به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری رویترز ؛ خر
طوم پایتخت سودان شب گذشته شاهد برگزاری تظاهرات و اعتراضات پراکنده بود. در پی اعلام تصمیم شورای نظامی انتقالی سودان برای بازگشایی خیابان ها و برچیدن خاکریزها در اطراف محل تحصن در خرطوم، این شهر شب گذشته شاهد برگزاری تظاهرات و اعتراضات پراکنده بود. نیروهای پلیس سودان برای متفرق کردن تظاهرکنندگان، گاز اشک آور شلیک کردند. از سوی دیگر، شماری از معترضان به محل تحصن در برابر مقر فرماندهی ستاد ارتش سودان حرکت کردند تا مانع از هر نوع تلاشی برای پایان دادن به تحصن با توسل به زور و دور زدن خواسته های مردم، شوند.
نشست بی نتیجه ائتلاف آزادی و تغییر سودان با شورای نظامی انتقالی
ائتلاف آزادی و تغییر در سودان از بی نتیجه بودن نشست روز گذشته با شورای نظامی انتقالی این کشور خبر داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، مدنی عباس در نشست خبری، بر لزوم ادامه تحصن در خرطوم تا زمان تحقق اهداف مورد نظر مردم، تاکید کرد و گفت: واگذاری قدرت در کشور به یک حکومت مدنی با اختیارات کامل اجرایی، هدف اساسی ماست. گذشت زمان، باعث چشم پوشی ما از این هدف نخواهد شد.
مدنی عباس افزود: ما به همه اقدامات مسالمت آمیز خود در برابر تلاش ها برای کشاندن کشور به خشونت، ادامه خواهیم داد. اختیارات شورای حاکمیتی، دولت انتقالی و مجلس قانونگذاری باید مشخص شود. اجازه نمی دهیم خواست مردم برای واگذاری قدرت به یک حکومت مدنی را دور بزنند. در گفتگوها با شورای نظامی انتقالی، درباره تعداد اعضای شورای حاکمیتی به توافق نرسیدیم.
شمس الدین کباشی سخنگوی شورای نظامی انتقالی سودان هم اعلام کرد این شورا در نشست با ائتلاف آزادی و تغییر به توافقی دست پیدا نکرد و افزود: ائتلاف آزادی و تغییر دیدگاهی جدید و متفاوت با گذشته را در نشست اخیر مطرح کرد که بررسی خواهد شد.
گفتنی است در حالی که شورای نظامی انتقالی سودان پیشنهاد کرده است شورای حاکمیتی برای اداره مرحله انتقالی از هفت عضو نظامی و سه عضو غیرنظامی تشکیل شود، ائتلاف آزادی و تغییر اصرار دارد شورای حاکمیتی هفت عضو نظامی و هشت عضو غیرنظامی داشته باشد.
در حالی که گفتگوهای تازه ای میان قدرت نظامی حاکم در سودان و نمایندگان مخالفان در خرطوم، پایتخت این کشور در حال برگزاری است، گروه اصلی مخالفان روز دوشنبه برگزاری اعتصاب سراسری و نافرمانی مدنی را از ابتدای ماه مه در سودان خواستار شد.
"انجمن اتحادیه های سودان" که اعتراضات ضد دولتی را در این کشور رهبری می کند، در بیانیه ای اعلام کرد ارتش تلاش کرد به تحصنی که در خرطوم برگزار شده بود، پایان دهد و این مانور موجب بروز تنش میان دو طرف شد.
انجمن اتحادیه های سودان از مردم خواست باز هم حضور پررنگ تری در تجمعات داشته باشند. این تجمع ها از ششم ماه آوریل مقابل مقر وزارت دفاع سودان آغاز شده و هدف از آن اعمال فشار بر ارتش این کشور است.
این خبر در حالی منتشر شد که اخیراً نشستی میان قدرت نظامی حاکم در سودان و نمایندگان مخالفان در کاخ ریاست جمهوری این کشور برگزار شد. دو منبع آگاه که در جریان این گفتگوها بودند، اعلام کردند هدف از این نشست مذاکره درباره امتیازات آتی شورای انتقالی مشترک بود.
این منابع تصریح کردند قرار بود در این نشست درباره ترکیب شورا گفتگو شود اما نظامیان مذاکرات را بر توانایی ها و وظایف این نهاد آتی متمرکز کردند.
اواسط هفته گذشته به منظور خروج سودان از بحران سیاسی، مذاکرات اصلی میان شورای نظامی انتقالی و نیروهای ائتلاف آزادی و تغییر برگزار شد. سودان از زمان برکناری عمر البشیر، رئیس جمهور این کشور با بحران سیاسی رو به رو است. ارتش سودان یازدهم آوریل پس از چند ماه تظاهرات در این کشور، عمر البشیر را از ریاست جمهوری برکنار کرد.
ترکیب اعضای شورای انتقالی مشترک آتی موضوع مهمی است زیرا رهبران اعتراضات می خواهند این شورا به دست افراد غیرنظامی رهبری شود. نظامیان در این مورد از اهداف خود دست نکشیده اند.
شورای نظامی انتقالی پس از برکناری عمر البشیر اعلام کرد مدت دو سال یعنی تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری قدرت را در دست خواهد داشت.
نیروهای ائتلاف آزادی و تغییر، دوره انتقالی چهار ساله را تحت نظارت شورای انتقالی مشترک خواستارند. این شورا یک ارگان حاکمیتی خواهد بود که یک دولت فن سالار و یک شورای قانونگذاری را تحت نظارت خواهد داشت.