پخش زنده
امروز: -
سرمربی تیم ملی بسکتبال پنج نفره بانوان اعتقاد دارد نه تنها با بسکتبال دنیا، بلکه با قدرتهای برتر آسیا هم فاصله زیادی داریم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ شایسته متشرعی در روزهای پایانی سال ۱۳۹۷ به عنوان سرمربی تیم پنج نفره بانوان معرفی شد و نخستین تمرینات تیم ملی با حضور ۲۳ بازیکن از ۷ تا ۱۱ فروردین در تهران برگزار شد.
سرمربی تیم ملی بسکتبال بانوان به سوالات ما درباره این اردو و برنامههای تیم ملی پاسخ داد:
بعد از مدتها تیم بسکتبال پنج نفره بانوان با حضور شما تشکیل شد. نخستین اردو در تعطیلات نوروز چطور بود؟
این اردو را برای شناخت بیشتر بازیکنان برگزار کردیم. استعدادهای خیلی خوبی در بسکتبال ما پیدا میشود؛ اما به نظرم هنوز فاصله خیلی زیادی با بسکتبال دنیا و حتی تیمهای مطرح آسیا داریم. همیشه سعی کرده ام، خیلی جلوتر را ببینم تا پله پله به آنجا برسیم. حالا هم نگاهم به چین، ژاپن و کره جنوبی به عنوان کشورهای صاحب قدرت در بسکتبال آسیا است که باید از نظر تکنیکی و فردی خیلی بهتر کار کنیم تا به آنها برسیم. اعتقاد دارم این انرژی و پتانسیل را هم داریم که با برنامه ریزی مدون به چنین جایگاهی دست یابیم.
برنامه بعدی برای تیم پنج نفره چیست؟
با توجه به شرایط اسکان نتوانستیم همه بازیکنان موردنظر را یکجا داشته باشیم. از نظر کاری هم بهتر است که تیم را در گروههای کوچکتر دعوت کنیم تا تمرکز بیشتری روی همه بازیکنان داشته باشیم. اردوی دیگری برای شناسایی استعدادها برگزار میکنیم که بیشتر متشکل از بازیکنان جوان بیرون مانده از فهرست ابتدایی است. تمرکزم به طور کلی روی بازیکنان رده زیر ۱۸ سال، دسته یک و دسته دو خواهد بود که فاصله آنها را با بازیکنان باتجربه کمتر کنیم.
اگر تجربهای هم در کشور دیگری کسب کردم، دوست داشتم که در خدمت تیم ملی کشورم باشم و این تیم را به بالاترین مقام برسانم.
شما سال قبل در ایران حضور نداشتید و مسابقات داخلی را ندیدید. انتخاب بازیکنان به چه شکلی انجام شد؟
امسال به هر حال مسابقات زیادی در صفحات مختلف اینستاگرام پخش زنده داشت که این رقابتها را تماشا میکردم. همچنین آمار مسابقات و فیلمهای فدراسیون در دسترس بود. با این امکانات حتی از تیمی مثل نفت خلیج فارس در دسته یک هم بازیکن زیر ۱۸ سال انتخاب کرده ام که در فهرست اردوی بعد قرار بگیرد. از طرفی آخرین فصل مربیگری من در ایران سال ۱۳۹۵ بود و بسکتبال ما در این مدت آنقدر متحول نشده است که از بازیکنان دور باشم.
به جز مسابقات کاپ آسیا که احتمال حضورمان در آن وجود دارد، رقابت دیگری را در بخش پنج نفره در پیش داریم؟
مسابقات غرب آسیا هم در یکی از ماههای جولای یا آگوست ۲۰۱۹ در پیش داریم که هنوز اطلاعات دقیق آن را به ما نگفته اند. بعد از غرب آسیا، مسابقات کاپ آسیا (دسته ب) را داریم و به این ترتیب غرب آسیا بیشتر برایمان حالت تدارکاتی پیدا میکند.
امیدوارم با برنامه درست و حمایت فدراسیون در این مسابقات قوی ظاهر شویم. کار ما در رقابت با تیمهای آسیایی دشوار است؛ اما همین دشواری، لذت را بیشتر میکند.
پیش از شروع اردوها، سعیده علی بازیکن باتجربه بسکتبال بانوان از تیم ملی پنج نفره خداحافظی کرد. نظر شما به عنوان سرمربی تیم ملی چیست؟
سعیده بازیکنی باهوش و کامل است. از حضور او در تیم ملی خیلی خوشحال میشدم. میدانم که تصمیمش برای خداحافظی واقعا سخت بود. خودم هم دقیقا در این شرایط بوده ام و درک میکنم. با سعیده صحبت کردم و به او گفتم که برای تصمیمش احترام قائلم. درست است که باید جا را به جوانترها داد؛ اما کاش به عنوان یک الگو در کنار سایر بازیکنان بود.
بحث بالاترین مدرک که به نوعی اشتباه است. من مدرک مربیگری فیبا را دارم و در آمریکا هم مربیان بعد از گرفتن مدرک هر سال نیاز دارند که با فعالیتهای خود به روز شوند.
به هر حال وقتی در تمرینات، حرکتی را به بازیکن جوانتر آموزش میدهیم، باید بازیکنی حضور داشته باشد که به خوبی آن حرکت را اجرا میکند و بازیکن کم تجربه میآموزد. ضمن اینکه مسابقات لیگ متمرکز نیست و بازیکنان جوانتر تیمهای دیگر شاید یک یا دو بار، بازی سعیده علی را دیده باشند. این مهم بود که ببینند مثلا چه زمانی شوت میزند یا پاس میدهد. با همه این صحبت ها، سعیده احساس کرده بود که قبل از کوران مسابقات و تمرینات ملی باید خداحافظی کند.
شهرزاد راستکار به عنوان کمک شما در تیم ملی معرفی شد. آیا کادرفنی تیم ملی با حضور راستکار تکمیل شده است؟
ما هنوز مربی بدنساز معرفی نکرده ایم و مربی دیگری هم به کادرفنی اضافه میشود.
فریده شجاعی نایب رئیس بانوان فدراسیون پیش از آمدن شما به ایران از دغدغههای مربوط به قرارداد و شرایط مالی صحبت میکرد. حالا از نظر مالی و قرارداد به توافق رسیده اید؟
من اصلا در این موارد صحبتی نکرده ام. اگر خانم شجاعی به این مسائل فکر کرده است که خیلی ممنونم. به هر حال هر کسی در کنار کار حرفهای خود نیاز به شرایطی برای امرار معاش دارد؛ اما من شرایط را میدانستم که به تیم ملی اضافه شدم و فرد انعطاف پذیری هم هستم.
من در اینجا رشد کرده و متعلق به ایران هستم. ۱۳ سال برای تیم ملی بازی کرده و نزدیک به ۳۲ سال برای بسکتبال کشور کار کردم. اگر تجربهای هم در کشور دیگری کسب کردم، دوست داشتم که در خدمت تیم ملی کشورم باشم و این تیم را به بالاترین مقام برسانم. قبلا مقام پنجم آسیا را داشتیم و امیدوارم در آینده حداقل به آن جایگاه برسیم.
در زمان معرفی شما عنوان شد که بالاترین مدرک مربیگری آمریکا را دارید. کمی در مورد شرایط کاری خود در آمریکا و مدرک مربیگری توضیح میدهید؟
بحث بالاترین مدرک که به نوعی اشتباه است. من مدرک مربیگری فیبا را دارم و در آمریکا هم مربیان بعد از گرفتن مدرک هر سال نیاز دارند که با فعالیتهای خود به روز شوند. امسال مدرک "گلد لایسنس" را گرفتم که به بازدهی سالیانه بر میگردد. در این مدت هم در کالج ها، لیگ AAU و کمپهای معتبر بسکتبال مربیگری میکردم.
قصد آموزش مربیگری هم در ایران دارید؟
برنامهای برای برگزاری کمپهای آموزشی طبق اصول روز دنیا داریم. در واقع به نوعی قصدمان یکنواخت سازی اصول مربیگری با مربیان داخلی است. همچنین کلینیکهای مربوط به فلسفه مربیگری برگزار میکنیم تا با مربیان داخلی تبادل نظر داشته باشیم.
در این میان دوست دارم از همه مربیانم در این سالها تشکر کنم که زحمت کشیدند تا به اینجا رسیدم. از آنها برای تحویل دادن بازیکنان خوب فعلی تشکر میکنم و امیدوارم مطالبی که ما در اردوهای ملی به بازیکنان انتقال میدهیم، به باشگاهها بازگشته و در واقع آنها هم استفاده کنند و در مجموع دست به دست هم بدهیم تا بسکتبال بانوان ایران را رشد داده و به سمت مطلوب برسانیم.