به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، منوچهر مهرام در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته سلامت گفت: با انجام امور آموزشی و فرهنگی عدد دیابت استان از رتبه دوم کشوری به رتبه ۲۴ کشوری رسیده و ۸.۵ درصد افراد بالای هجده سال در استان را تشکیل میدهد.
وی اعلام کرد: استان قزوین رتبه هشتم کشوری در چاقی است و همچنین مصرف سیگار ۱۳ درصد در مرد وزن افزایش داشته است و افزایش این پدیده در بین زنان نگران کننده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان بیان کرد: یکم تا هفتم اردیبهشت ماه هفته سلامت نامگذاری شده و شعار امسال؛ مراقبتهای اولیه بهداشتی راهی به سوی پوشش همگانی سلامت است.
وی افزود: یکی از امور مهم، بحث پیشگیری از بیماریهایی است چرا که هزینههای زیادی را برای دولت ایجاد میکند و اگر زود غربالگری شوند فرد بیمار تبدیل به نیروی مولد برای کشور میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین ادامه داد: از ابتدای سال ۹۰ تا امروز ۹۸۲ نوزاد با مشکل کم کار تیروئید و ۲۷ هزار و ۹ کودک بالقوه بیمار با غربالگری شناسایی شده اند.
مهرام گفت: در آخرین بررسی جمعیتی بیماریها ۲۴/۶ درصد جمعیت بالای هجده سال دارای فشارخون بالا هستند و پیشبینی ما عدد بالاتر از این ارقام است و در این خصوص رتبه بیست و یکم را در بین سی استان کشور داریم.
مهرام تصریح کرد: به لحاظ وضعیت تختهای بیمارستانی همیشه مشکل داشتیم و تا شاخص ۲/۶ دهم فاصله داریم و در حال حاضر شاخص استان ۱/۶ دهم است.
وی اضافه کرد: مشکلات زیادی در مسیر تجهیز تخت بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی داشتیم و با ممانعتهای بسیاری از سوی مجلس و استان مواجه بودیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گفت: روند ساخت بیمارستان ۱۲۰ تختخوابی الوند نیز بسیار زمانبر بود و زمینی که قرار بود شهرداری و شورای شهر الوند به ما واگذار کنند، واگذار نشد و مشکلات و موانعی را ایجاد کردند.
به گفته مهرام؛ متاسفانه در این مسیر همه دانشگاه علوم پزشکی را طرف حساب میدانند در حالیکه تامین منابع برای ما وجود ندارد تا بتوانیم این مشکلات را رفع کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در خصوص بیمارستان محمدیه نیز کار از سوی ما متوقف نشد بلکه با توجه به شکایت و کم لطفی مالکین زمین، ناگزیر به توقف پروژه شدیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرد: در حال حاضر همه مجوزها حاضر است و از سوی ما مشکلی برای ادامه ساخت و ساز وجود ندارد، اما باز هم مشکل زمین وجود دارد.
وی در باره بیمارستان ۳۲ تختخوابی شهدای آبیک نیز اضافه کرد: به دنبال واگذاری این بیمارستان به بخش خصوصی با تعرفه دولتی هستیم و ظرفیت این بیمارستان تا ۹۶ تختخواب پیش بینی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین عنوان کرد: در بحث رادیوتراپی نیز بزرگترین رادیوتراپی استان در بیمارستان ولایت با وجود تمام سختی ها، با کمک خیرین تا آخر خردادماه آماده بهره برداری خواهد شد.
مهرام گفت: اما به دلیل تحریمها ومشکلات نقل و انتقال ارزی، در واردات یکی از دستگاهها مشکلاتی وجود دارد.
وی؛ هزینه خرید این دو دستگاه رادیوتراپی را حدود بیست و سه میلیارد تومان اعلام کرد وگفت: برآورد اعتبار کامل این پروژه، پس از پایان کار اعلام میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی به مشکلات بیمارستان رحیمیان نیز گریزی زد و بیان کرد: ما به هیچ بیمارستانی اجازه نمیدهیم که با گرانفروشی خدمات ارائه دهد.
مهرام افزود: تمام مشکلات بیمارستان رحیمیان پس از مرگ مرحوم رحیمیان ایجاد شد در حالی است که نیت واقف این نبوده و این تعطیلی غیرقانونی است.
وی تاکید کرد: بیمارستانهای خیریه موظف هستند، تعرفهای را که مصوبه هیات وزیران است اجرا کنند و بیمارستان رحیمیان نیز موظف است تا این تعرفه را مانند سایر بیمارستانهای خیریه کشور اجرا کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: متاسفانه استان قزوین هنوز در گذشته مانده و در تاریخ خود متمرکز شده و این خطرناک است.
مهرام ادامه داد: استان باید برای حال و آینده برنامه داشته باشد و بخشی از این امر به نمایندگان استان باز میگردد.