به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ عضو شورای نگهبان و مجلس خبرگان رهبری در همایش بین المللی آینده جهان اسلام در افق 1414 گفت: مبرهن است جهان بشریت در آستانه یک تحول است و نه تنها جهان اسلام بلکه همه جوامع بشری در یک پیچ تاریخی قرار گرفته اند که آن جامعه ای پیروزتر خواهد بود که از سه عنصر درک درست از شرایط کنونی، آمادگی برای مواجهه با تحول و کسب قدرت و داشتن توان مدیریت برای این تحول بیشتر استفاده کند جهان اسلام بیشتر از سایر ملل ظرفیت استفاده از آن را دارد.
محسن اسماعیلی افزود: درک درست از شرایط کنونی آمادگی برای مواجهه با تحول و سوم کسب قدرت و داشتن توان مدیریت برای این تحول هر جامعه ای که از درک درست تر آمادگی بیشتر و توان مدیریت بیشتر در این مقطع برخوردار باشد از تحولات جهان سهم بیشتری می برد.
* آینده پژوهی با آینده نگری متفاوت استعضو شورای نگهبان گفت: جهان اسلام باید باور کند که آینده بشریت را می تواند بسازد اگر جهان اسلام خود را با این تحولات مناسب نکند احتمال این است که تحولات جهان اسلام را مدیریت نکند.
وی ادامه داد: از زمانی که نسل سوم آینده پژوهی رواج پیدا کرد کشورهای مختلف، مؤسسات و دانشمندان در این زمینه کارهایی کرده اند که ما در جهان اسلام نباید از آن عقب بیفتیم، زیرا هم ظرفیت انسانی و هم موقعیت جغرافیایی و ذخایر طبیعی و حتی دانش و فناوری جهان اسلام ظرفیت آمادگی برای این تحول بزرگ را دارد.
اسماعیلی گفت: برای مقابله با این وضعیت باید با ابزارهای مختلف آشنا باشیم. به نظر می رسد که در تمدن نوینی که بشریت در انتظار آن است اخلاق و فرهنگ نقش اصلی را بازی می کند. بشر به این نتیجه رسیده که راه سعادت او بازگشت به دامن ارزش ها و کرامات انسانی است که از گذشته داشته است. فرهنگ و اخلاق، زبان مشترک ما با مردم سایر ادیان و کشورهاست.
وی ادامه داد: به طور مثال امروز محیط زیست که معضل جهانی است، آنچه در این حوزه در حال اتفاق افتادن است مخرب تر از سلاح های هسته ای است، انقراض گونه های مختلف حیوانی و انسانی همه آنهایی را که به آینده انسان می اندیشند را نگران کرده زیرا این یک مشکل فرهنگی و اخلاقی است و نمود آشفتگی درونی انسانهاست که برون آنها اینگونه نامنظم شده است. جنگ های امروز بر سر منابع نفت و گاز اگر با خردورزی نباشد بر سر آب و سایر منابع طبیعی هم اتفاق می افتد و ما نمی توانیم با ساز و کارهای طبیعی آن را حل کنیم آنچه محیط زیست را از این بحران نجات می دهد اصلاح بینش بشری است اگرما به فرهنگ قرآن درباره محیط زیست توجه می کردیم وضع آن اینگونه نبود اگر حتی یک برگ درخت را آیه خدا بدانیم اینگونه با آن نامهربانی نمی کردیم و استفاده هرچه بیشتر منابع طبیعی را زیرکی خود حساب نمی کردیم، اگر ما به نسل آینده هم نمی اندیشیم بازهم لازم است به طبیعت بعنوان آیه خداوند و صاحب شعور نگاه کنیم.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در سبک زندگی تا رفتارهای سیاسی، اجتماعی و بین المللی نیاز به بازگشت به فرهنگ اسلامی داریم، ما مسلمانان باید باور کنیم بهشت و جهنمی که به ما وعده داده اند در همین دنیا و بدست خودمان ساخته می شود،راه حل بسیاری از بحران های امروز ازجمله محیط زیست، بازگشت به فرهنگ و مدیریتی است که تا حالا داشتیم، ما نیازمند فرهنگ سازی در این زمینه هستیم و باید به سه عنصر تلاش برای شناسایی تحولات آینده، ارتقای استعدادها و مدیریت تحولات توجه داشته باشیم تا این تحولات ما را مدیریت نکند.