عادت نخوردن صبحانه می تواند منجر به چاقی یا ابتلا به دیابت نوع دو شود و خطر مرگ و میر ناشی از سکته مغزی و بیماری های قلبی-عروقی را افزایش دهد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما، نتایج تازه ترین مطالعات محققان آمریکایی نشان می دهد که عادت نخوردن صبحانه می تواند منجر به چاقی یا ابتلا به دیابت نوع دو شود و خطر مرگ و میر ناشی از سکته مغزی و بیماری های قلبی-عروقی را افزایش دهد.
این مطالعه که نتیجه آن در نشریه « کالج آمریکایی قلب و عروق » منتشر شده است، خطرات مربوط به نخوردن صبحانه را فهرست کرده است. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، دکتر وی بائو (Wei Bao) از دانشگاه آیووا گفت: « عوامل متعددی برای بیماری های قلبی-عروقی وجود دارد. به عنوان مثال، دیابت، فشار خون بالا و اختلالات متابولیسم چربی ها. نتایج تحقیقات ما تأیید می کند که نخوردن صبحانه به طور مستقیم با این عوامل خطر مرتبط است.» وی افزود خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی-عروقی در افرادی که در دوره زمانی طولانی صبحانه نمی خورند، نسبت به کسانی که عادت به خوردن صبحانه دارند، 87 درصد بیشتر است. این پژوهشگران به خصوص در این مطالعه به تحلیل داده های یک مطالعه روی بیش از شش هزار و پانصد آمریکایی 40 تا 75 ساله استناد کرده اند. این پژوهش در چارچوب تحقیق ملی درباره سلامت و تغذیه و در دوره زمانی بین 1988 تا 1994 انجام شده است. در این پژوهش به آنچه که این افراد در صبحانه می خورند، توجهی نشده و تنها روی خود خوردن صبحانه تأکید شده است. این مطالعه نشان می دهد که نخوردن صبحانه باعث ابتلا به چاقی، کلسترول بالا، فشار خون بالا، دیابت نوع دو، سندروم متابولیک و بیماری های قلبی می شود. به گفته این دانشمندان، این مطالعه نشان می دهد که نخوردن صبحانه می تواند موجب مرگ زود هنگام شود، اما این بدان معنا نیست که صرف نظر کردن از صبحانه لزوما چنین پیامدهایی داشته باشد. اینکه آیا نخوردن یک وعده غذایی واقعا امید به زندگی را کاهش می دهد یا اینکه چرا چنین ارتباطی وجود دارد، باید تحقیقات بیشتری انجام شود.