قاچاق کالا و ارز استان گفت: قزوین به دلیل موقعیت جغرافیایی در مسیر قاچاق کالا قرار دارد و با فعالیت جدی میتوانیم در جهت مبارزه با قاچاق کالا و ارز و مواد مخدر در سطح ملی موثر باشیم.
وی افزود: علاوه بر مبارزه با قاچاق غذا، دارو و لوازم بهداشتی و آرایشی، دخانیات هم مهم است چرا که سیگارهای قاچاق استانداردهای لازم را ندارند و تقلبی هستند.
استاندار ادامه داد: متاسفانه برای حمل و نقل دام در کشور قانون مدونی نداریم و باید با جدیت جلوی قاچاق دام را گرفت.
زاهدی افزود: عمده سوخت کشور از قزوین قاچاق میشد چرا که واحدهای تعطیل زیادی در استان داریم و باید واحدهای مصرف کننده سوخت شناسایی و با هماهنگی به آنها سوخت بدهیم.
وی گفت: قاچاق گندم هم اولویت جدی استان است و در شورای تامین درباره آن تصمیم گیری میشود.
استاندار همچنین بیان کرد: در سیلاب اخیر خوشبختانه آب را مهار کردیم ولی اگر به بخش کشاورزی منحرف نمی شد احتمال تعطیلی و تخلیه الوند و حتی قزوین وجود داشت.
به گفته زاهدی ؛ سیلاب در استان به بخش کشاورزی خسارت قابل توجهی وارد کرد.
سرپرست معاونت امنیتی استاندار هم بیان کرد: سامانه ثبت انبارها کامل نشده و آمار دقیقی از میزان موجودی انبارها نداریم و باید به سرعت انجام شود تا قیمت ها در بازار تعادل یابد.
حبیبی افزود: در قاچاق گندم علیرغم مصوبه دولت برای خرید تضمینی گندم به قیمت کیلویی ۱۷۰۰ تومان اما گزارش هایی از آوج و آبیک رسیده که قاچاقچیان گندم را کیلویی ۲۳۰۰ می خرند .
وی تاکید کرد: خرید گندم فقط باید از مبادی دولتی صورت گیرد.
به گفته سرپرست معاونت امنیتی استاندار؛ در حوزه قاچاق دام شاهد تلاش های گسترده دستگاه های استان برای مقابله با این پدیده بودیم.
افزایش کشفیات قاچاق کالا وارز
فرماندار قزوین هم در این جلسه اعلام کرد: سال گذشته هزار و ۱۰۷ پرونده قاچاق کالا و ارز با ارزش ۳۲ میلیارد تومان تشکیل شد که نسبت به سال قبل ۳ درصد رشد داشته است.
شفیعی گفت: در سال رونق تولید اگر موضوع قاچاق را جدی بگیریم میتوانیم در این عرصه گامهای جدی برداریم.
دبیر سابق کارگروه حمایت از تولید هم افزود: در سال گذشته گشتهای مشترک روزانه و هفتگی با حضور دانشگاه علوم پزشکی، تعزیرات، اتاق اصناف، اداره کل استاندارد از انبارها و اصناف صورت گرفت.
به گفته بابایی فر، همچنین ۶۰ پرونده تخلف انبارها شامل قاچاق، احتکار و اختفا و عدم اعلام موجودی تشکیل شد.
وی افزود: بر اساس دستور وزارت صمت با ۵ برند پوشاک متخلف در استان برخورد و به سه برند فاقد مجوز هم تذکر داده شد تا نسبت به کسب مجوز اقدام کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان هم گفت: در نیمه دوم سال ۹۷ قاچاق دام از سوی کشورهای همسایه و پس از آن کشورهای حوزه خلیج فارس شدت گرفت و با افزایش قیمت گوشت قرمز در کشور روبه رو شدیم.
زینالی گفت: در سه ماهه پایانی در کنترل و کشفیات دام قاچاق پیشرفت قابل ملاحظهای داشته ایم.
به گفته مدیرکل دامپزشکی استان؛ در سال گذشته ۱۲۳ مورد کشفیات دام سبک و سنگین و ۳۰ مورد توقیف ماشین آلات قاچاق دام در سه ماهه پایانی داشته ایم.
زینالی اعلام کرد: هزار و ۲۷۸ راس گاو و دو هزار و ۸۸۶ راس گوسفند کشف شد.
وی اذعان کرد: از مرداد ماه بر اساس دستور دادستان خروج دام از استان تنها با مجوز میسراست.
مدیرکل دامپزشکی استان بیان کرد: در پایان سال ۹۷ قاچاق طیور هم به قاچاق دام سبک و سنگین اضافه شد و کشفیات متعددی در این زمینه داشتیم و بر همین اساس قوانین مبارزه با قاچاق دام سبک و سنگین به قاچاق طیور نیز تسری پیدا کرد.
قجربیگی، دبیر کارگروه کالاهای سلامت محور هم بیان کرد: پارسال ۸۲ پرونده قاچاق غذا، دارو و لوازم آرایشی و بهداشتی تشکیل و ۲۱ انبار لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق هم کشف شد و ۱۱ پرونده حکم قطعی گرفتند.