پخش زنده
امروز: -
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: دولت برای جبران سیلاب اخیر این استان 500 میلیارد ریال تسهیلات ابتدایی اختصاص داده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز چهارمحال و بختیاری؛ اقبال عباسی در نشست ستاد بحران شهرستان لردگان افزود: این مقدار اعتبار بصورت علی الحساب از محل تملک دارایی ها و 10 میلیارد ریال از محل تسهیلات بانکی برای نقاط بحرانی در سیلاب اخیر اختصاص داده شده است.
وی با بیان اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی حرف مردم را می زنند و در زمینه ستاد بحران مسئولان به نمایندگان پاسخگو هستند گفت: تمامی ماشین آلات بخش دولتی و خصوصی در زمان بحران در اختیار فرمانداران است و هیچ پیمانکاری نمی تواند از دادن دستگاه های سنگین در شهرستان ها سر باز بزند.
استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: ستاد مدیریت بحران در این زمینه حق دارد از دستگاه های دولتی و بخش خصوصی امکانات لازم برای مقابله با بحران را دریافت و به محل بحران اعزام کند.
عیاسی افزود: ستاد مدیریت بحران استان دستگاه های سنگین از جمله لودر را که در اختیار شهرداری ها قرار می دهد و شهرداری ها نیز باید در مواقع بحران این دستگاه ها را براساس قانون در اختیار ستاد قرار دهند.
آقای عباسی با اشاره به اینکه باید محل وقوع بحران شناسایی و برای رفع آن در این مناطق برنامه ریزی کرد گفت: با مدیریت صحیح، روستاهایی که در معرض رانش زمین و خطر سیلاب قرار دارند ، جابه جا شود تا جان انسان ها به خطر نیفتد.
استاندار چهارمحال و بختیاری از فرمانداران اتان چهارمحال وبختیاری خواست : گزارش کامل روستاهایی که تخریب شده است و خانه هایی که آب گرفته است، را تا شنبه دهم فروردین به ستاد بحران تحویل دهند.
رئیس شورای هماهنگی ستاد بحران چهارمحال و بختیاری هم در این نشست با بیان اینکه هیچ استانی به اندازه چهارمحال و بختیاری بیش از 250 میلیمتر بارش نداشت افزود : همدلی مسئولان و مردم باعث شد سیلاب ویرانرگ اخیر خسارت جانی نداشته باشد.
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: استانی که بیشترین بارش سیلاب اخیر را داشت و مرتفع ترین منطقه کشور است، بدون هیچ تلفات جانی بحران سختی را پیشتر سر گذاشت.
آقای عباسی ، از اطلاع رسانی در زمینه بحران تقدیر کرد و گفت: رسانه ها ،فضای مجازی و گروه های اطلاع رسانی در این زمینه نقش مهمی را ایفا کردند که باید از آنها تقدیر کرد.
نماینده مردم شهرستان لردگان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت : شهرستان های لردگان و خانمیرزا در کانون بحران سیلاب قرار داشتند.
محمد خالدی سردشتی افزود:انتظار است دولت برای جبران خسارت های ناشی از سیلاب اعتبارات ویژه ای به این شهرستان اختصاص دهد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در سیلاب اخیر در مجموع 125 روستا و چهار شهر با حدود 605 خانه دچار آسیب شده است.
سهراب رئیسی افزود: در این بین بیش از 400 واحد مسکونی بین 20 تا 60 درصد آسیب دیده و 183 واحد مسکونی نیز به صورت کلی تخریب شده است.
وی گفت : 100 میلیارد ریال برای بهسازی و مرمت این واحدهای مسکونی باید اختصاص یابد.
رئیسی افزود: واحدهای مسکونی که از محل سیلاب دچار آسیب شده است حدود 430 میلیون ریال تسهیلات بازسازی دریافت می کند و این تسهیلات در شهرهای کوچک 530 میلیون ریال است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در سیلاب اخیر 774 خانوار یا سه هزار نفر آسیب دیدند که 374 مورد اسکان اضطراری انجام شد.
سید احمد مرتضوی افزود: بسته ها و اقلام یک ماه شامل پتو و موکت و اقلام 19 گانه در بین روستاییان درگیر سیلاب توزیع شد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری هم در این نشست گفت: خسارت بخش کشاورزی در سیلاب اخیر هزار و 530 میلیارد ریال است.
دبیح الله غریب افزود: در شهرستان لردگان سیلاب به بخش زیرساخت های کشاورزی خسارت های عمده ای را وارد کرد 250 راس دام در این سیلاب از بین رفت، هشت هزار متر کانال آب ورودی شیلات نابود شده است، یک هزار و 265 هکتار از اراضی شهرستان لردگان در زیر سیلاب قرار گرفت و برای نجات روستا یا جاده سیلاب را به مزارع کشاورزی هدایت کردند.
وی افزود: مجموع خسارت به بخش کشاورزی شهرستان لردگان نیز بیش از 40 میلیارد ریال است.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی چهارمحال و بختیاری کدورت آب شرب در روستاها را از پیامد سیلاب عنوان کرد و گفت : اقدامات لازم برای ذخیره سازی آب شرب در مخازن انجام و آبرسانی سیار نیز فعال شد.
سهراب بهرامی در این نشست افزود : در سیلاب اخیر حدود 26 نقطه استان شامل 176 روستا دچار مشکل آب شد که آب آشامیدنی 84 روستا قطع شد ولی بدون درنگ مشکل آب شرب 72 روستا رفع شده است.
به گفته وی، با وقوع سیلاب حدود 160میلیارد ریال خسارت به بخش آب و فاضلاب روستایی استان وارد شده است که 60 میلیارد ریال آن مربوط به لردگان است.
سیلاب هفته اخیر در چهارمحال و بختیاری بیش از چهار هزار میلیارد ریال به زیرساخت های این استان خسارت وارد کرد.
شهرستان های لردگان و خانمیرزا در فاصله 160 کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری و یکی از پرجمعیت ترین شهرستان های استان است.