وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: بستههای کاهش هزینه از جیب بیمار، هزینههای کمرشکن بستری به خصوص درشرایط تحریم، حمایت از بیماران صعب العلاج، ماندگاری پزشک و حضور کادر پزشکی در مناطق محروم از اهداف این وزارت خانه است.
نمکی افزود: علی رغم همه فشارها که در ۲۵ استان کشور به همکاران ما وارد شد، خوشبختانه با برنامه ریزی منسجم تا این لحظه هیچ بیماری اپیدمی قابل توجهی در مناطق سیل زده نداشته ایم.
وی گفت: تمام موارد هر روز گزارش میشود البته موارد پراکندهای رخ داده که به سرعت مهار شده است، برخی مشکلات مانند بیماریهای پوستی نیز به دلیل کمبود حمام در اردوگاههای موقت است که همکاران به کمک دستگاههایی که مسئولیت احداث حمامهای سیار را دارند، در حال جبران آن هستند.
نمکی با بیان اینکه سم پاشی در مناطقی که احتمال انتقال بیماری به وسیله حشرات وجود دارد انجام شده است، افزود: با کمک سازمان دامپزشکی لاشه حیوانات مرده نیز در حال جمع آوری است و گندزدایی انجام شده است.
وی افزود: مدیر منطقه سازمان جهانی بهداشت در قاهره طی تماسی این دستاورد را به جهوری اسلامی ایران تبریک گفت که تا کنون در جایی از دنیا سیل زدگی رخ دهد و بدون کمک خارجی بیماری اپیدمی رخ نداده است.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: این یکی از دستاوردهای بزرگ جمهوری اسلامی ایران است که ناشی از همت و تلاش شبانه روزی همکاران، آگاهی مردم، کمک سازمانهای مردم نهاد و همه نیروهایی که در سطح ملی کمک کردند.
وی با اشاره به اینکه تعداد قابل توجهی از خانههای روستایی تخریب شد افزود: بیش از ۷۰ خانه بهداشت و مراکز بهداشت و درمان روستایی و بیش از ۵۰۰ مرکز بهداشت درمانی روستایی نیز آسیب دیده است.
نمکی گفت: حدود ۶۰ بیمارستان آسیب دیده است و خوشبختانه خدمت رسانی در همان مناطق متوقف نشد، اما منابعی از دولت دریافت میکنیم تا در ماههای آینده ترمیم و مرمت آنها انجام شود.