر دور جدید مذاکرات صلح خود را با طالبان آغاز کرد. پیام خلیلزاد در خصوص آمادگی آمریکا برای خلع سلاح شدن گروههای دخیل در مناقشه افغانستان یک روز پس از آن صادر شد که اشرف غنی توقف درگیریها را به طالبان پیشنهاد کرد.
رئیس جمهور افغانستان در مراسم اختتامیه لویی جرگه که با حضور بیش از سه هزار و دویست تن از سیاستمداران، مسئولان بلندپایه مذهبی، روسای قبایل و اعضای جامعه مدنی افغانستان به منظور تعیین چارچوب توافق نامه صلح با طالبان برگزار شده بود، تاکید کرد اگر طالبان آمادگی کامل را برای آتش بس داشته باشند، ما می توانیم درباره جزییات فنی این مسئله گفتگو کنیم.
با این حال طالبان پیشنهاد صلح اشرف غنی را به طور تلویحی رد کردند و فقط به گفتن این مسئله بسنده کردند که "مجاهدین تلاش خواهند کرد در ماه رمضان و پس از آن به غیرنظامیان آسیبی نرسانند". ماه رمضان یکشنبه یا دوشنبه این هفته آغاز می شود. ژوئن سال و هزار و هجده در پایان ماه رمضان یک آتش بس سه روزه در افغانستان به اجرا گذاشته شد که با صحنه های بی سابقه دوستی و برادری میان غیرنظامیان افغان، شورشیان و اعضای ارتش افغانستان همراه شد.
محور مذاکراتی که تا کنون میان آمریکا و طالبان در شهر دوحه صورت گرفته خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در ازای تعهد شورشیان در زمینه مبارزه با تروریسم بوده است.
آمریکا همچنین امیدوار است بتواند شرایط را برای آغاز یک گفتگوی فراگیر میان طرفهای دخیل در مناقشه افغانستان و برقراری آتش بس میان ارتش و طالبان فراهم کند.
زلمای خلیلزاد تاکید کرد این مسایل به یکدیگر وابسته هستند و تا زمانی که ما درباره همه این مسایل توافق نکرده ایم هیچ چیز قطعی نیست.
طالبان مقامات کابل را عروسک های خیمه شب بازی دولت آمریکا می دانند. دولت افغانستان تا کنون در گفتگوهای دوجانبه ای که میان طالبان و آمریکا صورت گرفته، مشارکت داده نشده است.
نزدیک به چهارده هزار سرباز آمریکایی در زمینه آموزش نیروهای افغانستان در این کشور فعالیت می کنند. نیروهای آمریکایی همچنین با حملات هوایی خود به مواضع گروه طالبان تلاش می کنند این گروه را به حل و فصل سیاسی مناقشه افغانستان وادار کنند.