به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با رد هرگونه نگرانی مبنی بر ورود به حریم شخصی دانشجویان، گفت: اصلاحیه آیین نامه دانشجویی بسیار جزئی و شامل تخلفات حرفه ای در حوزه رایانه ای و اینترنتی است که هنوز به تصویب نرسیده است.
منصور غلامی در حاشیه همایش بینالمللی آینده جهان اسلام در افق ۱۴۱۴ شمسی و در جمع خبرنگاران در خصوص اصلاحات آیین نامه دانشجویی دانشگاه ها و شبهات پیرامون آن، تصریح کرد: اصلا بحثی راجع به تخلف شخصی در فضای مجازی وجود ندارد بلکه تنها موضوع، پیشنهاد اصلاح آیین نامه پیشین تحت عبارت « پیش بینی و بررسی تخلفات حرفه ای » مطرح است.
وی افزود: عبارت «تخلفات حرفه ای» در پیش نویس این اصلاحیه نیز شامل برخی رشته ها چون پزشکی و دامپزشکی و امثالهم می شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با توجه به رواج فعالیت های حوزه رایانه ای و اینترنتی برخی تخلفات چون حک کردن برخی سایت ها و دسترسی به مدارک و مستندات دیگران گسترش یافته که شامل تخلفات رایانه ای می شود.
وی ادامه داد: هیچ نگرانی مبنی بر ورود به بخش های مرتبط با فضای شخصی افراد وجود ندارد همانطور که در منشور حقوق شهروندی کشور نیز محافظت از حریم خصوصی افراد لحاظ شده است.
غلامی خاطر نشان کرد: اساسا آیین نامه دانشجویی ظرفیت ورود به چنین بحث هایی را نداشته و پیشنهاد اصلاحی نیز شامل تخلفات در حوزه دانشگاهی و فعالیت های دانشجویی است.
وی افزود: متأسفانه برخی سایت ها و گروها پیش از تصویب این اصلاحیه و بدون آگاهی درست از جزئیات به تفسیر پرداختند و در نهایت بحث به جاهایی هدایت شد که در اصلاحیه آیین نامه وجود ندارد.
وی اصلاحات را بسیار جزئی خوانده و ادامه داد: بسیار تعجب کردم که این مقدار وقت صرف تفسیر آن شده است، البته مصاحبه بی موقع یکی از همکاران ما هم شبهه تصویب اصلاح آیین نامه را به وجود آورده بود و درباره محتویات آن نیز سخنان غیر مرتبطی منتشر شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: هنوز پیشنهاد اصلاح آیین نامه به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال نشده است لذا با لحاظ تمام حساسیت ها و پس از تصویب در این شورا ابلاغ خواهد شد.
ایران در زمره کشورهای پیشرو علمی در جهان اسلام است
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در همایش بین المللی آینده جهان اسلام در افق 1414 گفت: کشورهای پیشرو علمی در جهان اسلام بین 20 تا 25 کشور هستند که ایران به عنوان یک کشور پیشرو در جهان شناخته می شود.
منصور غلامی با بیان اینکه به لطف الهی در کشورهای اسلامی سرمایه های انسانی با ظرفیت ها و توانمندی های مختلف داریم افزود: همچنین منابع طبیعی چون انرژی از ظرفیت های دیگر است که کشورهای اسلامی از آن بهره مند است.
وی ادامه داد: وسعت کشورهای اسلامی، پراکندگی آن در جهان و پراکندگی مسلمانان در کشورهای اسلامی و سایر کشورها به عنوان گروه های علمی، فرهنگی و مذهبی در بسیاری از کشورها حضور دارند.
غلامی تأکید کرد: بسیاری از مهاجران از کشورهای اسلامی توانمندی های علمی، فناوری و بعضی اقتصادی به همراه خود دارند که می تواند قابل توجه باشد.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی در حوزه های علوم، تحقیقات و فناوری در کشورهای اسلامی دارای ظرفیت های بسیار خوبی هستیم افزود: جایگاه تعدادی از کشورهای اسلامی در حوزه های علوم،تحقیقات و فناوری جایگاه مهمی است.
غلامی با اشاره به اینکه کشورهای پیشرو علمی در جهان اسلام بین 20 تا 25 کشور هستند گفت: از کشورهای منطقه جمهوری اسلامی ایران، ترکیه، مالدیو در برخی زمینه ها عربستان سعودی، پاکستان و سایر کشورها کارهای علمی انجام داده اند که در دنیا شناخته شده است.
وی تصریح کرد: نیروی انسانی تربیت یافته در این کشورها ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه بر مبنای دانش و فناوری های روز فراهم کرده که با هماهنگی، همکاری و هم اندیشی هایی در قالب همکاری های مشترک بین کشورهای اسلامی انجام می شود می تواند ظرفیت های بزرگ برای توسعه همه جانبه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی در کشورها کمک کند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: این توسعه به منظور ایجاد رفاه، آسایش و ارتقاء سطح زندگی تک تک مردم مسلمان کشورهای اسلامی خواهد بود.
وی افزود: نگاه اسلام به انسان این است که همه انسان ها برای ارائه خدمت مساوی هستند و دست آوردهایی و توسعه علمی در کشورهای جهان اسلام باعث می شود منافع آن به کشورهای جهان می رسد و خواهد رسید.
غلامی تصریح کرد: تولیدات علمی ما سخاوتمندانه در مجامع علمی دنیا در اختیار همه قرار می گیرد و توسعه علم و فناوری و دستاوردهای دانشمندان در جمهوری اسلامی را به عنوان یک نعمت الهی می شناسند.
وی ادامه داد: آرزو، برنامه و تلاش ما این است که همه ظرفیت ها را با کشورهای دوست، برادر، همسایه ها و یا کشورهای مسلمان دورتر از مرزهای خود به اشتراک بگذاریم و تلاش می کنیم الویت های همکاری را با کسانی که می توانند در کنار ما در توسعه علم و پژوهش قرار گیرند به اشتراک بگذاریم.
غلامی افزود: ارائه خدمات علمی، آموزشی و پژوهشی به جوانان کشورهای اسلامی از الویت های فعالیت های علمی در در جمهوری اسلامی است که بخش مهمی از آن را وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عهده دارد.
وی گفت: از نمونه همکاری هایی که در سال های اخیر در این زمینه شروع کرده ایم، همکاری هایی است که بین کشورهای در حال توسعه گروه D8) گروه کشورهای اسلامی،همکاری اقتصادی 8 کشور در حال توسعه است که در ذیل همکاری ها دانشگاه مشترکی با عنوان D8 ) بنیانگذاری کردیم.
غلامی ادامه داد: فردا و پس فردا نشست هایی در رابطه با فعالیت این دانشگاه با گروه D8) و نمایندگان آنها داریم که می تواند در نوع خود مدل همکاری محسوب شود و از طرفی برخی از دانشگاه های ما در کشورهای همسایه و کشورهای دیگر شعبه هایی ایجاد کردند و ما از این واحدهای علمی، آموزشی حمایت می کنیم.
وی افزود: امیدواریم از این طریق خدمات علمی و پژوهشی در اختیار برادران و خواهر مسلمان در کشورهای همسایه بگذاریم و آمادگی بسیاری در چارچوب قوانین مصوب جمهوری اسلامی ایران وجود دارد تا در مطالعات منطقه ای، آینده پژوهی و علوم مختلف همکاری گسترده ای برقرار کنیم و از طرفی آمادگی انتقال تجربیات در حوزه های علم و فناوری داریم.
غلامی گفت: ما یافته های علمی را در قالب پارک های علم و فناوری به سمت اشتغال زایی،تولید سرمایه و ثروت از طریق دانش هدایت کرده ایم.
وی ادامه داد: که تعداد قابل توجهی پارک و مرکز رشد در کشور ایجادشده که در برخی ملاقات هایی که با مسؤولان حوزه های علم و فناوری در کشور انجام شده است واین آمادگی را اعلام کردیم که ظرفیت ها به عنوان تجربه هایی خوب به اشتراک بگذاریم.
غلامی در بخش پایانی سخنان خود گفت: توسعه پایدار در حوزه های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی بر یافته های علمی دانشجویان، استادان، دانشمندان و محققان استوار است که به یقین در آنچه که به عنوان مسیر و راه آینده به آن توجه می شود محور اصلی می تواند توسعه همکاری های علمی، پژوهشی و فناوری بین کشورهای مسلمان باشد.
وی افزود: ظرفیت های زیادی وجود دارد که ممکن است در شرایط فعلی آنها را نشناسیم با شروع همکاری های نزدیک این ظرفیت ها خود را نشان می دهند و انشاالله شاهد روزی باشیم که بتوانیم تمام داشته های علمی و تحقیقاتی خود را در اختیار مسلمانان جهان و در ادامه آن در اختیار مردم دنیا قرار دهیم.