عزت الله ضرغامی در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت: آن مدیران نرم افزار و پیام رسان همان یکسال قبل که با استفاده از تنها یک پوسته و روکش یک پیام رسان خارجی آمدند و اعلام کردند یک کار جدید ارائه داده اند و گفتند این متعلق به جمهوری اسلامی است و افتخار کردند که ۲۵ میلیون عضو دارد همان موقع مدیریت آن پیام رسان خارجی می توانست این کار ( حذف این برنامه از گوگل ) را انجام دهد و همه را از بین ببرد و دسترسی ها را قطع کند اما نکرد ، چرا نکرد؟ به دلیل اینکه تلاش های ارزشمند جوان های علاقه مند و دانشمند و فناوران پرتلاش کشور که پیام رسان های داخلی را راه اندازی و موفقیت های فراوانی کسب کردند و نرم افزارهایی مثل سروش حتی تا 10 میلیون عضو را توانست مدیریت کند از بین ببرند.
وی افزود : البته چون فناوری پیچیده ای است باید هم در عضو گیری پیام رسان های داخلی مثل سروش دچار مشکلاتی در آینده می شدیم امّا مسؤولان بجای حمایت و پشتیبانی از آنها آمدند این پوسته ی جدید بنام تلگرام طلایی و سایر موارد مشابه را راه انداختند و این ها باعث شد که انگیزه بچه ها سلب شود و چون سرویس آن پیام رسان ( پوسته) به دلیل سال ها پشتیبانی در کشور در آن مقطع قوی تر بود و مردم هم دنبال سرویس بهتر هستند بنابراین به آنها رجوع کردند.
این عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی با اشاره به حذف یک باره نرم افزارهای طلاگرام و هاتگرام از گوشی کاربران گفت: بعد از یک سال که خیال مدیران نرم افزار خارجی راحت شد که دیگر این ها ( پیام رسان های داخلی) آن توانایی روز اول را ندارند و منفعل و ناامید شده اند و به اصطلاح خاطرشان از تداوم بلاهت ها جمع شد، آمدند این پیام رسان های تلگرام طلایی و هاتگرام را حتی از روی گوشی ها حذف کردند، من تصورم این نبود که بتوانند حتی از روی گوشی ها هم این نرم افزارها را پاک کنند.
وی ادامه داد : آنها این کار را کردند و روشن است اگر یکسال قبل این کار را نکردند دلیلش این بود که می خواستند خاطرجمع شوند و حالا که انجام دادند برای این است که خیالشان راحت شده است که نرم افزارهای داخلی رشد نمی کند.
ضرغامی اهمیت اجماع و گرفتن یک تصمیم درست را از همه چیز مهمتر دانست و عنوان کرد: به نظر من ما همه باید در خدمت فرمانده این کار باشیم. این را در طول این یک سال، بارها با صراحت در جلسات شورای عالی فضای مجازی گفته ام که باید در خدمت فرمانده این کار باشیم، حالا فرمانده این کار دبیر محترم شورای عالی فضای مجازی یعنی رییس مرکز ملی فضای مجازی است یا وزیر محترم ارتباطات یا هر فرد دیگری که دولت موظف می کند و همه نهادهای حاکمیتی و دولتی و مردمی باید در خدمت آن فرماندهی باشند که بتوانیم از این پیچ حساس در کشور عبور کنیم باید انجام وظیفه کنیم.
وی افزود: ما سابقه موفقیت های بزرگ داشتیم در جنگ تحمیلی، ما در بسیاری از حوزه ها و عرصه های حساس خودکفا شدیم مثل موشکی که بزرگترین عامل امنیت و پایداری مملکت است، این مسأله در مقایسه با آنها مسأله ای جدی نبود.
ضرغامی گفت: مسدود شدن تلگرام طلایی و سایر پوسته ها برای مسؤولان کشور فرصت طلایی است، مردم نیز به اندازه کافی متوجه شدند وقتی اوج نیاز ملی به یک سرویس خارجی شکل می گیرد چطور در دقیقه نود آنها می توانند بیایند و یک باره همه را نابود کنند و مردم را در میان مشکلاتشان تنها بگذارند.
عضو شورای عالی فضای مجازی افزود : اکنون بحث ما کاری که گوگل کرده است نیست بلکه با سیاست گذاران داخلی کشور است، اگر اینها واقعاً پیام رسان داخلی مستقل راه انداخته اند الان باید از محاکم بین المللی شکایت و پیگیری حقوقی کنند، اما این کار را نمی کنند زیرا اشکال از سیاست گذاران داخلی است، آن بَک بُن (back bone) را که قول داده بودند راه اندازی کنند، انجام ندادند و من فکر می کنم برای پیام رسان های داخلی فرصت بسیار خوبی بود، البته الان هم دیر نشده است و باید از این فرصت استفاده کنند، امکانات فنی و مالی را بکار گیریم و دوپینگ روحی روانی را به بچه های فناور داخلی تزویق کنیم. شما پشتیبانی کننده پیام رسان های بزرگ دنیا مثل تلگرام را ببینید که به طور مثال آمازون است و دیگر سرویس های بزرگ دنیا همچنین، اما بچه های پیام رسان داخلی محروم بوده اند از این امکانات با این حال خوب جلو رفتند.
ضرغامی در پایان این اتفاق را یک فرصت ارزیابی کرد و گفت: فرصت خوبی است که از گذشته درس بگیریم و بهترین سرویس ها را امن و با سرعت بالا و کیفیت خوب از طرف نظام مردمی و بخش خصوصی در اختیار مردم قرار بدهیم.